Moderator: Moderatorzy
Miodalik pisze:Anusia narkoza jest szkodliwa, bardzo, koty z chorymi nerkami powiny miec ja podawane tylko wtedy gdy zabieg jest niezbedny i moze znaczaco poprawic jakosc kociego zycia lub zdrowie. W tym dziale jest watek opisujacy temat dokladniej...
Czy Twoj weterynarz chce stosowac narkoze aby pobrac krew ? To brzmi jak kiepski zart. Masz mozliwosc pojsc do innego veta ?
anusia27 pisze:[*]
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie,czy kotka z chorymi nerkami,może mieć podawanego głupiego jasia,przed pobraniem krwi,założeniem wenflonu czy usg?
Czy nie szkodzi to nerkom dodatkowo?
Nieuprawnione. Nic innego na N nie było, bo kontekstu nie kumam nic.malwina pisze:PcimOlki pisze:Z całego wyznania wynikają niestety następujące smutne fakty:
- brak prawidłowej diagnozy i kompletne niezrozumienie przyczyn problemu (przez weta chyba)
- w wyniku kot (i opiekun) nie otrzymał żadnej pomocy mającej choć minimalne szanse na efekt
Nieuprawnione wnioski.
To się zajmuj. Profersorowie uniwersytetów twierdzą inaczej. Twój cyrk, twoje małpy.malwina pisze:....A idiopatyczne zapalenie pęcherza nie jest jakimś ostatnim dokonaniem badaczy, było przedmiotem rozważań mojej wetki, gdy leczyłam Poldka. Ale wobec natrafienia w moczu na duże nagromadzenia struwitów, było oczywiste, że należy zająć się najpierw nimi.
W d... mam przedstawianie czegokolwiek, bo zrobiłem to już wielokrotnie. Wykonaj swoją pracę samodzielnie - podręczniki weterynaryjne i wyniki badań są dostępne w sieci. Nie moja wina, że twoja wetka ma wstręt do nauki. W d... mam również prostowanie ciemnoty którą propagujesz. Moje koty są bezpieczne.malwina pisze:....Nie musi być milion badań - przedstaw wyniki choć jednego, które bez cienia wątpliwości dowodzi, że struwity nie mogą wywoływać dyskomfortu w kocie. I że to kota nie wnerwia na tyle, żeby zaprzestał korzystania ze źle kojarzonej kuwety (a ja tylko o tym pisałam)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości