Zaginęła kotka tricolor-Gdańsk Wzgórze Mickiewicza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 20:43 Zaginęła kotka tricolor-Gdańsk Wzgórze Mickiewicza

Poszukuję zaginionej 7 stycznia 2012 r. na Wzgórzu Mickiewicza w Gdańsku
4-letniej kotki o umaszczeniu tricolor (czarno-biało-rudej). Umaszczenie przy lewym oku jest czarne, przy prawym rude. Uszy ma koloru czarnego, a ciemny ogon zakończony rudą kitką. Grzbiet trzykolorowy, brzuch biały.

Kotka znała bardzo dobrze okolicę i sąsiednie posesje. Wyszła na popołudniowy spacer, jak zwykle.

Rozwiesiłam kolorowe zdjęcia kotki z informacją na osiedlu, szybie sklepu i słupach. Do skrzynek na listy wrzuciłam ponad 600 ogłoszeń (tyle ile jest domów na osiedlu). Rozmawiałam z napotkanymi osobami. Dzwoniłam do kilku przychodni dla zwierząt i wysłałam zdjęcia. Wysłałam kilkanaście maili ze zdjęciem do lecznic w Gdańsku. Na stronie schroniska Promyk również zamieściłam informacje ze zdjęciem oraz zostawiłam wiadomość. W necie zostawiłam ślad o zaginionej kotce tricolor. Upewniłam się, że firma od oczyszczania miasta nie zabierała kociego ciała w tym okresie z mojego osiedla.

I nic. Żadnego odzewu. Kilka telefonów od sąsiadów, że szukają.

Proszę o pomoc.

Co wiecej mogę zrobić?

Hestia1

Od: Wto sty 24, 2012 18:44

Post » Czw sty 26, 2012 22:23 Re: Zaginęła kotka tricolor-Gdańsk Wzgórze Mickiewicza

Sprawdz okoliczne piwnice, komórki, zamknięte pomieszczenia, poproś sąsiadów, żeby też sprawdzili.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt sty 27, 2012 0:38 Re: Zaginęła kotka tricolor-Gdańsk Wzgórze Mickiewicza

podobny wątek: viewtopic.php?f=13&t=136611

Z vetami to jest tak, że trzeba odnawiać ogłoszenia, podobnie z tymi wywieszanymi na ulicy.
Trzeba też rozszerzyć krąg lecznic. Sprawdzić okoliczne garaże, piwnice, schowki. Popytać okoliczne karmicielki.
Powiadomić schroniska dla zwierząt.

Powodzenia i szybkiego odnalezienia kotki!! :ok:
Obrazek

Jeanelle

Od: Wto sie 09, 2011 22:44

Post » Sob sty 28, 2012 0:03 Re: Zaginęła kotka tricolor-Gdańsk Wzgórze Mickiewicza

Dzięki.

Hestia1

Od: Wto sty 24, 2012 18:44