Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 14:12 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Zgłosiłąm Zajączka do forumowego konkursu-bazarku. Można tam zgłosić swojego kota, jedno zdjęcie kosztuje 5 zł. W tym miesiącu Miss i Mister miau - koty niepełnosprawne. Zajączek pasuje idealnie, niepelnosprawna jest, a jaka piękna. Może dobra passa sprawi, że i jakieś zaszczytne miejsce uda się nam zająć? ;]

viewtopic.php?f=20&t=137693
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro sty 11, 2012 19:19 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

witaj miło Aniu i zwierzyńcu :1luvu: :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro sty 11, 2012 19:57 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Będę głosować, ale chyba dopiero 23 stycznia?
Zajaczek na miss :1luvu:
Wiem, że dziś sie udało ją zaszczepić- trzymam kciuki za wizytę potencjalnej opieunki :ok:

Aniu z pomysłu z panem W. zrezygnowałam, dzięki za utwierdzenie mnie,że pomysł był zły i za info- napisałam tam, gdzie dałaś mi namiar.

Wyszykuj tez Tolka, może jednak "parka" podbije serducho Pani.
pozdrówka
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Czw sty 12, 2012 21:55 Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

No i nasza Miss Zajączek pojechała. Będzie mieszkać aż w Nowym Dworze Gdańskim... i daleko i blisko. Za tydzień lub dwa jadę w odwiedziny :D
Ludzie, którzy przyjechali po nią..naprawdę fajni, sami mają mlodego kota, niedotykalskiego wredola - tak więc wiedzą czego się spodziewać od strony negatywnej ;] Ale Zajączek raczej pokaże się z dobrej strony. Przecież to naprawdę świetny kot ;] Uprzedziłam ich, że na początku róznie może być, ale oni widać bylo, że zdają sobie z tego sprawę.
Nowa właścicielka to mama pana, który przyjechal. Ma 60 lat, mieszka sama i przyda jej się towarzystwo. A Zajączek na pewno szybko ją pokocha - po jednej samotnej nocy pewnie już będzie się do łóżka ładować ;] Dom na szczęście z tych, co to kot może wszystko ;]
Nie będzie wychodzić, synowa będzie pilnować szczepień itp. Wnuczka miła, lat 9... też raczej wie jak z kotem postępować. Śmieją się, że teraz dziewczynka będzie chętniej do babci jeździć ;]

Smutno mi i wesoło... W nocy pewnie się rozkleję, jak poczuję puste miejsce obok siebie...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie sty 15, 2012 18:17 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Obrazek

A poza tym właśnie robię Tolkowi ogłoszenia :) Ma już Tablicę, teraz lecę dalej...

KaleidoStar

Post » Nie sty 15, 2012 18:56 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

;-)))
Koniecznie daj znać jakie wieści od Zajączka (prześlij proszę adres bo pani Bożena ma tam rodzinę i jakby co mogą sprawdzić co u kota )
Ja juz mam chętną osobę na Bakalię, choć jeszcze jej nie wysterylizowałam.
To dobry czas na adopcje!!! ... więc działaj;-)
Do domku gdzie dałam Malwinkę, dokoptowałam od Sabiny małą koteńkę i zdjecia z domku mnie rozczuliły- obie są w niebie.
Zostanie mi Arlekinka, której nikt nie chce a jest cudna, łagodna i delikatna.

Aniu zobaczę ogłoszenia i jakby co będe dawać namiar na Ciebie.
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Nie sty 15, 2012 19:25 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Zajączek mieszka na ulicy Słowackiego, jak będzie trzeba, dam adres. Póki co sama tam pojadę z synową pani.

http://tablica.pl/oferta/tolek-miziasty ... DE9JN.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 66936.html

Na razie dwa, za chwilę robię dalej.

KaleidoStar

Post » Nie sty 15, 2012 21:14 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

ok,to bede czekac, bo my tu wszyscy przezywamy jak Zajączkowej w domku sie bedzie mieszkać :kotek: No i na zdjęcia jakieś czekamy, aby wiedzieć jak wygląda? hlip

...Tolek to przystojniak, może tez kilka fot dodać gdzie widać jego urodę?
Nie znaczy jeszcze? Kastarcje można mu zrobić chyba na PKDT? ...ja upierdliwa jestem ale dla dobra kociaków- zapytaj, jak mozesz na pkdt (50zl)to zabierz sie z Szymonem w piatek, jedzie z Bakalią na sterylke i Seniorem na zdjecie kamienia (ja to za bardzo opiekunów odciazam ale kotki maja wszystkie problem z dziąsłami więc wole aby nie cierpiały jak kamienia nie zdejmą w porę)

pls więcej zdjęć Tolka - pięknisia;-)))
będę Cie nękać hahah
kot= odrobaczenie, szczepienie, kastracja/sterylizacja, książeczka zdrowia, wyprawka i siup do domku:1luvu:

...dawaj resztę do ogłoszeń, niech wiszą nawet jak kot nie jest oswojony... te pulpety i jakiegoś kocurka masz oprócz Tadzika i Uzziego?
Obrazek

aya13

Post » Nie sty 15, 2012 21:43 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Więcej fotek podorzucam, tylko musze poszukać, bo mi gdzies katalog wcięło O_o

Mam jeszcze Brusa, ale cholernik jeden ma przepuklinę. Fatum jakieś no. Tadzikowi się wciągnęła. Mam nadzieję, że jemu też, chcę jeszcze poczekać, zanim się na zabieg zdecyduję.

Szymon będzie jechać na Elbląską?

KaleidoStar

Post » Nie sty 15, 2012 22:22 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

tak, ale to akcja Orunia- zabranie Bakali- Przymorze-zabranie Seniora- elblaska.
To jakos bys musiała sie z nim dogadac o ktorej co i gdzie i zadzwonic.

Bo chyba możesz brać fakturę dla swoich kotów za szczepienia i sterylizacje/kastracje i leczenie ??

p.s jeden z maluchów jakiego wyciągnęłam z samochodu u mnie tez miał, powiedzieli ze sie wchłonie a jak nie to przy kastracji zrobią...swoja droga ciesz się, że masz facetów a nie kotki do sterylizacji bo cienko ze znalezieniem czegoś (na ostatnią Ksenie z lisiarni dostane od jednej fundacji ale potem trzeba będzie płacić )
Obrazek

aya13

Post » Nie sty 15, 2012 22:36 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

No właśnie w razie czego przy kastracji, tak, jak planowałam z Tadeo. Ale to z Mareą pogadam, polecała mi Piastowską. Na razie jeszcze troszkę poczekamy.

KaleidoStar

Post » Pon sty 16, 2012 23:08 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

aniu, jak objecałam tak nekam;-)
Chcesz szybko na pkdt dac Tolka- slij do Szymona tekst z ogłoszenia i kilka zdjęć i wskaż ogłoszenie z linku jako nieaktualne po co ma zaśmiecać
http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/pkdt/335 ... kaja-domow (to chyba Twoje)...przy okazji Zajaczka mozna zdjąc, bo to moje stare ogłoszenie

Nie ma Twoich kotków na PKDT OJOJOJ :P
P.S ZAPRASZAM DO pochwalenia się na naszym wątku jaki lisek- Zajaczek ma dom;-) ...przy okazji wypromujesz do konkursu, zawsze więcej głosów będzie ;-)

pzdr
Obrazek

aya13

Post » Wto sty 17, 2012 5:06 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Kurczę, ja na stronę pkdt w ogóle nie wchodzę, nawet nie wiem skąd tam to ogłoszenie :ryk:

KaleidoStar

Post » Pt sty 20, 2012 20:22 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Dostaliśmy dziś od Layli torbę silikonowego żwirku. Nie wiem jak koty, ale ja jestem zachwycona - mówię Wam, pięknie wygląda w różowej kuwecie :ryk:

Oho... zaraz się przekonamy. Słyszę jakiegoś górnika. Sądząc po hałasie..połowa żwirku będzie rozsypana, bo ktoś dużo energii wkłada w kopanie. Ciekawe, ciekawe... Idę łypać zza rogu ;]

Troja. Podobało jej się. Numer dwa w kuwecie, mam wrażenie, że toto nieźle zapach pochlania. Prawie nic nie bylo czuć... a na ogół qpal Trojowy zabija. Zwłaszcza, że ona nie zakopuje. Tzn wykonuje yy..akt zakopywania..ale z zerowym skutkiem, bo drapie w pionie (po ścianach) zamiast w poziomie :ryk:

KaleidoStar

Post » Nie sty 22, 2012 22:01 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Z pozdrowieniami dla Cieplej, bo to trochę Jej rejony ;]

Chałupy wczoraj rano.

Obrazek

KaleidoStar

[poprzednia][następna]