Chatte pisze:klaudusia71 pisze:Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?
Nie wierz w to. Starsze koty da się przyzwyczaic do imienia. Dokarmialam dziczki i każdemu nadalam jakies imię. Dorosłe koty, kilkuletnie wyłazily z krzaków na moje donosne zawołania, żadne tam "kici-kici" tylko personalnie, po imieniu.
8 miesięczny kot to naprawdę jeszcze kociak.
klaudusia71 pisze:Przypominam, że kotek ma być CAŁY czarny, bez żadnych łatek, ciapek i czego tam jeszcze.
Co do jedzenia z tego, co wiem, Purina ma jedne ze zdrowszych karm dla kotów, nie zawierających sztucznych barwników. Dawniej, gdy w domu były koty, karmiliśmy je właśnie puriną i royal canin.
Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że w tak krótkim czasie pojawiło się aż tyle ofert, powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego, kotka będziemy mogli adoptować dopiero za ok. 2 tygodnie.
P.S. istnieje możliwość załączenia więcej zdjęć Rozmaryna?

klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...
Wiem, że jestem wymagająca odnośnie wyglądu kota i naprawd jestem Wam bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje kotków, jednak będziemy dalej szukać.
Szenila pisze:klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...
Wiem, że jestem wymagająca odnośnie wyglądu kota i naprawd jestem Wam bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje kotków, jednak będziemy dalej szukać.
ehe. A co zrobisz, jeśli twój wymarzony Cały Czarny Kot(bez jednego białego włoska) weźmie i z wiekiem zacznie siwieć?
myamya pisze:Szenila pisze:klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...
ehe. A co zrobisz, jeśli twój wymarzony Cały Czarny Kot(bez jednego białego włoska) weźmie i z wiekiem zacznie siwieć?
Zawsze można ufarbować...
klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...
klaudusia71 pisze:Poszukujemy młodego czarnego kotka.
Koleżanko "Szenila", jeśli stajesz się obcesowa i zmieniasz swój sposób zwracania się do ludzi na tym forum tylko dlatego, że Twój kot nie jest dokładnie tym, czego poszukują, to może lepiej w ogóle zaprzestać się udzielać.
klaudusia71 pisze:[...]
Iza_ pisze:Dlatego wycofałam Stasia "pod światło"jest kasztanowy. i nie spełnia kryterium
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości