Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 19:47 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!!

Smutne,że to ludzie doprowadzają do takich tragedii.
Dopiszcie proszę w tytule miejscowość.

Kuki trzymaj się :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob sty 28, 2012 19:54 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!!

Dzisiaj nasze Sloneczko ani troszke lepiej. Polizala troszke pasztecika bo ma problem ze schowaniem jezyczka. Tak nim dziwnie rusza, ale buzki nie da rady zamknac i dlatego ma problem z jedzeniem. Obmylysmy jej delikatnie buzke z tej smierdzacej ropy, ale troszke bo krzyczy strasznie pewnie ja boli ?
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob sty 28, 2012 20:16 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!!

ASK@ pisze:Smutne,że to ludzie doprowadzają do takich tragedii.
Dopiszcie proszę w tytule miejscowość.

Kuki trzymaj się :ok:

Tak to prawda, bardzo jest to smutne co ludzie wyprawiaja !!!!
Kuki napewno miala kiedys domek, poprostu ktos sie jej pozbyl. Ona jest kochana, jak przychodzimy do niej to glosno mruczy, rusza antenka i ugniata ciasto. Ma taka sliczny pysio z tym zarosnietym noskiem.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Sob sty 28, 2012 20:22 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!!

A gdzie Kuki teraz jest? Byłyście już z nią u weta?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob sty 28, 2012 21:03 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

zuzia96 pisze:A gdzie Kuki teraz jest? Byłyście już z nią u weta?

Tak byłysmy u naszego Polickiego weta i kazał jej podawać unidox i na tym pomoc się zakończyła. Niestety sytuacja w Policach jeśli chodzi o weterynarzy jest tragiczna - nadają się jedynie do podawania szczepionek. Nie ma diagnostyki i odpowiedzialnego podejścia do zwierzęcia. Dlatego zbieramy środki, żebyśmy mogły pojechać z nią do weterynarza w Szczecinie.

Sytuacja Kuki jeśli chodzi o mieszkanko jest trudna. Kuki jest u nas w siedzibie. Powodem jest to, że nie mamy domów tymczasowych a te, które mamy są pełne i nie ma możliwości jakiegokolwiek manewru.

WEJDZ I URATUJ ŻYCIE KUKI-KUP CEGIEŁKE NA DIAGNOSTYKE I LECZENIE<- KLIKNIJ
SZUKAJĄ DOMKU
Obrazek

Zulanka

Od: Sob wrz 17, 2011 9:10

Post » Nie sty 29, 2012 14:24 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Przypomnę niedzielnie o Kuki. Ciągle zdrówka koteńko!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Nie sty 29, 2012 21:42 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Za koteczkę :ok: :ok: :ok:
Dobrze, że ma już wydarzenie na FB.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sty 30, 2012 0:49 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Zrobiłam na szybko bazarek dla koteńki. Pamiętam Basię i tak bardzo chcę, żeby tym razem tej kici się udało :wink:

Zapraszam viewtopic.php?f=20&t=138508
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon sty 30, 2012 7:04 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Link do wydarzenia,bo nie znalazłam na watku
http://www.facebook.com/events/10252580 ... ent_invite
Oczywiście dołączyłam i mam nadzieję,że uda się pomóc tej biedusi! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 30, 2012 11:54 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

zuzia96 pisze:Zrobiłam na szybko bazarek dla koteńki. Pamiętam Basię i tak bardzo chcę, żeby tym razem tej kici się udało :wink:

Zapraszam viewtopic.php?f=20&t=138508

Dziękujemy za pomoc:)

Sraczusia - Kuki jest taka przytulaśna. Jedno to jej leczenie a drugie domek dla niej. taki domek gdzie bedzie miała cieplutko i duzo rak do głaskania. Bo ona kocha byc z człowiekiem, przytulac sie do niego. To jest taki nasz słodki pysiu;)
viewtopic.php?f=1&t=138417

Moja kochana Basieńko nigdy Cię nie zapomnę. Wygrzewaj się na słoneczku za TM.

sylwia637

Od: Sob sie 27, 2011 19:14

Post » Pon sty 30, 2012 17:30 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

kupiłam kilka cegiełek na allegro, ale nie czaję, z Police do Szczecina to jest 16 km, dojazd to jest 24min, to dlaczego jeszcze nie pojechaliście z nią do weta do Szczecina?? Kiedyś znalazłam kotkę w bardzo podobnym stanie, ale wtedy koszty mnie nie interesowały tylko to żeby przeżyła (to jest Tosca ostatnie zdjęcie), byłam na kresce u weta, cały Kraków jeździłam tam i z powrotem żeby trafić do najlepszego weta, ale żyje jest zdrowa i BARDZO BARDZO wdzięczna za uratowanie jej życia. Przepraszam Was ale po prostu nie rozumiem :cry: bo jak dla mnie to żeby uratować kota w stanie tragicznym nie można zawieść do 1 weta i czekać co będzie dalej.

A jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo by się przydało dać jej ROYAL CANIN Convalescence Support w płynie łatwiej by było jej to pić niż jeść coś w kawałkach.
http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon sty 30, 2012 22:43 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

I co z Kuki? Byłyście już z nią w Szczecinie u weta? Pożyczcie pieniądze i jedźcie jak najszybciej, kotka potrzebuje szybkiej i porządnej diagnozy. Pieniądze się uzbiera, najważniejsze żeby kicię zacząć prawidłowo leczyć.

RC convalescence w proszku jest bardzo dobry dla takiego kota, można też kupić w każdej lecznicy :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon sty 30, 2012 22:49 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Coś mi się też wydaje, że Unidox to stanowczo za mało na tak poważny stan. Nie ma co czekać z pokazaniem jej dobremu lekarzowi. Trzeba jej pomóc zwalczyć i zakażenie i ból.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon sty 30, 2012 23:05 Re: Kotka znaleziona w stanie tragicznym!!! POLICE/ k. Szczecin

Kuki pierwsza pomoc jaka taka dostala, teraz ja karmimy i nawadniamy. W srode jestesmy umowione do kliniki w Szczecinie i zrobimy wszystkie badania jakie beda potrzebne.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

[poprzednia][następna]