Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 18:08 Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Witam, może to głupi temat, może większośc użytkowników mnie zbeszta, ale szukam dla siebie a w zasadzie jako towarzystwo dla mojego kocura :) kotki długowłosej, mega miziastej, może byc starsza ale nie koniecznie.Fajnie gdyby była już po sterylce :) Jedyne warunki musi byc zdrowa (negatywne testy na Fev Fif ?) , no i nie może byc typem dominującym, mój kot ma lekką fobie na takie osobniki. Jeśli to natomiast będzie kicia kochająca inne koty, ale nie wchodząca im w drogę napewno się dogadają :)
Co zapewniam :) Towarzystwo drugiego kota, 36m2 mieszkania :) Pełne miski najlepszej karmy na rynku typu royall, sanabelle, dużo miłości i niestety domek nie wychodzący.
Ale na wiosnę będzie robiona woliera na balkonie :D więc namiastka podwórka będzie :D
Jeśli ktokolwiek może mi coś doradzic chętnie posłucham :) Jestem ze ślaska :)

SzukamKotki

Od: Czw sty 26, 2012 17:59

Post » Czw sty 26, 2012 18:33 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Witaj! Szukaj może na Adopcjach Puchatkowa , wątek jest tutaj ---> viewtopic.php?f=1&t=108985&start=1440
I nie wiem, dlaczego domek niestety nie wychodzący :wink: Tutaj to standard, a duży zabezpieczony balkon - szczy marzeń.
I może napisz skąd jesteś, łatwiej będzie coś podpowiedzieć.
Powodzenia :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 26, 2012 18:35 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Napisał że jest ze Śląska

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw sty 26, 2012 18:37 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

No tak, czytanie ze zrozumieniem się kłania :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 26, 2012 18:38 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Napisz do dziewczyny-Kordonia-ma śliczna kotkę długowłosą.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sty 26, 2012 19:21 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

BOZENAZWISNIEWA pisze:Napisz do dziewczyny-Kordonia-ma śliczna kotkę długowłosą.

juz nie. kotka znalazla dom u mnie :mrgreen: :mrgreen:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Czw sty 26, 2012 19:25 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

SzukamKotki pisze:Witam, może to głupi temat, może większośc użytkowników mnie zbeszta, ale szukam dla siebie a w zasadzie jako towarzystwo dla mojego kocura :) kotki długowłosej, mega miziastej, może byc starsza ale nie koniecznie.Fajnie gdyby była już po sterylce :) Jedyne warunki musi byc zdrowa (negatywne testy na Fev Fif ?) , no i nie może byc typem dominującym, mój kot ma lekką fobie na takie osobniki. Jeśli to natomiast będzie kicia kochająca inne koty, ale nie wchodząca im w drogę napewno się dogadają :)
Co zapewniam :) Towarzystwo drugiego kota, 36m2 mieszkania :) Pełne miski najlepszej karmy na rynku typu royall, sanabelle, dużo miłości i niestety domek nie wychodzący.
Ale na wiosnę będzie robiona woliera na balkonie :D więc namiastka podwórka będzie :D
Jeśli ktokolwiek może mi coś doradzic chętnie posłucham :) Jestem ze ślaska :)

To akurat plus :D ,koty wcale nie są nieszczęśliwe ,jeśli nie wychodzą na dwór,żyja tez dłużej.Czy zgodzisz się na podpisanie umowy i wizytę przedadopcyjną :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 26, 2012 19:46 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

alma_uk pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Napisz do dziewczyny-Kordonia-ma śliczna kotkę długowłosą.

juz nie. kotka znalazla dom u mnie :mrgreen: :mrgreen:

oj to sie bardzo ciesze i gratuluję :love: :love: :love:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sty 26, 2012 19:53 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Ogonia jest podobno półdługowłosa i bardzo przyjacielska - a w dodatku niesamowicie potrzebuje doświadczonego, kochającego domu z kociozakręconym Dużym...: viewtopic.php?f=1&t=136297&start=0

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sty 26, 2012 19:59 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

U mnie jest perska kotka, biało ruda 7letnia, pozytywnie nastawiona do kociastych. Będzie do adopcji po sterylizacji. Kotka jest jednak po przyjeściach, poczytaj ostatnie strony mojego wątku viewtopic.php?f=13&t=133928&start=285 może akurat :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw sty 26, 2012 20:00 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

A może jednak nie musi być długowłosa a wystarczy że jest miziasta i marznie na dworze, bo ktoś ją wyrzucił :( ona naprawdę potrzebuje domku

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw sty 26, 2012 23:09 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Witam ponownie, wszystko fajnie, pięknie, z tym, że mieszkania nie dzielę sam ze sobą, moja połówka by nie zniosła gdyby drugi kot okazał się dodatkowym "złośliwcem" sikającym gdzie popadnie :-/ Z moim kotem były z tym problemy, ale został postawiony na najwyższym z możliwych szczytów hierarchii "naszego stada" i samo jakoś przeszło, z tym, że trzeba go traktowac iście po królewsku. Proszę o zrozumienie tego co napisałem, bez zbędnych dodatkowych komentarzy.
Ta bura kicia jest śliczna, fakt, że nie jest długowłosa ale miziasta też ok :) Tylko pytanie jaka jest w stosunku do innych kotów i jak z jej stanem zdrowia? Nie wybaczyłbym sobie nigdy tego, gdyby mój kot coś groźnego załapał od innego kota.
Ps. Wg mnie domek wychodzący na wsi, w bezpiecznej okolicy jest lepszy od domu niewychodzącego w mieście, ale jak się mieszka w mieście to cóż zaradzic?

SzukamKotki

Post » Pt sty 27, 2012 8:54 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

zaraz napiszę do Beaty w sprawie stanu zdrowia i charakteru koteńki i dam znać
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt sty 27, 2012 9:29 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

SzukamKotki pisze:Witam ponownie, wszystko fajnie, pięknie, z tym, że mieszkania nie dzielę sam ze sobą, moja połówka by nie zniosła gdyby drugi kot okazał się dodatkowym "złośliwcem" sikającym gdzie popadnie :-/

Zdajesz sobie mam nadzieję sprawę z tego, że w nowym domu kot może nie korzystać np ze stresu z kuwety? I co wtedy?
Moja koleżanka wydała kota, który korzystał z kuwety, a w nowym domu zasikał dziewczynie buty za 1000zł... Osobiście czuje, że to zdanie jest do mnie, lub właściwie do mojej persicy. Tak tylko w woli wyjaśnienia kotka nie sika do kuwety ze złośliwości, nie wiem co ona przeszła ale na pewno nie jedno. Szukam jednak domu, który ją zrozumie, więc to chyba jednak nie Twój.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt sty 27, 2012 9:55 Re: Przygarnę kotkę długowłosą miziastą :)

Wiem, zdaję sobie sprawę dlatego na początku myślę o dodatkowej kuwecie, i to chyba bardziej ze względu na mojego kota, ma już prawie 6 lat i swoje zasady w życiu, wiem, że pomysł drugiego kota byłby dla niego chyba bardziej stresujący i obawiam się ponownego sikania, może mi jednak ktoś z Was doradzi czy do dorosłego, zasiedziałego w domu kocurka, który ma kocią fobię, chyba, że uda mu się zdominowac drugiego zwierzaka to dobry pomysł z tym drugim kotem?
No i pytanie dodatkowe czy w takim przypadku szukac młodej kotki czy juz starszej? Psów mój kot nienawidzi, kotów się natomiast boi i brzydzi, ale wierzę ze z czasem by sie przekonał i mógł z nimi nauczyc bawic i życ? Chyba, że się mylę to proszę o poprawienie :)
Pozdrawiam

Ps. Co sądzicie o kotach z Katowickiego schroniska? Są w porządku? W sensie nie wybuchają tam jakieś groźne epidemie? Wiem, że czasem miewają długowłose piękności.

Czekam cierpliwie...
Ostatnio edytowano Wto sty 31, 2012 0:30 przez SzukamKotki, łącznie edytowano 1 raz

SzukamKotki

[następna]