Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 19:28 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

u nas też mrozisko okropne brrrrrr
ale ja to w sumie lubię taką pogodę. mróz, słońce, wysokie ciśnienie i można żyć :ok:
najgorzej jak plucha, pochmurno i ciśnienie leci na łeb na szyję... wtedy tylko zakopać się pod kołdrą i obudzić dopiero wiosną :roll:

my dzisiaj mieliśmy trochę "wyjściowy" dzień, bo udaliśmy się z Oligierdem do fryzjera. ostatnie podejście zakończyło się niepowodzeniem, ale teraz już nie było zmiłuj, ponieważ miał takie długie kłaczyska, że grzywa wchodziła mu w oczy. jechaliśmy przygotowani na ostrą walkę, ale... nasze ukochane dziecko, zachowało się jak człowiek cywilizowany i bez jednego skrzywienia dało się ostrzyc :mrgreen: fakt, że ten salon jest przeznaczony dla małych klientów i można w nim na przykład obejrzeć ulubioną bajkę, ale nie spodziewałam się, że pójdzie aż tak łatwo.
summa summarum, musieliśmy to uczcić i pojechaliśmy coś zjeść i może coś upolować na wyprzedażach. upolowaliśmy... :ok: buty dla młodego... nie napiszę za ile to polowanie, bo ceny butów dziecinnych po prostu mnie dobijają :?

a teraz kocie wieści :kotek:
wszystko dobrze i bez zmian :mrgreen:

Shillunia jakby ciut bardziej wycofana. to chyba wątpliwa "zasługa" mojego TŻa, który postanowił (pomimo mojego sprzeciwu) przestawić kanapę, za którą kota urzędowała. nowa sytuacja chyba ją zestresowała, bo zaszyła się w dziurze i w ogóle nie wychodzi. zjadła na szczęście wsunięte jedzonko...
ehhhh... faceci... ile im można tłumaczyć i gadać, a i tak nic nie dociera... :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob sty 28, 2012 21:49 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Rudiś leży obok na kocyku i ma wszystko w nochalku :wink:
Szejna leży na dekoderze i ma wszystko w nochalku :lol:
Shilla zwiedza najbliższą okolicę :ok:
James chodzi za nią i robi buuuuuuu :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob sty 28, 2012 22:15 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

James, zachowuj się! ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob sty 28, 2012 22:24 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Aleba pisze:James, zachowuj się! ;)

też mu to powtarzam przy każdym jego buuuuu :mrgreen:

a Shillunia w dalszym ciągu zwiedza. właśnie chciałam zejść na dół, ale musiałam zawrócić, bo kotecka siedzi na schodach 8O w tak dalekie rejony, to się jeszcze nie zapuszczała dziewczyna :ok:
a wcześniej siedziała w drugim końcu pokoju i się na mnie spoglądała. ja ciągle dziergam ten nieszczęsny szalik, więc się na nią nie patrzyłam, ale jak jak spojrzałam, to ona udawała, że nie patrzy - albo odwracała wzrok albo się chowała za jakiś przedmiot.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 29, 2012 18:02 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Ee, widzę, że już coraz lepiej Shilluni idzie :ok: zwiedza, kokietuje Dużą :D Będą z niej koty :ok: :ok:

A jak Rudisiu? zajmuje się koleżanką czy bardziej kolanka go pociągają? no i włóczka? może on chce Ci pomóc ten szalik udziergać, bo widzi, że mróz na oknem :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sty 29, 2012 18:11 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Shillunia zwiedza, ale generalnie nie ciągnie jej do ludzia - chowa się, ucieka...
po południu szukam koty... szukam, szukam - nigdzie nie ma. za drzwiami się schowała... myślę sobie, jedyna okazja coby ją wziąć na ręce, bo inaczej nie da się złapać. zakładam rękawice :wink: specjalnie mam na podorędziu, takie polarowe grube :mrgreen: i idę brać kotę na ręce... oprychała mnie szpetnie :roll: ale nie miała wyjścia... wyrywała się, ale nie pozwoliłam jej zwiać. trzymałam ją i głaskałam delikatnie, a jej mało serduszko nie wyskoczyło, tak się bała... :( bidulka kochana. strasznie mi jej żal :( :( :(

a Rudiś luz jak zwykle. dzisiaj znowu porobiliśmy na drutach... a później nawet zdrzemnęliśmy się chwilkę - to znaczy ja chwilkę, bo zaraz przyleciały chłopaczyska, co też ta mama robi, że jej nie ma i taka cisza... ja musiałam wstać, a Rudiś jeszcze sobie ciutkę pod kocykiem pospał :lol:
Rudiś raczej woli integrację kocio-ludziową. kociarstwo go interesuję tylko o tyle, o ile ma coś fajnego do zjedzenia w swoich miskach :mrgreen:
wstawię później jakąś fotę, a teraz lecę kąpać młodego. dzisiaj będzie mycie głowy i USZU, więc życzcie mi powodzenia :ok: bo to dwa dość problematyczne rejony :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 29, 2012 18:32 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:Shillunia zwiedza, ale generalnie nie ciągnie jej do ludzia - chowa się, ucieka...
po południu szukam koty... szukam, szukam - nigdzie nie ma. za drzwiami się schowała... myślę sobie, jedyna okazja coby ją wziąć na ręce, bo inaczej nie da się złapać. zakładam rękawice :wink: specjalnie mam na podorędziu, takie polarowe grube :mrgreen: i idę brać kotę na ręce... oprychała mnie szpetnie :roll: ale nie miała wyjścia... wyrywała się, ale nie pozwoliłam jej zwiać. trzymałam ją i głaskałam delikatnie, a jej mało serduszko nie wyskoczyło, tak się bała... :( bidulka kochana. strasznie mi jej żal :( :( :(

będzie dobrze :ok: w końcu się przekona i do ludzia :ok:

Joanna KA pisze:a Rudiś luz jak zwykle. dzisiaj znowu porobiliśmy na drutach... a później nawet zdrzemnęliśmy się chwilkę - to znaczy ja chwilkę, bo zaraz przyleciały chłopaczyska, co też ta mama robi, że jej nie ma i taka cisza... ja musiałam wstać, a Rudiś jeszcze sobie ciutkę pod kocykiem pospał :lol:
Rudiś raczej woli integrację kocio-ludziową. kociarstwo go interesuję tylko o tyle, o ile ma coś fajnego do zjedzenia w swoich miskach :mrgreen:

moje kochane rude słoneczko :love: i to wszystko się zgadza, a już szczególnie ta druga część stwierdzenia :ryk:
Joanna KA pisze:wstawię później jakąś fotę,

czekamy i nie odpuścimy :D
Joanna KA pisze:a teraz lecę kąpać młodego. dzisiaj będzie mycie głowy i USZU, więc życzcie mi powodzenia :ok: bo to dwa dość problematyczne rejony :mrgreen:

życzymy powodzenia i kciuki trzymamy :ok: bo wiadomo, dziecko i mycie uszu to przecież dwie sprzeczności :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 29, 2012 19:54 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

obiecane foty :D

pomagam dużej w robieniu szalika
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 29, 2012 20:12 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

no pięknie Ruduś pomaga :1luvu: gdyby miał więcej zębów, to by Wam pewnie szybciej poszło z tym szalikiem :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 29, 2012 20:33 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

zuzia96 pisze:no pięknie Ruduś pomaga :1luvu: gdyby miał więcej zębów, to by Wam pewnie szybciej poszło z tym szalikiem :ryk:

no rzecz jasna, że szybciej by poszło... :mrgreen: a przede wszystkim byłby ciekawszy ścieg - pentelkowo-supełkowy :lol:

dziecko dało sobie umyć głowę i uszy 8O a następnie bez większych wrzasków wysuszyć włosy. szybko tym razem poszło z tym suszeniem, bo włosów o 3/4 mniej niż to wcześniej było :mrgreen:
z tymi dłuższymi włosami, to wyglądał jak dziewczynka, a teraz po obstrzyżeniu, to takie chłopaczysko się z niego zrobiło :D
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 29, 2012 20:58 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:
zuzia96 pisze:no pięknie Ruduś pomaga :1luvu: gdyby miał więcej zębów, to by Wam pewnie szybciej poszło z tym szalikiem :ryk:

no rzecz jasna, że szybciej by poszło... :mrgreen: a przede wszystkim byłby ciekawszy ścieg - pentelkowo-supełkowy :lol:

dziecko dało sobie umyć głowę i uszy 8O a następnie bez większych wrzasków wysuszyć włosy. szybko tym razem poszło z tym suszeniem, bo włosów o 3/4 mniej niż to wcześniej było :mrgreen:
z tymi dłuższymi włosami, to wyglądał jak dziewczynka, a teraz po obstrzyżeniu, to takie chłopaczysko się z niego zrobiło :D

a może ażur by wyszedł :ryk:

a nie wrzuciłabyś fotki dzieciątka? :D skoro już wygląda jak na chłopaka przystało, to może się nie obrazi :D

a może w towarzystwie jakiegoś kotecka? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 29, 2012 21:36 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

nowa fryzura nie została jeszcze uwieczniona... :oops:
wyrodna matka ze mnie :?
zamiast dziecko w nowym image uwiecznić, to ja tylko koty fotografuje ostatnio :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 29, 2012 22:20 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:nowa fryzura nie została jeszcze uwieczniona... :oops:
wyrodna matka ze mnie :?
zamiast dziecko w nowym image uwiecznić, to ja tylko koty fotografuje ostatnio :roll:

to należy sfotografować dzieciątko z koteczkiem :lol: ale to już chyba jutro, bo tej porze dzieciątko pewnie już śpi :lol:

a koteczki pewnie jeszcze hulają :kotek:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon sty 30, 2012 8:23 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

hulał po nocy wczoraj jeden koteczek... :? zgadnijcie który???

może na dobry początek tygodnia jakiś mały quizik :1luvu: ?
taaaaakkk, zacznijmy ten tydzień od quizu.
pytanie brzmi: który kotecek hulał wczoraj po nocy?
czy był/a to:
1) Szejna
2) James
3) Rudolf
4) Shilla

czekamy z niecierpliwością na odpowiedzi :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon sty 30, 2012 16:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

ależ to oczywiste, że koteczek nr 4 :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]