Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki... [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 10:20 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

sprawa nieaktualna - głosowanie zakończone :)
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2012 22:17 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 26, 2012 10:39 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Gosiu, głos oczywiście oddany.
Natomiast z nakarmieniem tego pieska mam problem. po otwarciu linku nie wiem gdzie kliknąć :oops:
Na karmę dla czeskich psiaków klikałam zawsze z bannerka, na najwyżej znajdującego się na stronie (przeczytałam, że to gwarantuje, iż "klik" się nie zmarnuje). Może mi coś zechcesz podpowiedzieć, bo ja ciągle debilem internetowym pozostaję :oops:

No i co u szprotki, pytam :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sty 26, 2012 10:47 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Asiu kochana, wszystkie czeskie pieski już nakarmione, dlatego nie możesz kliknąć :)

gosiaa

Post » Czw sty 26, 2012 11:14 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

gosiaa pisze:Asiu kochana, wszystkie czeskie pieski już nakarmione, dlatego nie możesz kliknąć :)

Ratunku, jaki ze mnie gamoń :smiech3: :rudolf: :oops:
To wszystko dlatego, że ostatnio tak rzadko bywam w Internecie :( Wczoraj przegrałam kolejny bój z TPSA - od 7 lat staram się o przyłączenie do kabla. Przez 2 tygodnie robili mi tzw. nadzieje i okazało się, że znowu nic :evil: :evil: :evil:
A moje łącze mobilne, odkąd przeszłam na Blueconnect, w moim domu stronę otwiera 6 min (sic!).
Gosiu, przepraszam, że Ci się u Fysia wypłakuję, ale jestem strasznie zła i rozczarowana :oops:

Kochana, jeszcze chciałam Cię zapytać jaką ilość karmy dziennie zjada Twoja Szprocia? Otworzyłam rozdział pt. odchudzanie Józia i stąd moje niezdrowe zainteresowanie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sty 26, 2012 11:28 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Asiu, nie szkodzi, możesz się tu wyżalać kiedy będziesz miała taką potrzebę :)
Obyś powody do wyżalania się miała oczywiście jak najrzadziej :)

A pozostali operatorzy też tak słabo u Ciebie?
Może spróbuj Playa, ja teraz mam i bardzo sobie chwalę, można wziąć na próbę na 7 dni.

A jeśli chodzi o Szprotkę, matko, Asiu, nie mam pojęcia, ja jej daję mokre praktycznie zawsze jak chce :oops:
Sucha karma stoi cały czas.
Saszetek już praktycznie nie je, 20 saszetek starcza mi na 2 m-ce, 2 kg suchej karmy na pół roku.
A filetów z kurczaka zjada jakoś tak 1 - 1,5 kilograma na tydzień.
Wołowiny niestety nie chce za bardzo.
Czasami ryba, ale tylko sola, innej nie ruszy :oops:

gosiaa

Post » Pt sty 27, 2012 20:41 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

:lol: Asia chciała dać dokładkę, a dokładek nie przewidziano. :wink:
http://www.akcjazwierzak.pl/
Teraz karmię tego. Karmię i karmię, a on ciągle głodny.

Gosiu, mówisz, że Szprotka z ryb je tylko solę. Rozumiem, że surową?
Wybacz głupie pytanie, ale moje koty ryb jeść nie chcą, a ja chciałabym żeby od czasu do czasu jadły.
Soli nie próbowałam więc może. :roll:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sty 27, 2012 21:36 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

A potem się Asia dziwi, że jej koty grube :mrgreen:

Iwonko, też tu karmię.
I jeszcze tu: http://www.pustamiska.pl/pl/index.php
I jeszcze buduję domy: http://www.habitat.pl/klikacz.php
Pajacyk: http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Sztuczne serce: http://www.polskieserce.pl/

Tak, Szprotka je tylko sole, surową.
Dawałam jej mintaja, morszczuka, tilapię, pangę, dorsza, nie.
A solę wciąga nosem. Choć zdarzyło mi się kupić taką, że jak się rozmroziła, to taka gumowata paćka, wtedy nie ruszyła. Teraz po prostu już nie kupuję jak jest w markecie w promocji :evil:
Ale daję jej max 1-2 razy w m-cu.

gosiaa

Post » Sob sty 28, 2012 22:53 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Dzięki Gosiu. :mrgreen:
Chętnie spróbuję. Może i moje koty zechcą spróbować. :wink:
One jak dotąd wcale nie chcą jeść niczego co rybą pachnie z wyjątkiem Gourmeta Diamanta rybnego.
Kaszmirek z Noisem makrelę wędzoną czasem zjedzą. Kaszmirek zje wszystko. :lol: Kałmuczek. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Sob sty 28, 2012 22:54 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Szprotka nie ruszy żadnej karmy rybnej.

gosiaa

Post » Sob sty 28, 2012 22:56 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Kupiłam im kiedyś olej z łososia. Kupiłam z myślą, że będzie dla całej szóstki.
Całą butlę wypił Kaszmir. :lol:
Obrazek

selene00

Post » Sob sty 28, 2012 22:57 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

O widzisz, łososia też nie ruszy, zapomniałam wymienić :)

gosiaa

Post » Sob sty 28, 2012 23:07 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Zapachniało mi wiosną :)

Obrazek

Obrazek

gosiaa

Post » Sob sty 28, 2012 23:09 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Prześlicznie Szprotka wygląda :1luvu:
Szkoda, że do wiosny jeszcze szmat czasu... :evil:

U mnie Miki też ryb nie jada... :roll:
Skubnie czasem troszkę puszki tesco finest cat food ocean fish i ewentualnie porta21, ale nie ruszy tego częściej niż raz - dwa razy w miesiącu... I to też zje max 1/3 - 80-gramowej puszki :roll:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sty 28, 2012 23:19 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

Zastanawiam się czasem, gdzie błąd zrobiłam że one mają awersję do ryb. Sama w rybskach nie gustuję, to pewnie zbyt późno próbowałam im wzbogacić dietę, ale serki lubię a one nie, jajeczka lubię a one nie. :roll:
Obrazek

selene00

Post » Sob sty 28, 2012 23:21 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś Jedyny Taki :)

gosiaa pisze:Zapachniało mi wiosną :)

Obrazek

Obrazek

kwintesencja kotowatości :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]