temat do usunięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 22:23 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

x
Ostatnio edytowano Nie paź 28, 2012 18:20 przez Patkant, łącznie edytowano 1 raz

Patkant

Od: Sob sty 28, 2012 13:05

Post » Nie sty 29, 2012 22:24 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

śliczna jest :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sty 29, 2012 22:27 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Jaka slicznotka :) To urocze, ze sie pakuje na kolana :) Pewnie jest bardzo spragniona swojego czlowieka :) Moj Leos tez jest takim przytulakiem. To niesamowite, ze tak sie do Was garnie, niektore koty potrzebuja sporo czasu, zeby sie przytulac :)

Na razie moim zdaniem najlepiej jest uzywac takiego zwirku, do jakiego ona jest przyzwyczajona :) Na zmiany jakiekolwiek przyjdzie czas, jak sie oswoi z domem :)

Hm, ja kupuje w animalii worki po 40 litrow, mam trzy koty i nie mam pojecia jak czesto kupuje zwirek, musze sprawdzic... przy czym przy jednym kocie sie zuzywa wiecej zwirku niz na glowe wypada przy trzech...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sty 29, 2012 22:30 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Jaki ładny kotek :)

Tu sie zgodze ze przy jednym wiecej schodzi żwirku niz przy większej ilości .....kiedy ja miałam 3 koty ahhh :) Tego sie juz nie pamieta hihihi
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie sty 29, 2012 22:58 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Patkant pisze:Na razie pakuje się nam na kolana, chodzi za nami krok w krok (zwłaszcza do kuchni, bo już zrozumiała, że tam coś może dla niej smacznego spaść :D ).

oto jej zdjęcie:

chyba w takim razie postaram się zakupić ten cats best eco plus. A powiedzcie mi - ile mniej więcej zużywacie opakowań żwirka na miesiąć (w przeliczeniu na jednego kota :) )?

U mnie schodzi 1-1.5 worka silikonu. Ale 1 to lepszego np. Casti bo jak kupiłam taki marki Tesco to był do kitu i worek zszedł mi w bodajże 3 tygodnie.
Ostatnio edytowano Pon sty 30, 2012 17:58 przez RatMaga, łącznie edytowano 1 raz

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Nie sty 29, 2012 22:59 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Śliczna kicia i będzie Wam bardzo wdzięczna za to, że zaopiekowaliście się nią :ok: Kociaki po przejściach pamiętają i umieją odróżnić jak było - a jak jest :ok:
Od 2 tygodni jest na tymczasie kotka 10 letnia wychowana i żyjąca przez ten czas na podwórku. Ani razu nie poprosiła, żeby ją wypuścić na wolność Też jest problem z kuwetką, ale ona nigdy kuwetki nie widziała i zupełnie nie wie, do czego służy.
Koteczka się wszystkiego nauczy i sama zobaczysz, jak cieszy pierwsze siku i koopal zrobiony w kuwecie :mrgreen:

Myślę, że dobrego żwirku nie wyjdzie Wam więcej niż 5-6 litrów w miesiącu.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 29, 2012 23:37 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

jasdor pisze:Koteczka się wszystkiego nauczy i sama zobaczysz, jak cieszy pierwsze siku i koopal zrobiony w kuwecie :mrgreen:

Myślę, że dobrego żwirku nie wyjdzie Wam więcej niż 5-6 litrów w miesiącu.

ooo matkooo! :ryk: już wiem jak to cieszy!
właśnie mamy iść spać, więc postanowiłam, że ostatni raz jej pokażę kuwetę a później niech sobie radzi... zanoszę ją... i ona nagle weszła, zrobiła siku, zakopała i wyszła... JAKA RADOŚĆ :D

Patkant

Post » Nie sty 29, 2012 23:40 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

:piwa: No proszę, chyba się jej wstyd zrobiło, że tak po świecie rozgadałaś, że to niby nie wie...nie potrafi :ryk:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sty 30, 2012 9:59 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Gratulacje :)

zuza

Post » Pon sty 30, 2012 10:05 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

witam masz śliczną panienkę będę do was zaglądac no i gratuluję nauki siusiu do kuwetki :ok:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pon sty 30, 2012 11:16 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Śliczna koteczka szarusia zielonooka, takie są najbardziej kocie :1luvu:
Gratulacje z okazji pierwszego kuwetkowania :D
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon sty 30, 2012 11:22 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Kotka ma się świetnie, choć przyznam, że w nocy nam zupełnie nie dała spać. Kilka razy robiła siku w kuwecie i po każdym razie przychodziła pod łóżko i głośno miałczała... :wink: Ale na pewno się przyzwyczai i uspokoi. A przynajmniej mam taką nadzieję ;)

powiedzcie mi, polecacie jakieś środki na... sierść? Bo kotka się okropnie elektryzuje! Każde dotknięcie jej strzela w palce! :lol: Więc chętnie kupiłabym coś np. w spray'u...

No i chciałam też zapytać o witaminki... coś polecacie? odradzacie?

i czy polecacie kupno takiego transportera: http://allegro.pl/transporter-dla-psa-l ... 26743.html ??

Patkant

Post » Pon sty 30, 2012 11:33 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

Jesli chodzi o elektryzowanie to pewnie minie, nie psikalabym kota niczym, ewentualnie przejechalabym po niej ledwo wilgotnymi dlonmi.

Niepokoi mnie troche to jej miauczenie po wizycie w kuwecie... Zlapalabym jej siusiu i dala do zbadania. Choc moze ona w ten sposob oznajmia, ze posprzatac trzeba? ;)
Ona musi sie troche przyzwyczaic do rytmu domowego, to zajmie pewien czas.
Moje spia teraz dopoki ja spie :) Ale nie od razu tak bylo :)

Co do moczolapania, ja to robie tak: kupuje w aptece pojemnik do badania moczu, czatuje przy kuwecie kiedy kot robi siusiu, jak juz zacznie, to delikatnie biore za ogon (u nasady, bliko kupra) troche podnosze do gory - o ile kuca nisko, bo jak nie, to nie trzeba, i podstawiam pojemnik pod lecacy strumien. Nawet jak sie zlapie kilka mililitrow to juz wystarczy do zbadania :)
Wazne, zeby kot siusial przy Was - bo inaczej trudno zlapac, no i wazne, zeby lapac w trakcie sikania, bo jak sie zacznie za wczesnie, to kot sie obraza i idzie sobie, wtedy trzeba odpuscic, bo moze poszukac innego miejsca, a nie o to chodzi ;)

Inna opcja jest pojscie do weta i zbadanie, czy kot reaguje na badanie pecherza ewentualnie wycisniecie siusiu z kota, ale to nie wszystkim wetom dobrze idzie...

zuza

Post » Pon sty 30, 2012 11:43 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

zuza, wydaje mi się, że to nie chodzi o problem z oddawaniem moczu, bo w dzień gdy idzie do kuwety to nie miałczy... po prostu idzie... wraca... wskakuje na kanape i śpi. A w nocy wydaje mi się, że chciała po prostu zwrócić naszą uwagę :) bo generalnie miałczała co pół godziny, przy każdym ruchu... aż w końcu, gdy przyszła pod łóżko, to wyciągnęłam rękę - zaczęłam ją drapać - ona walnęła się na plecki i tak się uspokajała, poczym szła na kanapę spać dalej. ;)

a coś o witaminkach możecie mi napisać?
i o tym transporterze? bo bym zrobiła od razu zakupy na allegro ;D

Patkant

Post » Pon sty 30, 2012 11:49 Re: pytanie o kuwetę i machanie ogonem - mój pierwszy kot

ja mam taki transporterek jestem zadowolona :ok:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

[poprzednia][następna]