Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 11:16 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Dziewczyny co sądzicie: może napiszę w prośbie o wizytę PA w Ciechocinku, że ewentualny koszt dojazdu zwracamy?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon sty 23, 2012 11:30 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Może to jest sposób... 8O

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon sty 23, 2012 12:23 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Becia_73 nie ma możliwości odbyć wizyty PA w Ciechocinku. Mam natomiast numer telefonu do karmicielki z Ciechocinka. Osoba trochę nieśmiała, ale jeśli nie będzie wyboru, może warto się z nią skontaktować?

issey32

Post » Pon sty 23, 2012 12:41 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Kontaktować się warto - z niesmiałością bywa tak, że najwiękasza jest, gdy o coś prosimy dla siebie . Jak dla innych, to dużo łatwiej :wink: ( no chyba, ze to już baaardzo duza nieśmiałość)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon sty 23, 2012 12:44 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

To proszę o kontakt na prw, podeślę dane do karmicielki. A my nadal szukamy kogoś kto mógłby taką wizytę odbyć.

issey32

Post » Pon sty 23, 2012 13:24 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Zgłosiła się do mnie osoba do przeprowadzenia wizyty PA. Jest wolnotariuszką KOT i wraz z koleżanką (psiara i zmotoryzowana) dałyby radę taką wizytę odbyć. Mogą być u osoby jutro lub w środę (w oba dni po godzinie 15), lub w sobotę do południa...

Randa, Evelin1 lub pinokio_ : proszę o kontakt prześlę wszystkie dane :D

Podałam dziewczynie numery telefonów do pinokio_ i Randy, ale prosze o kontakt na prw. (mam do niej numer kom.), jakbyście się nie mogły skontaktować.

issey32

Post » Pon sty 23, 2012 15:56 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Dziewczyny - co do Groszka i Milusia, to wcale nie powiedziałabym, że muszą być razem :) Chłopaki potrafią sobie przywalić, są zazdrości o uwagę - jak jeden był na kolanach, to nie chciał wpuszczać drugiego i nawet tłukł łapą i warczał. W transporterze też potrafili się na siebie rzucić ;)
A że są bardzo angażujący - Miluś CAŁY CZAS chce być na rękach, przytulany, głaskany itd. - to z powodzeniem można ich wydać oddzielnie według mnie :)

Fajnie, że się powoli akcja rozwija :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 23, 2012 16:24 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Szalony Kot pisze:Dziewczyny - co do Groszka i Milusia, to wcale nie powiedziałabym, że muszą być razem :) Chłopaki potrafią sobie przywalić, są zazdrości o uwagę - jak jeden był na kolanach, to nie chciał wpuszczać drugiego i nawet tłukł łapą i warczał. W transporterze też potrafili się na siebie rzucić ;)
A że są bardzo angażujący - Miluś CAŁY CZAS chce być na rękach, przytulany, głaskany itd. - to z powodzeniem można ich wydać oddzielnie według mnie :)

Fajnie, że się powoli akcja rozwija :ok:

Ok. rozumiem. tego Milusia to szybko ktoś buchnie... ale ja mialam na myśli właśnie ten czas kiedy nie ma człowieka żeby miziać... i wtedy pewnie towarzysz jest wskazany. ale wszystko rozumiem.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon sty 23, 2012 16:29 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Miluś i Groszek na razie i tak nigdzie się nie wybierają, bo muszę ich najpierw "odpicować" :wink: byliśmy dziś u weta i tak:

Groszek - sądząc po ząbkach ok. 6-7 latek, więc wiek by się zgadzał. Trochę kamienia, ale póki co nie ma potrzeby w paszczy porządku robić. Z ząbków przednich to ma jeden (jak Gargamel :mrgreen: ). W uszach czarno, ale na szczęście od brudu a nie świerzba, teraz ma śliczne różowe, czyściutkie. Dostał odpchlenie, odrobaczenia, witaminy i antybiotyk, bo niestety dopadło go kk i ma zawalone zatoki i górne drogi oddechowe. Był bardzo dzielny, dopiero na koniec osyczał panią dr :wink:

Miluś - zapalenie spojówek, zestaw jak wyżej. Uszy czystsze, teraz na błysk :wink: Jak dojdzie do siebie, to będzie musiał mieć zrobiony porządek w paszczy, bo ząbki w kiepski stanie, połamane, itd. :( Gadał całą drogę, w poczekalni i w gabinecie :D

Ogólna kondycja bardzo dobra :ok: pani dr zakochana w chłopakach :1luvu:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon sty 23, 2012 16:30 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

To są już starsi panowie (na mój gust starsi niż jest wpisane). I zostawieni sami sobie po prostu... śpią. I to dużo.
No właśnie (po poście Dużej) - Groszkowi już wiek "skoczył".

Dla mnie to Miluś spokojnie może mieć powyżej ośmiu.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 23, 2012 16:36 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Duża von Focha pisze:Miluś i Groszek na razie i tak nigdzie się nie wybierają, bo muszę ich najpierw "odpicować" :wink: byliśmy dziś u weta i tak:

Groszek - sądząc po ząbkach ok. 6-7 latek, więc wiek by się zgadzał. Trochę kamienia, ale póki co nie ma potrzeby w paszczy porządku robić. Z ząbków przednich to ma jeden (jak Gargamel :mrgreen: ). W uszach czarno, ale na szczęście od brudu a nie świerzba, teraz ma śliczne różowe, czyściutkie. Dostał odpchlenie, odrobaczenia, witaminy i antybiotyk, bo niestety dopadło go kk i ma zawalone zatoki i górne drogi oddechowe. Był bardzo dzielny, dopiero na koniec osyczał panią dr :wink:

Miluś - zapalenie spojówek, zestaw jak wyżej. Uszy czystsze, teraz na błysk :wink: Jak dojdzie do siebie, to będzie musiał mieć zrobiony porządek w paszczy, bo ząbki w kiepski stanie, połamane, itd. :( Gadał całą drogę, w poczekalni i w gabinecie :D

Ogólna kondycja bardzo dobra :ok: pani dr zakochana w chłopakach :1luvu:

daj konto na pw, jakiś grosik trzeba Ci, leczenie będzie cd.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon sty 23, 2012 16:40 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Fajnie o chłopakach poczytać :D Jak już ich odpicujesz, wstaw jakieś fotki, coby się oczy nacieszyły :D

issey32

Post » Pon sty 23, 2012 18:16 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Fotki odpicowanych kotów chętnie obejrzymy :D
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Pon sty 23, 2012 19:02 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Fajnie, że chłopaki tak zaopiekowani :D

Dzwoniła do mnie pani, która ma przeprowadzić wizytę w Ciechocinku, ale nijak z pinokio nie mogę się teraz skontaktować, a to ona ma numer do tej chętnej z Ciechocinka. Na pewno to dzisiaj na telefon załatwimy.

Z tego, co wiem, to była dziś dziennikarka z fotografem u Pani Teresy. Artykuł będzie w dodatku Pupile-to taki popularny lokalny dodatek do Kuriera Porannego, dużo ludzi to czyta i dzwonią w sprawie adopcji. Pani Teresa strasznie to przeżyła, od wczoraj źle się czuła i chciała przekładać, ale jakoś poszło :D

Pinokio powiozła dziś Kreta i Pirata na kastrację (wczoraj wysterylizowała też dziką śliczną małą sunię z jednostki wojskowej-może ktoś chętny?bo trzeba będzie małą wypuścić...).

Pani od Malwiny przyjedzie do Pani Teresy z mężem we środę.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

[poprzednia][następna]