Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 11:55 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Moja mama też jest cukrzykiem i do chudzielców się nie zalicza

a ja nie mam a tez sie nie zaliczam do chudzielcow
kazdy patyczak mysli ze jak ktos jest otyly to ma wszystkie choroby swiata - a nie jeden patyczak ma wiecej schorzen co jakis schabik - ktory ma za wysoki cholesterol najwyzej
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 26, 2012 12:06 Re: Mój świat według Bejbi

Dobry czwartek! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 26, 2012 21:00 Re: Mój świat według Bejbi

Edytka1984 pisze:dzien dobry

Obrazek

Witaj ciociu Edytko :kotek:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw sty 26, 2012 21:03 Re: Mój świat według Bejbi

ninakiler pisze:
Lilianna J-wie pisze:85 na czczo to pięknie :ok: Tyle powinien mieć właśnie zdrowy człowiek mimo, że zjadł słodkie o północy :ryk: Ja na czczo miałam 149 i od tego zaczęło się kontrolowanie, poza tym miałam masę innych objawów

Oj no to faktycznie duzo jak na czczo... :/
Ja tez zmagam się z cukrem ale u mnie jest odwrotnie mam niski cukier i drastyczne spadki... przez co kompletnie chodze czasem jak nacpana... zasnelabym od razu... rece sie trzęsą czasem... i takie wewnetrzne roztrzesienie mnie dopada z nienacka... wiem wtedy ze jak czegos za chwile nie zjem to zemdleje :( ale juz nauczylam sie to kontrolowac :ok:

Mi też się często łapy trzęsą i nagle gorące poty,osłabienie.Jak coś zjem szczególnie słodkiego to przechodzi.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:06 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Witaj Karola,dziś pobiłam rekord spania :oops: ale o 4 rano szłam spać i spałam po kilka razy przez dzwoniący telefon :x który namiętnie mnie ciągle budził.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:09 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:
vailet pisze:Chudzielec też może być cukrzykiem?

a co to za rożnica - ja chudzielec nie jestem juz dawno, wręcz przeciwnie a cukierm mam 89 na czczo.
Tak samo jak wiele osób myśli że obtłuszczona wątrobe może mieć tylko otyły a to guzik prawda. to tak samo realne jak to że na raka płuc odchodzą ludzie którzy w ustach paierosa nie mieli i to w ich przypadkach zazwyczaj juz jest najgorsze stadium, nie do wyleczenia.
Maleńkie dzieci na reumatyzm chorują, osteoporoze
10latki dojrzewają do rodzenia dzieci (jak ja miałam 10 lat to jedna na milion sie trafiła a teraz to masakra jakaś)
na nic nie ma już reguły :|

Karola wszystko się zgadza.Wkurza mnie tylko że jak ktoś jest chudy to myślą że się ma anoreksję :evil: a to nie prawda bo nie tylko od tego jest się patyczakiem.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:12 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Moja mama też jest cukrzykiem i do chudzielców się nie zalicza

Kiedyś byłam taka "mądra" że myślałam o cukrzycy że ludzie otyli ją tylko mają :oops: Było kiedyś u mnie w badaniu 130,ale to kilka lat temu po lekach.Zbuntowałam się i odstawiłam,a po kilku miesiącach był wynik dobry.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:13 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:

kazdy patyczak mysli ze jak ktos jest otyly to ma wszystkie choroby swiata - a nie jeden patyczak ma wiecej schorzen co jakis schabik - ktory ma za wysoki cholesterol najwyzej

Nie każdy patyczak bo ja tak nie myślę.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:22 Re: Mój świat według Bejbi

dziewczyny spokojnie -ja ważę 45 kg i nie uważam ,że każdy grubszy człowiek jest schorowany
różnie z tym bywa
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sty 26, 2012 21:27 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:Dobry czwartek! :D

Cześć Bożenko.Dla mnie niezbyt dobry bo wątróbka jest dzień po terminie,Bejbi je mniej :(
nie chce tej już nawet spróbować choć ładnie jeszcze wygląda.Karma Royal Kalm od dinzoo...
miała być na próbę i dobrze że nie kupiłam bo Bejbi nie chce :( Żelu też nie.Po walerianie pokulała się krótko i dalej śpi.W poniedziałek dopiero wet,jak nic się nie zmieni to na siłę zmiksuję jej chrupki namoczone i podam :| Potrzebne relanium,ale wet w poniedziałek :evil: dopiero.Po tym będzie jeść i zobaczymy jej zachowanie.Nie mam niestety.Aishy po relanium poprawiło się co prawda na kilka godzin,ale prawie pół puszki Hillsa zjadła wtedy.Bejbi jest zbyt zestresowana przez ten rok :( boi się wszystkiego.Wet uważa że to stres :( Powąchała ten żel i uciekła :| Dziś napoczęłam bo nie chciała chrupek od dinzoo.Oczywiście relanium tylko doraźnie bo nie mogę kota uzależnić.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:29 Re: Mój świat według Bejbi

ruda32 pisze:dziewczyny spokojnie -ja ważę 45 kg i nie uważam ,że każdy grubszy człowiek jest schorowany
różnie z tym bywa

A ja 48 teraz,a wzrost 164 cm :oops:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:33 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
ruda32 pisze:dziewczyny spokojnie -ja ważę 45 kg i nie uważam ,że każdy grubszy człowiek jest schorowany
różnie z tym bywa

ja mam 161 na jedno wychodzi :)
50 kg przekroczyłam tylko w ciąży
ale ja rzadko ważę się- ostatnio zważyłam się po 3 latach jak wszystkie spodnie musiałam odstawić bo mi spadały
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw sty 26, 2012 21:37 Re: Mój świat według Bejbi

ruda32 pisze:
vailet pisze:
różnie z tym bywa

ja mam 161 na jedno wychodzi :)
50 kg przekroczyłam tylko w ciąży
ale ja rzadko ważę się- ostatnio zważyłam się po 3 latach jak wszystkie spodnie musiałam odstawić bo mi spadały

Kiedyś już pisałyśmy z Izą,jasdor o zlatujących spodniach :lol: mam jedne,a reszta "wyrosłam są za duże".
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 21:39 Re: Mój świat według Bejbi

ja ostatnio musiałam kupić nowe-no koszmar znaleźć rozmiar -teraz mam 25 jeszcze takiego nie nosiłam
bluzki pół biedy ale spodnie spadające to nic fajnego
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw sty 26, 2012 21:43 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
Lilianna J-wie pisze:Ja jestem cukrzyczką od 4 lat 8)

Wiem Lilianna,ale Ty jesteś bardzo młoda,choć i dzieci chorują na cukrzycę.

Karolek(ona) pisze:

Może poczytajcie sobie najpierw o cukrzycy i dowiedzcie się chociażby tego jakie są jej typy? :roll:
Otyłość nie jest żadną regułą.
Typ 1 każdy może mieć, w każdym wieku (od 0 do śmierci 8) ). Ulegają tu uszkodzeniu wysepki beta w trzustce i potrzeba podawać insulinę, bo trzustka nie ma jej jak produkować.
Typ 2 - wysepki beta w trzustce produkuja insulinę, ale w organizmie brakuje "klucza", który otwiera drzwi tej insulinie. Trzeba być na tabletkach przeciwcukrzycowych, które zawierają ów "klucz". Chociaż z czasem i ten "klucz" z tabletek może nie pomagać. Wtedy trzeba przejść na podawanie insuliny.
Jest jeszcze np. cukrzyca ciążowa, cukrzyca spowodowana innymi schorzeniami (czyli wtórna).
Jeszcze dodam, że te typy nijak mają się do cukrzycy kociej. Z kotami to trochę inna bajka.

Google nie boli... :wink:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

[poprzednia][następna]