BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 23:39 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Conchita pisze:Jeszcze muszę wypracować wielkość porcji, bo zawsze po surowym mięsie mam zaraz jakiegoś pawia. One nie umieją jeść surowego, nawtykają się jak szalone i włącza im się bulimia :oops:

Teoretycznie jest 25g mięsa ( w tym mięso z kością i podroby ) na 1kg kota na cały dzień + oczywiście woda, żółtka, warzywa ( opcjonalnie ) i reszta suplementów.
Na Chatulu jest dostępny za niewielką opłatą kalkulator Barfa - bardzo pomocna rzecz :ok: .

I jakbyś chciała krwi i drożdży to daj znać, ja bez problemu odstąpię porcję dla Twoich kocic na spróbowanie :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Nie sty 29, 2012 23:41 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Ja też muszę chyba przejść z karmieniem na barfa - może wreszcie coś cholery przytyją :mrgreen: Jak Małej daję surowiznę to tak jakoś dziwnie na mnie patrzy i nie ma pojęcia, co się z tym robi :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 29, 2012 23:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Jasdor, ale Barf miał być właśnie pomocny w utrzymaniu dobrej linii :ryk: .

karola7

Post » Nie sty 29, 2012 23:47 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

No i się sprawdza, linię mają Twoje dziewuchy, że hoho ! I umięśnione. To może moim też w mięśnie pójdzie a nie w ...żwirek :mrgreen:

jasdor

Post » Nie sty 29, 2012 23:54 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Faktem jest, że to co zostawiają w kuwecie naprawdę jest w wersji mini co świadczy o dużej przyswajalności, jednak z tym trzymaniem linii to... mam wątpliwości ;) . Choć zapasione na pewno nie są, mają dużo energii, Mila jest najbardziej przypakowana, ale ja im też robię przyjemności od czasu do czasu w postaci jakiegoś Gourmeta czy garstki Acany czy innego przysmaku który je cieszy :mrgreen: .

karola7

Post » Nie sty 29, 2012 23:56 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

No jasne, przecież dzieciom też się sprawia od czasu do czasu jakieś przyjemności 8)

jasdor

Post » Nie sty 29, 2012 23:56 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

:ryk:
Przeczytałam 25 dkg na kilo kota 8O I krzyczę do TŻ-ta (żywo zainteresowanego BARFem) - eejjj, one muszą zżerać 3,75 kg mięsa dziennie 8O To potwornie droga impreza 8O 8)

Na szczęście nie uwierzył i policzyłam jeszcze raz :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon sty 30, 2012 0:07 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Conchita pisze::ryk:
Przeczytałam 25 dkg na kilo kota 8O I krzyczę do TŻ-ta (żywo zainteresowanego BARFem) - eejjj, one muszą zżerać 3,75 kg mięsa dziennie 8O To potwornie droga impreza 8O 8)

Na szczęście nie uwierzył i policzyłam jeszcze raz :ryk:

Hehe, człowiek by nie nadążył z przerobem :lol: i non stop babrał się w mięsie.
To jest dość droga sprawa jak się zaczyna bo jednak trochę tych suplementów trzeba kupić, ale starczają naprawdę na długo.
Zwłaszcza, że ja byłam na początku nieświadoma i robiłam zakupy głównie w sklepach internetowych, a tam ceny są dużo wyższe.
Np. z krew suszoną płaciłam około +/- 60zł za 250g , a teraz biorąc udział w zamówieniu na forum barfa mam 1kg za 45zł.
Tak samo z tauryną która w zooplusie jest bardzo droga, a na forum już kosztuje niewiele.

karola7

Post » Pon sty 30, 2012 22:23 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Karola, uważajcie na leki. Moja Kośka dostała TO w zeszłym roku, jak miała zapalenie pęcherza. Jeszcze wtedy byłam nieświadoma, wetka oczywiście pewnie NIE JEST jeszcze tego świadoma. Weci chętnie to dają, bo szybko stawia na nogi, ale robi straszne spustoszenie w nerkach

http://translate.google.pl/translate?js ... l=en&tl=pl
kiepskie tłumaczenie, ale w oryginale też można poczytać.

jasdor

Post » Pon sty 30, 2012 22:39 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Dzięki Jasdor za wklejenie, już na dziale dla nerkowców czytałam wiele złego na temat niesterydowych leków przeciwzapalnych :| .
Ja się zastanawiam co dają przeciwzapalnego po sterylce, aż wzięłam książeczki Pixi i Loli, ale jest tak nabazgrane, że nic nie rozczytam, a przecież standardowo daje się antybiotyk i coś przeciwzapalnego, tylko co :roll: . Myślę o tym w kontekście Mili u której ze względu na nerki powinnam jeszcze mocniej się temu wszystkiemu przyjrzeć.

karola7

Post » Wto sty 31, 2012 0:36 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

viewtopic.php?f=36&t=137604
Przyjrzyj się też temu.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto sty 31, 2012 10:51 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Spóźnione najlepsze życzenia :ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 31, 2012 16:10 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

ja oczywiście spóźniona, ale również życzę wielu kolejnych, wesołych i niezapomnianych rocznic z Pixie :)
"malutka" początków swojego życia nie miała najłatwiejszych, więc bardzo się cieszę, że teraz jest rozpieszczana jak tylko się da :) po prostu lepiej trafić nie mogła :D

a tak na dowód, że nie zawsze była okrąglutka to wygrzebałam kilka fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i co linię miała jak rasowa modelka :)
.. ale za to teraz widać, że niczego jej nie brakuje :)

przesyłam buziaki dla Pixelka :)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Wto sty 31, 2012 19:04 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Dziękujemy :1luvu: .

Patrycja Tobie i Twoim Rodzicom jeszcze raz dziękuję za Pixi bo ja też nie mogłam trafić lepiej :1luvu: :) . Kocham tego zbója ogromnie :1luvu: . Te zdjęcia które wkleiłaś były chyba także w jej ogłoszeniu, rety ona rzeczywiście nie miała kiedyś obwisłego brzuszka :P :oops: . Ale co tu się dziwić, ona prawie podwoiła swoją wagę przez ten rok :oops: . Ale ustaliłyśmy, że dla jej zdrowia na 5kg już się zatrzyma. :wink:

karola7

Post » Śro lut 01, 2012 12:08 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

nie ma co dziękować :) ważne, że wszyscy, a co najważniejsze Pixie, są zadowoleni :D

a co do wagi ... to ostatnio widziałam coś takiego http://www.catwheelcompany.com/home.cfm - wygląda ciekawie :)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

[poprzednia][następna]