Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Podajmy sobie łapki, też mam taką anorektyczkę - chociaż po sterylce ciut przytyła i teraz ma mniej więcej dobrą wagę. Ale nadal niesamowicie wybredna. Spróbuj podawać im mięso - na początek np. surowa pierś z kurczaka, kroisz na kawałki i rzucasz kotkom. Jeżeli są aktywne, to pobiegną zobaczyć co to jest, poczują mięso i zjedzą. Ja tak nauczyłam Ofelię jeść surowe mięso. Co jakiś czas możesz też podawać rybę - surową lub podgotowaną - i do tej ryby dobrze jest dać parę kropli tranu. Dawaj kotkom do wylizania z palca żółtko kurczaka - z miseczki nie zawsze jest dla kota smaczne, z palca prędzej zliże. No i popróbuj różne karmy z wyższej półki, może coś kocicom podejdzie. Co do picia - możesz do mokrej karmy dolewać trochę wody, nie za dużo żeby nie było zupy. A do picia polecam śmietankę. No i wysterylizuj koteczki możliwie najszybciej.
liszyca pisze:Miałam tak wiosną tego roku - kocurek 6 lat i kocurek 3 lata, wyglądały dosłownie tak, że można było policzyć kości. Badania raczej ok, więc szukaliśmy, np. pod kątem alergii pokarmowej, próbowałam Feliwaya, może nerwy, może coś, skończyło się samoistnie lub dzięki karmie RC. Moje koty nie jadły RC, a okazało się, że zapach im bardzo odpowiada. Bezzbożowe m.in. Orijen im chyba śmierdzą. Kupowałam różne rodzaje RC i podawałam tym chudzielcom, nawet zaopatrzyłam się w conva, zaczęło się poprawiać. Starszy jest obecnie potężnym kocurem, bo skłonności ma, tylko chudłMłodszy to taki fajny kociaczek z normalną wagą raczej, głaszcze się go niezwykle przyjemnie. Suchą karmą można nieźle utuczyć kotka, może więc wystarczy znaleźć pasujący mu rodzaj. Może zamów kotkom jakieś próbki?
kociarka179 pisze:A jak to jest z BRITem? warte uwagi?
MonikaMroz pisze:Wiem, że RC ma kiepski skład ale jak chcą jeść to czemu nie.kociarka179 pisze:A jak to jest z BRITem? warte uwagi?
Ja karmię Mili Britem Sterilised. Zjada chętnie. Karma ładnie pachnie i jest nawet tłusta. Wg mnie fajna i ma tylko kukurydzę i ryż w składzie. A cena przystępna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran i 67 gości