Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 14:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

meksykanka pisze:Biedny Matwiejek, tak chce do ludzia :(
Trzymaj się Matwiejku :ok:

ale ludzia czeka ;-) nawet dwa ludzie :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto sty 24, 2012 14:12 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:

dlatego trzeba m u to jak najszybciej powiedzieć :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 24, 2012 16:30 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Marzenia11 pisze:
ewexoxo pisze:

dlatego trzeba m u to jak najszybciej powiedzieć :D

Pewnie już coś czuje. One zawsze wiedzą ;) Chłopak szybko dojdzie do formy wiedząc, że dom czeka :ok:
po_prostu_kaska

Post » Wto sty 24, 2012 16:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Pierwszy krok został zrobiony- z zimnej nieogrzewanej budy trafił do ciepłej piwniczki na kwarantannę. Leczenie rozpoczęte.
Koty wiele rozumieją.
Matwiej czuje, że o nim myślimy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 24, 2012 17:13 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:

Jak to dobrze, że Was - tych dwóch ludziów - nie zraża aktualny stan Matwieja.
Dziękuję że czekacie na niego :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto sty 24, 2012 17:19 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Basia odpicuje koteczka ;)
po_prostu_kaska

Post » Wto sty 24, 2012 17:26 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

po_prostu_kaska pisze:Basia odpicuje koteczka ;)

PO dotychczasowej lekturze Waszych wątków nie wątpię w powyższe :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto sty 24, 2012 17:47 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Matwiej musiał być na cito wyciągnięty ze schronu.
Koty to wrażliwe istoty. Zabrać go do ciepłego domku a po 3 dniach oddać jak przedmiot do zimnej budy, bo syczał na pieska a piesek na niego warczał :roll:
Bałyśmy się, że Matwiej może się poddać jak wiele innych porzuconych w schronie wcześniej zadbanych i domowych kociastych, które nie rozumieją co się z nimi stało...
W takim stanie jest bardzo podatny na choroby...
Ale jest, dostał szansę :ok:

Te kocie metamorfozy następują czasem bardzo szybko...
I na to liczymy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 24, 2012 17:49 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ksb pisze:

Powiem szczerze - jeżeli to by był kot tzw. specjalnej troski to obawiałabym się w tej chwili wziąć go do nas. Dopiero co stanęliśmy na nogi po różnych przyejściach, w końcu mamy swoje "cztery kąty", dosłownie, bo to kawalerka ;-) i nie chcę się porywać z przysłowiową motyką na słońce biorąc kota, któremu później nie będę mogła lub umiała zapewnić odpowiednich warunków czy opieki. A tu nie chodzi o to, żeby wziąć i oddawać.
Z tego co wiem, to aktualny stan Matwieja jest do opanowania i wyleczenia i wierzę że resztę załatwi ciepły dom, który chcemy mu dać. Zresztą nawet jak rozważaliśmy kilku "kandydatów" to TZ powiedział - weźmy tego biednego ze schroniska, bo tamte już maja DT. Chyba spojrzał mu w oczy tak jak mówiłyście :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto sty 24, 2012 19:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:
ksb pisze:

Powiem szczerze - jeżeli to by był kot tzw. specjalnej troski to obawiałabym się w tej chwili wziąć go do nas. Dopiero co stanęliśmy na nogi po różnych przyejściach, w końcu mamy swoje "cztery kąty", dosłownie, bo to kawalerka ;-) i nie chcę się porywać z przysłowiową motyką na słońce biorąc kota, któremu później nie będę mogła lub umiała zapewnić odpowiednich warunków czy opieki. A tu nie chodzi o to, żeby wziąć i oddawać.
Z tego co wiem, to aktualny stan Matwieja jest do opanowania i wyleczenia i wierzę że resztę załatwi ciepły dom, który chcemy mu dać. Zresztą nawet jak rozważaliśmy kilku "kandydatów" to TZ powiedział - weźmy tego biednego ze schroniska, bo tamte już maja DT. Chyba spojrzał mu w oczy tak jak mówiłyście :ok:

To tak działa,Matwiej myślę będzie zdrowym ,ślicznym ,kochanym kotem o którym tu będziecie pisać.Chłopak nie lubi zastrzyków i zakraplania kropli do oczu. :mrgreen: On chce noszenia ,głasków ,tulenia.Jak się cieszę ,że są tacy TZ. :1luvu: Jak się cieszę ,że są osoby na naszych wątkach które tak wspierają nasze koty i mnie,wypatrują domków,polecają,niestety siła jest w grupie, o ile lepiej jest ratować zwierzęta gdy ma się w okół takie osoby jak Wy Wszyscy.Dziękuję. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto sty 24, 2012 19:51 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Prawda jest taka, że i tak to ty robisz to co najcięższe (zwłaszcza psychicznie) - i za to wielki szacunek :1luvu: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto sty 24, 2012 20:03 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Fakt ,ze strasznie przeżywam jak mi się nie uda pomóc jakiemuś kotu.Wszystkie mogę wymienić po kolei które były u mnie w DT ,pamietam o tych co odeszły i nie zawsze łatwo mi się z tym pogodzić.Lecz są też te które dzięki nam żyją i są szczęśliwe.I to jest w tym najważniejsze.

horacy 7

Post » Wto sty 24, 2012 20:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

A jak dzisiaj samopoczucie u futrzastych?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto sty 24, 2012 20:37 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:A jak dzisiaj samopoczucie u futrzastych?

Trochę zagubione b były na dworze ,często siedziały na udkach i obserwowały świat a teraz same spędzają większość czasu.Ide zaraz im trochę potowarzyszyć.

horacy 7

Post » Wto sty 24, 2012 20:59 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Kuwetke zaliczają czy tak średnio? I jak z buraskiem, bo on był najbiednieszy z całego nowego towarzystwa.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]