Pejzaż-pastel na Homerka z PP i surowicę. KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 1:42 Pejzaż-pastel na Homerka z PP i surowicę. KONIEC

Jest w Wadowicach pewna dziewczyna, gerardbutler, która walczy o chore bezdomne koty. Jest tam sama, w dodatku bezrobotna.
Nie tak dawno jej sąsiad, starszy pan chory na cukrzycę, został zabrany do szpitala. Człowiek ten karmił wolnożyjące koty, tyle mógł jedynie zrobić zważywszy na swój stan i możliwości. Koty zostały same, były chore. Koty, kocięta, niektóre z dość zaawansowanym KK, zarobaczone i wynędzniałe. Geraldbutler zgarnęła całe stado tych, które pozostały jeszcze przy życiu. Część zabrała do siebie Miuti, trzy ona sama. Kociaki zostały wyleczone i już wydawało się, że najgorsze minęło...
Kilka dni temu zachorowało jedno z kociąt. Zrobiono testy- panleukopenia. Kotek, dzięki szybkiej interwencji Budryska, trafił do kliniki w Bielsku, teraz już czuje się lepiej. Pozostałe koty- dwoje zgarniętych kociąt dostały surowicę. Niestety zostały jeszcze koty gerarbutler, siedem dorosłych, ale nieszczepionych...Jeden zastrzyk surowicy kosztuje 16 zł, to razy 9 daje sumę 154zł :( . Doba w szpitaliku bielskim- 12zł. Potrzeba pieniędzy na spłatę długu i dalsze leczenie... :(

Tu wątek:
viewtopic.php?f=1&t=137488

Wystawiam namalowany przez siebie obraz. Jest to dość swobodna kopia Williama Turnera. Namalowany został suchymi pastelami Koh-I-Nor, na papierze z fakturą. Zabezpieczony fiksatywą. Format A4.
Przepraszam za jakość zdjęcia, fotografowałam z kamery internetowej :oops:

Cena wywoławcza 30 zł. Aukcja trwa do czwartku, 3.02. Po wylicytowaniu można będzie odebrać go w Krakowie, albo zostanie przesłany pocztą, na życzenie licytującego w specjalnej tubie. Koszty przesyłki wg cennika Poczty Polskiej pokrywa kupujący. Serdecznie zapraszam do licytacji :)

Obrazek
:arrow: Kota7 za wywoławczą-30 SPRZEDANE :1luvu:

edit: pomyliłam datę :oops: . Chodzi oczywiście o piątek 03.02, nie o czwartek. Aukcja potrwa do 23:00.
Ostatnio edytowano Pt lut 03, 2012 23:35 przez mikela, łącznie edytowano 6 razy
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie sty 29, 2012 1:58 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Niesamowite, gratuluję talentu :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 29, 2012 2:04 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Alienor pisze:Niesamowite, gratuluję talentu :D .

Dziękuję, ale...nie chcę, żeby to zabrzmiało jak fałszywa skromność, ale naprawdę naskrobałam to tak na szybko, bo czas goni, a mnie jeszcze sesja dopadła :wink:
Ale mam nadzieję, że się komuś spodoba i pomoże kociakom :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Nie sty 29, 2012 7:46 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Mikela, to skrobnij w pospiechu jeszcze kilka. Bardzo mi się ten pejzaż podoba, Turnera bardzo lubię, dlatego za wywoławczą poproszę.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie sty 29, 2012 9:37 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

kota7 :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie sty 29, 2012 13:31 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

kota7 pisze:Mikela, to skrobnij w pospiechu jeszcze kilka. Bardzo mi się ten pejzaż podoba, Turnera bardzo lubię, dlatego za wywoławczą poproszę.

Dzięki :1luvu:
postaram się znaleźć chwilę, choć teraz egzamin za egzaminie, oprócz tego praca, młyn taki, że chwilami nawet nie wiem, jak się nazywam :roll:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie sty 29, 2012 17:23 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Kota7 licytuje za wywoławczą, kto da więcej? :mrgreen:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie sty 29, 2012 22:02 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Pejzaż piękny a pieniądze z jego sprzedaży idą na ważny cel :ok:

Alienor

Post » Nie sty 29, 2012 22:37 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Może się ktoś jeszcze skusi? :)

Kolejne koty gerardbutler zaczynają chorować, długi są straszne, a weci coraz mniej chętni do leczenia na kreskę :(
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie sty 29, 2012 23:07 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Mikelu - a jakbym ja i moja przyjaciółka przekazały coś na koty Ani - to mogłabyś sformować bazarek?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie sty 29, 2012 23:44 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Miuti pisze:Mikelu - a jakbym ja i moja przyjaciółka przekazały coś na koty Ani - to mogłabyś sformować bazarek?

jasne, mogę dorzucić do tego i zmienić tytuł.
mój mail poślę Ci na pw
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pon sty 30, 2012 0:32 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Twoja kopia lepsza od oryginału.......
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto sty 31, 2012 0:03 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

zapraszam :)
[/url]Obrazek

mikela

Post » Wto sty 31, 2012 15:36 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

hop :ok:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Śro lut 01, 2012 19:52 Re: Pejzaż-pastel na surowicę dla wadowickich kociąt z PP

Piękny obraz na piękny cel :ok:

Alienor

[następna]