Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 0:08 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Witam! Za 2, 5 tygodnia będę miała kładzioną podłogę, więc chyba jestem „na bieżąco” :wink: .
Pod panele potrzebny jest podkład (bywają cieńsze i grubsze – kładziony jest ten, który lepiej „wyrównuje” podłogę), na panele - listwy przypodłogowe. Artykuły te, kupowane w sklepie, mają nałożony wat – 23 %.
Ja zamówiłam „deskę barlinecką” razem z montażem – wtedy wat wynosi 8 % - na towar i położenie. Przy zamówieniu z usługą, nie interesuje mnie transport i noszenie tych ciężarów – jest w cenie usługi. Montaż trwa jeden dzień.
Moim zdaniem najładniejsza jest deska /panel – 1-lamelowa tzn. jeden panel wygląda jak jedna deska. Deski/ panele 2-lamelowe (tzn. panel dzielony w pionie i poziomie na 2), 3-lamelowe – też są ładne, choć przy dłuższym użytkowaniu, szparki w miejscach łączenia robią się ciemniejsze.
Deski bywają „z fazą” lub bez. Te z fazą wyglądają ładniej, ale w miejscu fazy podłoga jest słabsza i bardziej podatna na uszkodzenia.
Podłogę można położyć jako „pływającą” – nie przytwierdzoną do starej podłogi – tańszy montaż.
Podłogę można kleić na starą podłogę – droższy montaż.
Warto wybrać panele o wysokiej klasie ścieralności.
Duży wybór paneli jest na Allegro często są tańsze niż w sklepach stacjonarnych. Tam także można zamówić podłogę z montażem. Ja tak zrobiłam. Podczas rozmowy telefonicznej usłyszałam szacunkowy koszt; podczas wizyty w domu „douzgodniłam” szczegóły; mailem otrzymałam kilka wersji kosztorysu i dopiero wtedy złożyłam zamówienie.
Dużo podłóg można obejrzeć w sklepie http://www.jerozolimskie444.pl
Życzę miłego wybierania podłogi, bo teraz naprawdę jest z czego wybierać :D .

TysiaKania

Od: Nie mar 30, 2008 21:24

Post » Pon sty 23, 2012 7:43 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

TysiaKania dziekuje-chetnie poogladam,bo nie zdecyduje sie od razu -ja zawsze robie dlugie rozpoznanie,zanim sie zabiore za remont,by potem nie zalowac decyzji.Bardzo Ci dziękuje za pomoc :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sty 24, 2012 11:33 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Przesyłam na razie zdjęcie nowych mebli "do drapania" oraz stałego bywalca moich salonów;)w domu mam jednak wiecej zdjeć, również reszty kocich stworzeń, które choć nie widać zamieszkują z nami. Niebawem wrzucę:)

W wannie zaczął od wody zbierac sie trochę kamień i zółta zaczęła się robić, więc teraz wsypuję kilka chrupek, bardzo jednak dziwne jest to, że rano one znikają,ale też nie jest tam nic niewłasciwego "zrobione", ciekawa jestem który kot zjada chrupki z wanny 8O

Póki co nie drapią mebli, Gia generalnie w ogóle nie wchodzi, Luna tylko i to tylko kiedy nie ma kocyka. Zobaczymy jak będzie dalej, może jeszcze nie przyzwyczaiły się do tych kanap. Jeśli chodzi o hierarchię to w moich obserwacjach rządzi Luna, ostatnio Gia dostała po głowie delikatnie jak chciała wsadzic głowe do miski z której piła Luna. Wedel jest wyrzucany jesli wejdzie na jakieś legowisko Luny i to tak że futro leci. Ale tez sam się zaczepia;)
Gia póki co nie stawia sie do nikogo, ona na prawde jest wrażliwa i spokojna. Wedel próbuje swoich "szczeniackich zachowań" ponownie. Łazi i miauczy do niej nie wiadomo po co i staje w przejściu beszczelnie. Jak widzę to protestuję. Ale cos mi się zdaje że zostanie on pewien raz pogoniony porzadnie albo trzepnięty, bo Gia na te jego wybryki robi mina ala ciocia BAJRA, az strach się bać wtedy;)
ale powiem, ze wzięłam na wstrzymanie i nie przejmuję się tym już, bo chwili znowu łażą obok siebie, kładą się, wąchają(ale nie noski,tylko grzbiet albo ogon, a z Luna noski, wiec tez nie wie co to oznacza),więc raczej już teraz się nie pozabijają mam nadzieje:)I pierwszym kotem chętnym żeby wychodzić na ogród będzie.....ZGADUJCIE:)
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Wto sty 24, 2012 21:36 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Luna :wink:

Choc ja mam zawsze w pamieci slowa hodowczyni Smakusi ,ktora odradzala uczenie kota wychodzenia ,bo moze zaczac znaczyc.

Meble piekne-moje koty na pewno by je zadrapaly na śmierc ;)

Jesli kot zjada tam chrupki ,to nie bedzie sie zalatwial w " jadalni"
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto sty 24, 2012 21:55 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Też stawiam na Lunę. :)

Teraz maja dużo przestrzeni do latania. :)

W sprawie banerka napisz pw do kalair, mój podpis to jej dzieło. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sty 24, 2012 22:03 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Mnie tez kalair zrobila banerek :mrgreen:

anulka111

Post » Śro sty 25, 2012 8:43 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

No tak, zgadłyście, ale to było oczywiste, jesli koty będa wychodzić to tylko do woliery(o ile mąż zbuduje;))obstawiam że Luna z lenistwa pod moim okiem by nie uciekła,ale kto wie,może obudzi się jej łowiecki instynkt jak zobaczy ptaka na horyzoncie:)Nie wiem czy Wedel w ogóle by do woliery wszedł, jak tak się boi wszystkiego.

Gia dzisiaj przeszła sama siebie, o 4 rano dostała zastrzyk dzikiej energii, skakała po całym łózku, dookoła biegała i miałam wrażenie że za swoim ogonem też... :kotek: Wstałam niestety 5:20 i jestem totalnie niewyspana....

A banerek też bede miała tylko muszę fotki wysłać i też będę miała taki cudowny:))
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 25, 2012 11:16 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Banerki kalair robi przesliczne. :D

Masz piekne te meble,moj Gucio bylby im brdzo rad. Nowy drapak drapany jest zawziecie . Wczoraj Gucio drapal najnizszy slup patrzac co ja na to chwalilam ze jest sliczny. Musialam kota dowartosciowac . Rude dzis spalo jak zabite a poprzedniej nocy kilka razy bylo miziane bo ja zle spalam i sie wiercilam,to on korzystal z okazji i nadstawial sie do glaskow. Twoje koty potrzebujab czasu by oswoic te przestrzen. Moje coraz smielej poczynaja sobie na drapaku.

anulka111

Post » Pt sty 27, 2012 13:43 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/62-d-4.html co powiecie o tym?ciągle się zastanawiam który mam wybrać.
Obrazek

angel03

Post » Pt sty 27, 2012 14:27 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Super ale radziłabym hamak z mdf zamiast tego wiszącego :)

narin

Od: Śro gru 15, 2010 12:52

Post » Pt sty 27, 2012 15:22 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/62-d-4.html co powiecie o tym?ciągle się zastanawiam który mam wybrać.
Jersli Ci sie podoba to ok.,...ale ja bym wziela wylacznie z hamakiem lub jhamakami z mdf.......mozesz je wygodnie prac ta polkolezanka nie da sie wygodnei wyprac....tzn.da ale jest trudniej. hamak z mdf lepszy jest -obfoce Ci go u moich kotow :mrgreen:

anulka111

Post » Pt sty 27, 2012 16:29 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

TO chyba zależy co lubią koty :wink: moje kochają hamaki podwieszane - mają 2 pod łóżkiem piętrowym, więc nie wyobrażam sobie, żeby darpak dostały bez takiego :D poza tym wtedy są 2 hamaki w jednym :mrgreen:
Bardzo podoba mi się ten drapak, nie mogę się doczekać zdjęć Twoich kociastych na nim :ok:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt sty 27, 2012 22:13 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

nie wiem co to jest mdf??moje koty mają prosty drapak ze zwykłymi półkami więc trudno mi powiedzieć co lubią, miałam kiedys w domu drapak z hamakiem i misą taką ale nie miał zainteresowania, dlatego nie wiem czy bedą leżeć w hamakach, czy polubią rozety, ciężko mi stwierdzić co polubią,ale chcialabym by kazdy miał swoje miejsce do leżenia, więc wybór trudny.
Obrazek

angel03

Post » Pt sty 27, 2012 22:27 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:nie wiem co to jest mdf??moje koty mają prosty drapak ze zwykłymi półkami więc trudno mi powiedzieć co lubią, miałam kiedys w domu drapak z hamakiem i misą taką ale nie miał zainteresowania, dlatego nie wiem czy bedą leżeć w hamakach, czy polubią rozety, ciężko mi stwierdzić co polubią,ale chcialabym by kazdy miał swoje miejsce do leżenia, więc wybór trudny.

Moje prywatne zdanie i wcale nie znaczy ,ze mam racje :

hamak z mdf jest stabilniejszy-Wedel jes tbojacy i moze sie tego na zdjeciu hamaka bac -kto nie ma kota strachulca ,to nie zzrozumie :roll: :oops:

Hamak mdf to taka deska z dziura w srodku obciagnieta pokrowcem do prania nadajacym sie ,czyli bardoz wygodnei sie pierze,zdejmujesz i juz-w pierwszej chwili wyglada to jak kwadrat-moje juz wygniotly te dziure i slodko sie w nia zapadaja-walka o hamak u mnie trwa do upadlego :lol: :lol: :lol:

jesli nie spisz to wysle Ci komorkowa fotke tego mojego drapaka-rozety sa stabilne bardzo- koty lubia w nich lezec :mrgreen:

puscilam Ci zdjecie z Guciem gratis-on sie milosnie wpatruje w hamak z mdf wlasnie ,a stoi na rozecie-pamietaj ,ze te drapaki wychodza bardzo duze - one tylko na zdjeciach wygladaja tak niewinnie ;)

anulka111

Post » Pt sty 27, 2012 23:50 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:pamietaj ,ze te drapaki wychodza bardzo duze - one tylko na zdjeciach wygladaja tak niewinnie ;)

to prawda ;)
Jak przywieźli mój zdziwiłam się ja, zdziwił się mąż, zdziwiły się koty a jeszcze bardziej zdziwili się sąsiedzi widząc objuczonego jak wielbłąd kuriera :D

narin

Od: Śro gru 15, 2010 12:52

[poprzednia][następna]