Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 21:20 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:Kuwetke zaliczają czy tak średnio? I jak z buraskiem, bo on był najbiednieszy z całego nowego towarzystwa.

ewaxoxo - w sprawie buraska chodź tutaj viewtopic.php?f=1&t=137933&p=8481517#p8481517 (ogólny kotów ze Szczytna) lub tutaj viewtopic.php?f=13&t=136815&p=8481516#p8481516 (tymczasy u horacy 7)

:)

Wstawiłam tam zdjęcia buraska. Nie chcę tutaj żeby nie zabierać miejsca Matwiejowi ;)
po_prostu_kaska

Post » Śro sty 25, 2012 9:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Profilaktycznie kopiuję co Basia dziś napisała o kociastych w wątku tymczasów:

Matwiej i Kuro mocno obrażeni za zastrzyki i krople do oczu.Burasek jest teraz na etapie miziania,na jedzenie dosłownie się rzuca. Nadstawia się do głaskania jemu nawet zastrzyki nie przeszkadzają. :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 25, 2012 10:23 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

z chłopaków zaczyna wychodzić charakterek ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro sty 25, 2012 13:10 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Tak, cuś mi się widzi, że się lepiej czują i dlatego unikają jak ognia ręki co im jakieś nieprzyjemne zabiegi chce stosować...
Oby już niedługo :ok:

Nie ma rady, ktoś się musi nad nimi pastwić... ku zdrowotności
i
Ku chwale kociastych :kotek: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro sty 25, 2012 16:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Niestety nadal się pastwimy a chłopcom sie nie podoba.Oczy muszą go bardzo boleć bo bardzo się broni przy kroplach ,nie ma rady trzeba leczyć by był piękny. :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro sty 25, 2012 17:20 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

horacy 7 pisze:Niestety nadal się pastwimy a chłopcom sie nie podoba.Oczy muszą go bardzo boleć bo bardzo się broni przy kroplach ,nie ma rady trzeba leczyć by był piękny. :ok: :ok: :ok: :ok:

Swego czasu mój kocurek też strasznie bronił się przed zakraplaniem - w końcu moja wetka przepisała odpowiednik: maść do oczu i problemy zniknęły, odrobina w kąciki oczu bez walki z kotem.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro sty 25, 2012 17:23 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

A czy to też było na zapalenie spojówek, bo z tego co pamiętam, taką właśnie przypadłość ma Matwiejek?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro sty 25, 2012 17:33 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

meksykanka pisze:A czy to też było na zapalenie spojówek, bo z tego co pamiętam, taką właśnie przypadłość ma Matwiejek?

Nie pamiętam - to było na szczęście dawno.
Ale może warto zapytać weta, czy nie ma takiego zamiennika?

Ja dosyć długo męczyłam mojego kota, dopiero jak zaczęłam marudzić wetce to znalazła maść (chociaż wcześniej twardo zapisywała krople).
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro sty 25, 2012 17:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Proszę was jeszcze o rady odnośnie Matwieja - myślę że Basia tutaj najwięcej podpowie jeżeli uda się znaleźć chwilę czasu ;-) W większości macie duże doświadczenie odnośnie tymczasowiczów i ich potrzeb. Wybieramy się do Tarnowa na weekendzie i przy okazji chciałam zacząć się zaopatrywać we wszystko co Matwiejowi bedzie potrzebne.
W tej chwili mam jedynie kuwetę krytą po poprzednim kocie (na początek myślę że postawię bez "budki", żeby się przyzwyczaił). Na spanie planuję przeznaczyć miekki kudłaty koc.
Największy problem mam z wyborem suchej karmy i żwirku. Co polecacie, co macie przetestowane?
Myślałam o żwirku drewnianym, ale nie wiem czy to się sprawdza, czy nie lepiej kupić zwykłyv i tańszy?
Co do karmy suchej myślę o jakiejś sensitive lub holistycznej - na początek. Slyszalam że często po przeprowadzkach koty odchorowują cały stres biegunkami. Poradźcie coś, bo chciałabym odpowiednio przygotować się na kocurka :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro sty 25, 2012 18:33 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Swoim DS zalecam na początek to co jest u mnie.Stres związany ze zmianą miejsca jest mniejszy.
Ale tutaj Basia ma głos :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 25, 2012 18:38 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Niestety w moich okolicach wybór jest dość ograniczony do Acany, Hills, RC, a nie chciałabym na początek kupować przez internet dużego (choć ekonomicznego) opakowania karmy, bo później może się okazać, że jegomość ma inne gusta ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro sty 25, 2012 18:48 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Możesz kupić mniejsze. W sklepach sieciowych też mają.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 25, 2012 18:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

felin pisze:Możesz kupić mniejsze. W sklepach sieciowych też mają.

Tak zamierzam zrobić tylko po prostu nie wiem czy brać coś wg własnego uznania czy to, co ma teraz. Czy dla takiego kota rzeczywiście ma znaczenie?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro sty 25, 2012 19:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ASK@ pisze:Swoim DS zalecam na początek to co jest u mnie.Stres związany ze zmianą miejsca jest mniejszy.
Ale tutaj Basia ma głos :!:

Poczekaj na informację od horacy7.
Moim zdaniem powinnaś zacząć od takiej samej karmy jaką Matwiej dostaje u horacy7.
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro sty 25, 2012 20:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:
felin pisze:Możesz kupić mniejsze. W sklepach sieciowych też mają.

Tak zamierzam zrobić tylko po prostu nie wiem czy brać coś wg własnego uznania czy to, co ma teraz. Czy dla takiego kota rzeczywiście ma znaczenie?

Ma, bo on to będzie jeść.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]