MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 12:14 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Pozwolenie na nową zbiórkę oczywiście pójdzie do ministerstwa możliwie jak najszybciej, żeby nie było przestojów :) Jak pozbieramy wszystkie skarbonki to musimy zrobić sprawozdanie ze zbiórki, która właśnie się kończy.

Nasza nowa strona jest już na nowym serwerze. Wreszcie po takim długim czasie :oops: Niestety dużo jeszcze do zrobienia. Najważniejsze to uzupełnić dział o naszych zwierzakach, bo adopcje stoją a zwierzaki tak długo już czekają :(

W piątek byłam też z kociastymi na szczepieniach. Na przegląd zabarły się też świniaki 8) Wet jak usłyszał, że przyjechaliśmy ze świniakiem spojrzał tak niepewnie po lecznicy...chyba pomyślał, że po nas to już wszystkiego można się spodziewać i szukał świniaka a to tylko takie małe świneczki morskie :roll: Miałam wrażenie, że odetchnął z ulgą :mrgreen:

i kilka fotek dla przypomnienia :)

Lincoln

Obrazek

Negrii, która chyba przez cały czas swojego oczekiwania na domek nie doczekała się dobrej fotki :oops:

Obrazek

Pepcia: grzeczna, niekonfliktowa...można by wręcz powiedzieć, że nudna :wink: ale jaka śliczna :1luvu:

Obrazek

Na koniec akcent psi 8)
Ten fotel miał być już dawno wyrzucony a dlaczego tego jeszcze nie zrobiłam ...

Obrazek

i na zachęte do zajrzenia na wątek Avatarka, gdzie lada moment wkleje wiecej fotek 8)

Obrazek

Czy ktoś może podkleić pod nasz nowy banerek odsyłacz do naszej nowej strony ? ja nie potrafie :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw sty 19, 2012 12:37 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

to ja w takim razie chwilowa zamrażam akcję puszka w przedszkolu ale pójdę jeszcze spytać tak na przyszłość do jednego jeszcze miejsca. może też się uda bo to przyjaciółka pani dyrektor jest...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Sob sty 21, 2012 12:18 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sty 21, 2012 12:23 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

I jeszcze news:

Informujemy, że z dniem 13 października akcja sterylizacji została zakończona.

W ramach akcji sterylizacji trwającej w okresie 15.07. – 13.10.2011 udało nam się wysterylizować 85 kotów.

W związku z dużą ilością zapytań, min. od osób skierowanych do nas przez inne organizacje informujemy, iż środki, które przekazał na ten cel Urząd Miasta zostały w całości wykorzystane.
Jednocześnie zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie naszej nieustającej Akcji Ciach!Bezdomność.

Pamiętajmy o tym, że sterylizacja jest najskuteczniejszą, najbardziej humanitarną i ekonomiczną metodą zapobiegania bezdomności zwierząt.

:)[/quote]
Cytuję za stroną fundacji :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie sty 22, 2012 14:48 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Zawartość kilku krakowskich puszek została już podliczona. Oto wyniki:
Sklep zoologiczny Fenek - 45,76zł
Stoisko Krakvet w Bonarce - 81,28zł
Stoisko Krakvet w Solvay - 102,56zł

Łącznie: 229,60zł :1luvu:

:1luvu: Przeogromnie dziękuję sklepom oraz wrzucającym. :1luvu:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie sty 22, 2012 15:58 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Witam wszystkich w nowym roku, dziękuję za życzenia i pamięć oraz zapraszam na bazarek. Proszę rozpropagować link, bo pieniążki potrzebne jak zawsze :)
viewtopic.php?f=20&t=138190
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon sty 23, 2012 13:28 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

aassiiaa pisze:Zawartość kilku krakowskich puszek została już podliczona. Oto wyniki:
Sklep zoologiczny Fenek - 45,76zł
Stoisko Krakvet w Bonarce - 81,28zł
Stoisko Krakvet w Solvay - 102,56zł

Łącznie: 229,60zł :1luvu:

:1luvu: Przeogromnie dziękuję sklepom oraz wrzucającym. :1luvu:

Cokolwiek by nie mówić, Kraków w puszkowie ma pierwsze miejsce :ok: Moje pkt- były mało udane. Studio Tika szybko przekształciło się w samo przedszkole i zlikwidowali puszkę. Mój fryzjer uzbierał zaledwie 23 zł, lecznica jeszcze nie wiem, ale ponieważ stai tam kilka puszek przypuszczam, że też tam będzie pustawo. Liczę jeszcze na sklep Fantazja, gdzie puszka jest już na zapleczu tylko muszę ją odebrać.
W tym tygodniu mam urlop i oczywiście mase spraw do załatwienia. Przede wszystkim dokumenty do księgowej, a poza tym muszę odwiedzić urząd, bo odblokowali podatek od nieruchomości dla najemców zasobów miejskich i za CC będziemy musieli tez płacić. Tylko jeszcze nie wiem ile. Mam nadzieję, że to nie będzie duża kwota, bo się potnę :evil:
W tym tygodniu muszę też załatwić sprawę Gabona, tzn. umówić go na operację. Jakoś boję się ruszania tego pęcherza, ale zostawić tego tak też nie można, bo mu to z pewnością bardzo dokucza. Jak na złość dziś zauważyłam, że oczko mu się zaczerwieniło i łzawi. Powinien dostać antybiotyk, ale nie chce go osłabiać przed operacją.
Anulka jest tam tymczasowym tymczasie. Dziś dzwoniła kobieta co się nią opiekuje i okazuje się, że Anula nie chce jeść gotowego żarcia, które jej kupiłam. Halina nie chciała obarczać kobiety gotowaniem dla niej i twierdziła, że suche, oraz puchy Anula też jada. Zresztą do tej pory kupowałyśmy suche dla niej i rzekomo jadła. Teraz wychodzi na to, że będę jej musiała gotować i donosić żarcie.

Musimy też ruszyć z akcją 1%.
aassiiuu możemy się uśmiechnąć do Ciebie w sprawie ulotek i kontaktu z AFN-em ?

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sty 23, 2012 14:47 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

właśnie skończyłam liczyć zawartość puszki z toyoty: 189,52 pln :)
Basiu, daj znać kiedy mogę cię nawiedzić z pieniążkami. co prawda teraz przez cały tydzień jestem uziemiona bo dzieć ma anginę ale może coś się da wykombinować...

Barbara Horz pisze:Studio Tika szybko przekształciło się w samo przedszkole i zlikwidowali puszkę.

tika wyraziła chęć przyjęcia dwóch puszek jak będzie pozwolenie, będą stał na półeczce koło szatni więc będą trudne do przeoczenia...

Jusia_P

Post » Pon sty 23, 2012 16:25 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jusia, Tika była chętna do różnych rzeczy, a na końcu okazało się, że puszkę, która u nich stała uratował Jarek (fryzjer), bo ją po prostu wrzucili do pudła śmieci do wyrzucenia. Nawet nie powiadomili, że zamykają kawiarenkę. Zresztą studio fryzjerskie JB dowiedziało się z dnia na dzień, że musi opuścić tamtejszy lokal. Jakoś straciłam do nich chęci.

Właśnie wróciłam z karmienia kotów na podwórkach. Pokazał mi się jedynie Bolek. Większość kotów widuję teraz sporadycznie. Pewnie ani pogoda nie sprzyja ich wędrówką, ani też równe pory mojego przychodzenia na podwórko. W zależności od tego jak pracuję, tak tam bywam. Jednak jestem dziennie i dziennie są puste miseczki, czyli koty są. Przybył na pewno niekastrowany kocur, bo mi śmierdzi :wink:
Toyota się spisała :D :ok:

Barbara Horz

Post » Pon sty 23, 2012 19:14 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

ja w tice jestem codziennie więc może jak puszki będą pod stałym nadzorem to będzie inaczej...

Jusia_P

Post » Pon sty 23, 2012 19:19 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Barbara Horz pisze:
Musimy też ruszyć z akcją 1%.
aassiiuu możemy się uśmiechnąć do Ciebie w sprawie ulotek i kontaktu z AFN-em ?

Basiu masz nr do Agi to przedzwoń do niej i zapytaj :D
Jak się zgodzi to ulotki z tamtego roku będą aktualne i na ten :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto sty 24, 2012 0:53 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Spróbuję jutro zadzwonić.
Masz jeszcze gotowe ulotki ? Nie mam ich na kompie, żeby dać do druku.

Wątek Ciacha prawie aktualny :wink: viewtopic.php?f=1&t=112955
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto sty 24, 2012 1:00 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Właśnie stwierdziłam, że powinnam mieć pół roku urlopu, a nie tydzień, żeby wyjść z zaległości i podołać nowym zadaniom. Chociaż w rozmowie z EwKo wykluł mi się dziś nowy plan urlopowy :twisted:
Porobiłam zdjęcia koteckom w Kocięstwie, ale nie mam już siły ich przegrywać, szczególnie, że Lion nawołuje mnie do spania :wink:

Barbara Horz

Post » Wto sty 24, 2012 13:12 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Bąbelek doczekał się swojego własnego wirtualnego opiekuna :D Bardzo dziękujemy Yasmin :1luvu:

Od rana wydzwania do mnie karmicielka, która uważa, że naszym zadaniem jest dawanie jej karmy dla kotów i jej pseudoadwokat, jakaś kobieta co się przedstawia jako straż miejska z ..... Będzina, która nie prosi, a żąda karmy dla kotów tej karmicielki. Ja rozumie osoby, którym brakuje kasy na dokarmianie kotów i z chęcią byśmy pomogły, gdybyśmy miały na to fundusze, ale nie rozumie jak można żądać, straszyć i wydzwaniać z pogróżkami :evil:

Niestety dla potrzeb zbiórki 1 % będziemy musieli zrobić nowe ulotki, Te ubiegłoroczne nie mogą być wykorzystane. Czy ktoś potrafi zrobić projekt ?

Barbara Horz

Post » Wto sty 24, 2012 13:57 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

odebrałam puszkę z zoologicznego... tak jak myślałam totalna lipa: 4,89 :/ ale czego się można spodziewać jak puszka wiecznie była zasłonięta...

Jusia_P

[poprzednia][następna]