» Czw sty 26, 2012 11:23
Błagam o rady - moja Kasia umiera, kreatynina ponad 17..
mocznik ponad 400
Postaram sie wszczystko logicznie napisać. Jeden z moich Ogonków, moja ukochana 7 letnia Kasia od lat jest leczona w związku z zapaleniem dziąseł. Miała czyszczone ząbki, wyrywane itd. Ostatnio doszło do pogorszenia, wet przypisał steryd 7 dniowy, brak poprawy, w związku z tym, że pojawiła się ropa - następna wizyta - antybiotyk Floron, kroplówka. Kolejna wizyta po trzech dniach, Kasia dalej nie je, zostały zrobione wyniki - mocznik pow. 400, kreatynina - 17. Lekarz z poradni mojego weta sugeruje uśpienie.
Teraz dopiero doczytałam, ze pierwszym i powtarzającym się cyklicznie badaniem p[owinno być badanie nerek. Powinno. Nie będę tego rozwijać, bo znów będe ryczeć i Kasi to nie pomoże.
Przeczytam wszystko, co tu jest napisane, ale błagam wrecz- może jest tu ktoś, kto kota wyciągnął z takiego stanu. Kasia, momo, że mam sporo kotów pod opieka, nie jest kotem, jest moją kocią połówką. No i ryczę..
Co podaję:
kroplówka z nacl - 150 ml
Lespezet 2razy po 2ml
Srebro koloidalne - 2razy po 2 ml.
Ipakitine
antybiotyk - alb... zastrzyk co drugi dzień, nie pisze z domu, przepraszam, jeśli nieco przekreciłam nazwy
Proszę o pomoc, co jeszcze mogę zrobić, bo jest wóz albo przewóz, a ja bez Kasi nie wyobrażam sobie codzienności.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621