S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 29, 2012 17:16 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ale fajnie z tą salsą :mrgreen:
charm, przyjedź, jakos dasz radę :ok:
paulinaelzbieta-dzięki za takie fajne promowanie kociaków :cat3:

słuchajcie-na ten weekend
18ty-dzien kota w Pogorii
19ty-salsa
musimy zrobić z dwie wypasione tablice z ogłoszeniami
ktoś się zgłasza?-tzn do zrobienia ogłoszeń z ładnymi fotami
i schroniskowców i tymczasów

potrzebuje w tym pomocy, bo jak niektórzy wiecie nie będzie mnie 7-14ty :|, wrrrr
a to będzie czas, żeby to organizować

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 29, 2012 17:29 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:ale fajnie z tą salsą :mrgreen:

przyjść tak, ale rano wstać o 5 do pracy to już gorzej :ryk:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 29, 2012 17:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm pisze:

no wiesz, nie Ty jedna
ja wstaję o 5.30 codziennie-a będę :kotek:
jakos trza dać radę :P

Mała1

Post » Nie sty 29, 2012 18:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

..w schronisku na kociarni/wybiegu mamy około 18 kotów z czego większość to dzikuski lub dające się czasem pogłaskać. Miziakami na chwilę obecną to czarny Alladyn, czarna Karios i czarna Anda.

-Askona czarnulka sycząca nie pozwoli się do siebie zbliżyć, wpada w panikę, w pawlaczu siedzi w te mrozy :|

-Karios czarna miziakowata kicia kocha ludzi, uwielbia na rączki, ma takie lśniące futerko..ale na rączkach nieraz gdy inny kot zbliża się Karios syczy..taka zazdrośnica z niej..i w budce na tym mrozie, nieprzejednana :roll:

-Anda kolejna czarna koteczka mieszkająca w pawlaczu..rzadko na wybiegu..niepewna siebie i boi się jeszcze gwałtownych ruchów człowieka. głaskałam ją w pawlaczu jakiś czas, miziak z niej też niesamowity. Przestałam głaskać, obserwowałam co robi, potem znów głaskałam. Potem poszłam na wybieg gdzie Karios mnie dorwała odwracam się, a tam Anda stoi i patrzy na mnie tęsknym wzrokiem, niepewnie i wyczekująco. Przeprosiłam Karios i podeszłam do Andy, a ona z powrotem do pawlacza speszona. Więc znów od początku: stałam przy niej, ona - w pawlaczu, ja - głaszcząc ją..odeszłam po chwili ona wyszła z pawalcza stojąc na tej huśtającej desce, zawołałam ją oddalając się, przyszła, wzięłam na ręce, przywarła, puściłam ją i poszłam na wybieg. Stałam z chwilę, Anda przybiegła. Kucnęłam i posadziłam ją na sobie. Głaskałam, wyluzowała, zaczęła mruczeć, a potem nawet i ugniatać :D :D
Cenne z pół godziny. Straciłam poczucie czasu, rzeczywistości..takie momenty dla mnie na wagę złota i dla podopiecznych też :kotek:
Ostatnio edytowano Nie sty 29, 2012 18:33 przez TanundA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie sty 29, 2012 18:30 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:
charm pisze:

no wiesz, nie Ty jedna
ja wstaję o 5.30 codziennie-a będę :kotek:
jakos trza dać radę :P
straszne godziny wstawania do pracy, mam podobnie ale są dni, że sobie odsypiam :mrgreen:
z aparatem u mnie teraz klapa :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie sty 29, 2012 18:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:..w schronisku na kociarni/wybiegu mamy około 18 kotów z czego większość to dzikuski lub dające się czasem pogłaskać. Miziakami na chwilę obecną to czarny Alladyn, czarna Karios i czarna Anda.
a Karolinka?!
Też dziewczyna potrzebuje dom... taka kocia staruszka powinna spać na poduszce...

charm

Post » Nie sty 29, 2012 19:14 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

niestety nie dało się ustalić innego dnia niż niedziela, klub zgodził się tylko na ten dzień , ale w ogóle cieszę się, że udało się to załatwić :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Nie sty 29, 2012 19:34 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

paulinaelzbieta pisze:niestety nie dało się ustalić innego dnia niż niedziela, klub zgodził się tylko na ten dzień , ale w ogóle cieszę się, że udało się to załatwić :)
nie wiem czy dam rade..do której będzie to trwało?? akurat o tej godzinie mniej więcej kończę więc jeżeli będę pracować to przed 22 byłabym. Tylko znowu jeżeli będe pracować w poniedziałek to nie wiem jak z dojazdem do domu :?

charm pisze:
TanundA pisze:..w schronisku na kociarni/wybiegu mamy około 18 kotów z czego większość to dzikuski lub dające się czasem pogłaskać. Miziakami na chwilę obecną to czarny Alladyn, czarna Karios i czarna Anda.
a Karolinka?!
Też dziewczyna potrzebuje dom... taka kocia staruszka powinna spać na poduszce...
Charm wiesz jak jest, w jakim niewyjściowym stanie jest Karolinka, alergia i nieustanny katarek.. Te trzy miziaki to na chwile obecną koty które są najbardziej otwarte i idealne do adopcji. Karolinka na ręce nie lubi za bardzo, podchodziłam do niej tyle miesięcy raz na rękach ją miałam i to było ostatnio co jest dużym sukcesem. Wprawdzie była to zaledwie minuta nawet krócej ale bardzo cieszy :P Już się tak nie wyrywa panicznie, bo na początku nie dała się głaskać jak pamiętasz. Oczywiście, że potrzebuje domu i zasługuje na niego ale ludzie w schronisku nie zwracają na nią większej uwagi a jeśli tak to jeżeli usłyszą że ma chroniczny katar ich zapał zanika :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie sty 29, 2012 19:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Karolinka jak Dusia i Kulas - te koty potrzebują konesera - ta trójka daje się głaskać i mruczy, sprawia im to przyjemność, są starsze i swoje przeżyły :|
W porównaniu do Kijafy, Lotty czy Dzikiej te powyżej są prawdziwymi miziakami, Irina jest na balansie i istnieje duża szansa, że we własnym domku będzie bardziej proludzka.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie sty 29, 2012 19:44 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:Karolinka jak Dusia i Kulas - te koty potrzebują konesera - ta trójka daje się głaskać i mruczy, sprawia im to przyjemność, są starsze i swoje przeżyły :|
W porównaniu do Kijafy, Lotty czy Dzikiej te powyżej są prawdziwymi miziakami, Irina jest na balansie i istnieje duża szansa, że we własnym domku będzie bardziej proludzka.

Karolinka nie jest łatwym kotem, i nie jest kotem dla każdego...
ale zrobię jej kilka ogłoszeń...
bardzo bym chciała, żeby znalazła dom... na starość...
wiemy, że za dużo czasu jej nie zostało :( powinna go spędzić w domu...

charm

Post » Nie sty 29, 2012 19:55 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Parę zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Całość tutaj: https://picasaweb.google.com/1051588822 ... tyczen2012

I jako bonusik:
Sowa:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Lunka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

charm

Post » Nie sty 29, 2012 20:14 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm pisze:
TanundA pisze:Karolinka jak Dusia i Kulas - te koty potrzebują konesera - ta trójka daje się głaskać i mruczy, sprawia im to przyjemność, są starsze i swoje przeżyły :|

Karolinka nie jest łatwym kotem, i nie jest kotem dla każdego...
ale zrobię jej kilka ogłoszeń...
bardzo bym chciała, żeby znalazła dom... na starość...
wiemy, że za dużo czasu jej nie zostało :( powinna go spędzić w domu...
ja także chciałabym by znalazła dobry domek :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie sty 29, 2012 20:21 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm-piekne fotki :D
i ,,moja,, bidusia Lunka, i ,, mój,, pan Sowa- super

charm
z Karolinką ja sama nie wiem
Nie wiemy co niej siedzi, dodatkowo ma ciągłe rozwolnienie, i do podawania leków jest max ciężka
Nie wyobrażam sobie kogoś z zewnątrz ko miałby ją wziąć, to musiałby być ktoś od nas, zakręcony kocio.Nie wiem nawet jak miałoby brzmieć to ogłoszenie, żeby potem ludzie nie mieli do schroniska pretensji , że wydało chorego kota, jeszcze w dodatku z niestabilnym charakterem.
To tylko takie moje obawy są, byc może sie myle i trzeba ogłaszać. sama nie wiem

Mała1

Post » Nie sty 29, 2012 20:30 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:charm-piekne fotki :D
i ,,moja,, bidusia Lunka, i ,, mój,, pan Sowa- super

charm
z Karolinką ja sama nie wiem
Nie wiemy co niej siedzi, dodatkowo ma ciągłe rozwolnienie, i do podawania leków jest max ciężka
Nie wyobrażam sobie kogoś z zewnątrz ko miałby ją wziąć, to musiałby być ktoś od nas, zakręcony kocio.Nie wiem nawet jak miałoby brzmieć to ogłoszenie, żeby potem ludzie nie mieli do schroniska pretensji , że wydało chorego kota, jeszcze w dodatku z niestabilnym charakterem.
To tylko takie moje obawy są, byc może sie myle i trzeba ogłaszać. sama nie wiem

mam koncepcje na to ogłoszenie... :oops:
to musi być ktoś mający świadomość, że adoptuje kota w takim a nie innym stanie, starszego, schorowanego, trudnego... ale może znajdzie się taki ktoś... spróbuję.... :oops:

charm

Post » Nie sty 29, 2012 20:31 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

no to super
dobrze ,że masz koncepcję
może się uda :ok:
wklej mi potem na pw

Mała1

[poprzednia][następna]