ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto sty 24, 2012 22:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Dziewczyny, nie dam w tej chwili rady doczytać całości ostatniej wymiany zdań, ale chciałabym nieśmiało przypomnieć, że:
dla niedowidzącego ślepinka- Matriksa szukamy domu stałego. Zrównoważonego opiekuna, chętnie z kocim towarzyszem, ale bez przesady co do ilości.
Na tę chwilę kot- oprócz oczu- jest zdrowy. Przebywa w pokoju z trzema kotkami, nie jest ograniczony klatką, biega, dokazuje, ma apetyt i humor. Schronisko nie jest dobrym miejscem dla żadnego zwierzęcia, ale nie widzę na ten moment sensu wyciągania go do przekoconego lub bardzo odległego DT.
Wiem, że na wątek zaglądają także osoby, które chcą się dokocić, a taka niewiele znacząca kocia usterka wcale im nie przeszkadza i mam ogromną nadzieję, że ktoś taki pojawi się na drodze Matriksa- w tym widzę dla niego ogromną szansę :ok:.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sty 24, 2012 22:44 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Fajnie bardzo się ciesze że mały nie jest w klatce , bardzo i że ma towarzystwo .Bo w tej klatce to serce się kroiło jak na niego patrzyłam .Więc życzę małemu wspaniałego domku i to jak najszybciej .I dajcie nie raz znać co u niego i go ucałujcie ode mnie .Pozdrawiam ,

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 25, 2012 10:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Matriks to ten kotek za kratami, z banerka? Bo jakoś mi umknęło nadanie mu imienia. A zdjęcie jest takie smutne...Całe szczęście, że nieaktualne.
Jamkasica ma rację - nie warto miotać kotkiem w rózne strony, jeśli jest szansa, że znajdzie się ds. Chyba, że kwestia diagnozy/leczenia oczek by przeważała, bo chyba w schronisku nie ma na to szans?

Co do 'wymiany' zdań i oskarżeń to fakt, nie jest wątek najlepszym miejscem, ale z drugiej strony, czasem dobrze się dowiedzieć o różnych sprawach, nim się ochoczo i radośnie wyśle gdzieś kociaka. Chyćby po to, by zwrócił uwagę,żeby lepiej sprawdzić, dopytać itd. Mówię ogólnie - nie opowiadając się za żadną ze stron, by myślę, że bez stwierdzenia naocznie, dotykowo, doświaczalnie , nie mam do tego prawa.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 25, 2012 10:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

morelowa pisze:Matriks to ten kotek za kratami, z banerka? Bo jakoś mi umknęło nadanie mu imienia.

Matriks to ten kotek Obrazek Obrazek Obrazek

I na filmie http://www.youtube.com/watch?v=mJIJ8gRT-bY

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 25, 2012 10:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Bazyliszkowa jest czujna jak ważka- właśnie byłam w trakcie przeklejania :wink: :lol:
Pierwsze zdjęcie pokazuje jak wyglądało oko kocurka pod koniec września, ostatnie jest z ubiegłej niedzieli.

Morelowa, to już był najwyższy czas żeby zacząć operować innym nazewnictwem niż ślepak ;) Ale oczywiście decyzja ostateczna w kwestii imienia będzie należeć do DS :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sty 25, 2012 11:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Bazyliszkowa jest czujna jak ważka-

a tego to nie słyszałam :D [nie chodzi o Bazyliszkową, tylko o ważkę :wink: ] ale ładne.

No, bez klatki to Matriks zupelnie inaczej wygląda :1luvu: Komuś by trzeba podziękować.. :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 25, 2012 11:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

morelowa pisze:
Bazyliszkowa jest czujna jak ważka-

a tego to nie słyszałam :D [nie chodzi o Bazyliszkową, tylko o ważkę :wink: ] ale ładne.

No, bez klatki to Matriks zupelnie inaczej wygląda :1luvu: Komuś by trzeba podziękować.. :1luvu:

Tak trzeba podziękować i dziękujemy o opiekę nad kociną :ok:

lidka02

Post » Śro sty 25, 2012 19:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Mam dobrą wiadomość :D , Zuzia z gliwickiego schroniska ma swój dom.
Proszę o dodanie jej do szczęśliwych kotów :lol:

To jeszcze zdjęcia ze schroniska.

ObrazekObrazek
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Śro sty 25, 2012 19:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Wspaniale :1luvu:

lidka02

Post » Czw sty 26, 2012 13:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

To nasz Rafael
Rafael został znaleziony w Gdyni w dzielnicy zwanej "Meksyk". Był w stanie krytycznym. Wyziębiony, wychudzony, z otwartymi ropiejacymi ranami, bez oka, bez sił aby się ruszyć. Z wieloma obrażeniami po urazie, załatwiający się pod siebie. Musiał długo tak leżeć i cierpieć, bo rany zaczęły już gnić.
Nie wiemy co się stało.
Być może wszedł na czyjś teren i został obrzucony kamieniami ? Przecież TO TYLKO KOT, nie rozróżnia ludzkich granic.
Być może został skopany, bo przeszedł komuś przez drogę ? To prawda, jest czarny, ale TO TYLKO KOT, nie chciał przynieść pecha !
Być może sam wszedł na ulicę, prosto pod samochód, a ktoś nawet nie zatrzymał się by sprawdzić co się stało ? Może odjechał, bo pomyślał "TO TYLKO KOT" ...
Jedno jest pewne. Ten kto skazał go tak okrutnie na powolną śmierć w męczarniach nie zasługuje, żeby nazywać go CZŁOWIEKIEM.
Dla nas to nie tylko kot. To istota, która czuje i cierpi.
Będziemy walczyć o niego.

Rafael jest pod opieką wolontariuszy z grupy "Bezbronne Zwierzęta" od 25.01.2012 r.

Obrazek Obrazek

Wątek Rafaela viewtopic.php?f=1&t=138364

Życie zgotowało mu taki los, teraz od nas zależy jak potoczy się jego życie. Za wszelką cenę będziemy o niego walczyć. Możesz nam w tym pomóc.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16/42a,
03-772 Warszawa

81 1370 1109 0000 1706 4838 7309 z dopiskiem:
"Bezbronne Zwierzęta- Rafael" lub "BZ- Rafael"
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw sty 26, 2012 16:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Werneu, ja nawet czytać tego nie mogę bez #$42#%%%$ , ileż szczęścia ,że znalazł Was na drodze, ileż straty,że tamtej dzielnicy nie da sie wysadzić w powietrze, to juz nie pierwszy kot stamtąd w takim stanie, czy władze tego miasta nie znają problemu, czy po prostu d..y nie chce im się zająć tamta patologią? bez odpowiedzi, domyślam się :evil:
Rafaela umieszczam na liście pomocowej, przede wszystkim musi wyzdrowieć, zaufać -jesli ktos moze, proszę wesprzeć poza ślepaczkami kotka, bo z pewnością oczko nie jest jedynym urazem i wiele jeszcze potrzebuje wsparcia pienięznego i przede wszystkim ludzkiego.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 26, 2012 17:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

lista na styczeń

1. kotek Filuś pod opieką lidka02 Obrazek
-zabieg usunięcia gałki ocznej-
viewtopic.php?f=1&t=137041&start=435

2. Tytus dt missieek Obrazek
-zabieg entropium -

3.Rafael Obrazek Rafael jest pod opieką wolontariuszy z grupy "Bezbronne Zwierzęta" od 25.01.2012 r.

Wątek Rafaela viewtopic.php?f=1&t=138364

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 26, 2012 18:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

co z Matriksem ? jedzie do Julity?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sty 26, 2012 18:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

3 stycznia Julita wzięła ślepego kota http://nk.pl/sledzik/shout/30192802/162
po co jej Matriks ?
14 grudnia 2 koty z Wrocławia w tym jeden bez oka
w grudnu miała pp u siebie http://nk.pl/sledzik/shout/30192802/152
40 kotów http://nk.pl/sledzik/shout/30192802/134
sterylizuje? http://nk.pl/sledzik/shout/30192802/118
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]