Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 15:30 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Mrusia to cudo - ale musi miec kumpla lub kumpelke, bo inaczej
zapanuje nad Wami bez reszty i bedziecie tylko jej personelem ...
;) :mrgreen:
zdjecia sliczne
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon sty 23, 2012 11:33 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Jak sie ma Sliczna Mrusia :?: :1luvu:
Pozdrawiamy i miziaczki dla Mrusi przesylamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw sty 26, 2012 13:49 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Nasza Mrusia ma już prawie 4 miesiące, waży tylko 1,9 kg i sprawia wrażenie dość chudej. Je ile chce, jest już po szczepieniach. Jest bardzo przytulińska, wesoła, rozrabia codziennie, ale i dużo mruczy, wtula się, łazi za nami jak piesek. Zosiu, nie ma kumpla, ale nie wykluczam. Za to zapoznała się z psami na własnym terenie, starszy traktują ją jak powietrze, a młody chce lizać i wąchać, niestety kitka boi ich się panicznie, robi się wielka i sycząca, gdy u nas na rękach lub wieje pod meble lub na regały. Nie wypuszczamy jej "na pole" (ukłon dla Krakowa), a podwórze to gospodarstwo psów - więc Mrusia rezyduje w domu, a pieski ją czasem odwiedzają. Pozdrawiamy i mrusiamy :)
Obrazek
Znajdka, czyli mala sierotka Mrusia: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=135760&start=0

birbarka

Od: Śro paź 26, 2011 11:09

Post » Czw sty 26, 2012 13:57 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

1,9kg to mało na 4 m-ce :?: 8O 8O 8O

To moja 8-miesięczna Coco ważąca 2,4kg to dopiero chuchro :lol: A wetka powiedziala że bardzo ładnie :lol:

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Czw sty 26, 2012 14:03 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Lolcia81 pisze:1,9kg to mało na 4 m-ce :?: 8O 8O 8O

To moja 8-miesięczna Coco ważąca 2,4kg to dopiero chuchro :lol: A wetka powiedziala że bardzo ładnie :lol:

Mój poprzedni kot był ogromny, dorosły ważył 9 kg i nie był tłuściochem, może dlatego Mrusia z nim porównana wydaje mi się krasnalem. A Coco to też dachowiec?
Obrazek
Znajdka, czyli mala sierotka Mrusia: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=135760&start=0

birbarka

Post » Czw sty 26, 2012 14:09 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Dachowiec :)

Taka jest raczej drobnej budowy, łapki chudziutkie jak u syjama, aż wetka była mile zaskoczona jak zobaczyła te 2,4kg na wadze bo na tyle nie wygląda :lol:

Ale powiedziała że ta waga jest bardzo ok :ok:

Tak więc 1,9 kg u 4miesięcznej kotki myslę że jest bardziej niz ok :)

Lolcia81

Post » Czw sty 26, 2012 14:13 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Lolcia81 pisze:Dachowiec :)

Taka jest raczej drobnej budowy, łapki chudziutkie jak u syjama, aż wetka była mile zaskoczona jak zobaczyła te 2,4kg na wadze bo na tyle nie wygląda :lol:

Gdzie można obejrzeć zdjęcie? :)
Obrazek

birbarka

Post » Czw sty 26, 2012 14:26 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

W zasadzie tutaj :lol: viewtopic.php?t=131125

ale jej się nie da zrobić zdjęcia :lol: za szybka jest i wszystkie nieostre wychodzą :lol:

postaram się dzisiaj robic do oporu :lol: aż któreś wyjdzie :lol:

Lolcia81

Post » Czw sty 26, 2012 14:32 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Witam się serdecznie wraz z sierściuchami :wink: .
Może dla porównania napisze, że moja znajda (znaleziona w wieku 6-7 tyg.) za 5 dni kończy 5 miesięcy i jakiś tydzień temu ważyła 2,400 więc myślę, że wszystko jest :ok: . Wcina wszystko, nie wybrzydza (ostatnio ukradła mi nawet banana :lol: ). Również miałam problem aby przyzwyczaić psa do niej, ale po kilku dniach psiak przyzwyczaił się i przestał na nią reagować :) . Życzymy zdrówka kici, psiakom i rodzince :wink:

P.S. postaramy się zaglądać jak najczęściej :kotek:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw sty 26, 2012 14:40 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

FOTY ! FOTY ! FOTY !!!
Piekna musi byc, ,.,.. :)

a z psami to mowilam, ze musza ja powachac za malego ,...
teraz juz duza i ma hormony (poczatki) wiec juz im nie pasuje ...
:(

ale dobrze ze domu sie trzyma, nie przepadnie !!
:)
zo, z zaleglosciami (sorry)

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw sty 26, 2012 14:43 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Lolciu, Coco jest p r z e c u d n a !!! :1luvu: super, że u Ciebie znalazła dom, na pewno jest jej dobrze. :D

nelka83 pisze:Witam się serdecznie wraz z sierściuchami :wink: .
Może dla porównania napisze, że moja znajda (znaleziona w wieku 6-7 tyg.) za 5 dni kończy 5 miesięcy i jakiś tydzień temu ważyła 2,400 więc myślę, że wszystko jest :ok: . Wcina wszystko, nie wybrzydza (ostatnio ukradła mi nawet banana :lol: ). Również miałam problem aby przyzwyczaić psa do niej, ale po kilku dniach psiak przyzwyczaił się i przestał na nią reagować :) . Życzymy zdrówka kici, psiakom i rodzince :wink:

P.S. postaramy się zaglądać jak najczęściej :kotek:

Gdzie mogę zobaczyć Twojego kociaczka? Nasza będzie drobniejsza, bo w miesiąc nie nabierze pół kg, je bardzo wybrednie i nie kradnie (nie martwiłoby mnie to wcale), choć po stole łazi. Dziś jak piekłam ciasto, to polizała trochę żółtka, ale tylko dla skosztowania. Mizianka dla kotków i głaski dla reszty zwierzyńca :)
Obrazek

birbarka

Post » Czw sty 26, 2012 14:46 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Zowisia pisze:FOTY ! FOTY ! FOTY !!!
Piekna musi byc, ,.,.. :)

a z psami to mowilam, ze musza ja powachac za malego ,...
teraz juz duza i ma hormony (poczatki) wiec juz im nie pasuje ...
:(

Zosiu, foty zrobię, jak wyjdzie słoneczko. Jak Twój zwierzyniec? Pieski są jej przyjazne (lub neutralne), tylko księżniczka na nie strzela fochy, natomiast ptaszki w karmniku za oknem to owszem, owszem, chętnie by się zawarło bliższą znajomość :kotek: .
Obrazek

birbarka

Post » Czw sty 26, 2012 14:51 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Miniaturki zdjęć kotki i psa są w moim podpisie. Nie mamy swojego wątku wiec jeśli wyrazisz na to zgodę mogę wieczorem wrzucić foty na Twoim wątku :wink: . U nas złodziejstwo jest na porządku dziennym, ale to maluch więc uchodzi jej to płazem :lol: .
Obrazek

nelka83

Post » Czw sty 26, 2012 14:54 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

nelka83 pisze:Miniaturki zdjęć kotki i psa są w moim podpisie. Nie mamy swojego wątku wiec jeśli wyrazisz na to zgodę mogę wieczorem wrzucić foty na Twoim wątku :wink: .

Jasne, dawaj fotki! :) Na miniaturkach widzę pięknotki :)
Obrazek

birbarka

Post » Czw sty 26, 2012 14:55 Re: Jestem nowy. A może nowa? Nieustające prośby o rady.

Jak tylko wrócę z pracy to wrzucę, dziękujemy :)
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]