Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 10:30 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Mam odkurzacz wodny ale po pierwszych kilku użyciach odstawiłam go i odkurzam wyłącznie tradycyjnym, z powodu kłakowej brei która zatykała filtry i trzeba było to potem ręcznie wygrzebywać: bleee...
Zdecydowanie wolę zmieniać worek w tradycyjnym odkurzaczu :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 25, 2012 12:06 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Chyba lepiej tak, ale te kłaki na dywanach, kocach i w ogóle ciężkie do usunięcia. Ja gdy wracam z pracy, dworu, od razu przebieram się w domowe cichy. Nie ma gdzie usiąść, aby nie została sierść na moim ubraniu. Koty wszędzie siadają, wszędzie jest ich sierść. Najwięcej gubi sierści Citka, nie wiem dlaczego ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro sty 25, 2012 12:37 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Ja też "wyjściowe" ciuchy zakładam tuż przed wyjściem i zdejmuję od razu po przyjściu bo momentalnie byłyby zakłaczone.
A teraz chyba koty już zrzucają zimówkę bo kłaków wszędzie pełno :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 25, 2012 13:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Broszka pisze:Mam odkurzacz wodny ale po pierwszych kilku użyciach odstawiłam go i odkurzam wyłącznie tradycyjnym, z powodu kłakowej brei która zatykała filtry i trzeba było to potem ręcznie wygrzebywać: bleee...
Zdecydowanie wolę zmieniać worek w tradycyjnym odkurzaczu :wink:

może to nie był typowy wodny :?:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro sty 25, 2012 15:13 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Moje nie zrzucają żadnej sierści. Pusia nieraz drapiąc się wygrzebie kudła, Sisi - nie zauważyłam jej sierści. Może nie wszystkie kotki gubią sierść. Ciuchy też zaraz zmieniam i chodzę w domowych, bardziej swobodnych. :1luvu: :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw sty 26, 2012 12:00 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

nawet gdy zmieniam ciuchy (bo tak chyba każdy robi) sierść jest :evil:

beateczka

Post » Czw sty 26, 2012 19:36 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Feluś gubi trochę, ale niewiele, Fifka w ogóle a Citka na potęgę. Muszę ją codziennie wyczesywać.
Felini i Fifka zawsze w moim pobliżu.
Mam jeden pokój, który zimą zawsze zamykam. Nie ogrzewam go i nie otwieram, aby nie wypuszczać ciepła, ale czasami, gdy czegoś szukam zaglądam tam. Fifka jest bardzo ciekawska i lubi przygody i wczoraj czegoś szukałam w tamtym pokoju i Fifka nie chciała wyjść, więc ją tam zamknęłam na jakieś 20 minut.
Po 20 minutach wypuściłam ją, prysnęła jak strzała, a potem co 10 minut nawoływała mnie, sprawdzała czy aby na pewno, w razie czego usłyszę ją. Mała cwaniara :wink:

Ten dwupak jest po prostu słodki.

olafen

Post » Pt sty 27, 2012 12:56 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

ja tez 9 lat temu wzięłam sobie dwupaczka i te koty były tak ze sobą zżyte, choć każde inne :1luvu: Teraźniejsze dwa może kiedyś w jakiś sposób choć w połowie takie będą :?:
A futerka najwięcej ma i oczywiście zrzuca Stilka :1luvu:

beateczka

Post » Sob sty 28, 2012 9:32 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Wczoraj kotki dostały milbemax i Fifka zrobiła kupala a w nim martwy nicień. :?
Od wczoraj koty biegają jak szalone. Oczy Felka zrobiły się śliczne po tej szczepionce, chyba to nie był herpers. Pokażę później jego zdjęcie z wczoraj i z dnia, gdy mama przyniosła go do domu z działki :?

Przygotowałam umowę adopcyjną, ale nie wiem czy dobrą. Czy da radę ktoś ją przeczytać i sprawdzić :?:
Ostatnio edytowano Sob sty 28, 2012 12:58 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Sob sty 28, 2012 10:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Olu - umowy super, wszystko zamieściłaś. Nie wiem tylko jak zareaguje ta osoba biorąca koteczki, o tej inspekcji ewentualnej w domku nowym kotków. Może to tylko mnie tak to słowo nie bardzo odpowiada - inspekcja. Ale Ty Olu w tych sprawach masz dużo większe doświadczenie. Czekamy na dobre wieści. :1luvu: :ok:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob sty 28, 2012 11:06 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

jasia0245 pisze:Olu - umowy super, wszystko zamieściłaś. Nie wiem tylko jak zareaguje ta osoba biorąca koteczki, o tej inspekcji ewentualnej w domku nowym kotków. Może to tylko mnie tak to słowo nie bardzo odpowiada - inspekcja. Ale Ty Olu w tych sprawach masz dużo większe doświadczenie. Czekamy na dobre wieści. :1luvu: :ok:

Ja też zwróciłam na to uwagę.
Może zamiast "inspekcja" użyć określenia "wizyta poadopcyjna". To brzmi trochę mniej groźnie :wink:
A tak w ogóle to życzę Ci szybkiego powrotu do sił, a kotkom powodzenia :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Sob sty 28, 2012 12:29 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Umowy dobre, chyba takie są w większości. Ja podpisywałam podobną :) Jeszcze trochę i mnie tez to czeka :)

beateczka

Post » Sob sty 28, 2012 12:30 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Dzięki dziewczęta :)

olafen

Post » Sob sty 28, 2012 12:37 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

prosimy później o dalszą część przygód dwupaku ale już w nowym domku :lol:

beateczka

Post » Sob sty 28, 2012 12:57 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Postaram się panią przekonać, aby zarejestrowała na miau i tu opisywała dwupak :)

olafen

[poprzednia][następna]