Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 20:46 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

jesteś szybsza niż błyskawica :)
tekst mogę Ci zapodać, można dodawać i ujmować wg uznania.
no i cenowo jak to wyjdzie :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 22, 2012 21:02 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Tablica.pl :

Wyróżnienie przez 7 dni
Wyróżnienie kolorem w kategorii głównej oraz podkategorii
Wyświetlenie (rotacyjne) wśród ogłoszeń wyróżnionych na górze listy oraz w podobnych ogłoszeniach
6,99 zł

Wyróżnienie przez 30 dni
Wyróżnienie kolorem w kategorii głównej oraz podkategorii
Wyświetlenie (rotacyjne) wśród ogłoszeń wyróżnionych na górze listy, w podobnych ogłoszeniach oraz na stronie głównej miasta
Automatyczne odświeżanie ogłoszenia co 7 dni
19,99 zł

(wymaga placenia przez PayU gdzie fundacja nie ma konta)

Gumtree:
Ogłoszenie wyróżnione Zł 20,00
Wyróżnij swoje ogłoszenie i pokaż je na górze kategorii przez 7 dni
Możesz zapłacić za promowanie ogłoszeń przy pomocy:
Systemu PayPal
Karty kredytowej (MasterCard, Visa lub Visa Electron, Amex)
Karty debetowej dostosowanej do zakupów online
SMSa

Alegratka:
Nie znalazłam info ile to kosztuje, ale płaci się punktami, które najpierw trzeba kupić płacąc przelewem.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie sty 22, 2012 21:16 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Ola, a on ma chyba coś z mięśniami, nie? może warto położyć na to nacisk - niepełnosprawny kot znajdzie dom szybciej, niż zdrowy cały czarny :roll:

No i metryczkę Krawata poproszę :twisted:

Zrobię mu standardowe ogłoszenia (zdawało mi się że już ma! ale chyba jednak nie) a potem będziemy z Kasią kombinowac z tym wyróżnieniem :)

sisay

Post » Pon sty 23, 2012 15:07 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

OlaLola pisze:Imię Krawat vel Łysek
Płeć kocur
Data urodzenia koniec czerwca 2011
Kastracja tak
Szczepienia tak
Stosunek do kotów pozytywny
Stosunek do psów nie sprawdzono
Stosunek do dzieci nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna jw
Opis, uwagi. Krawat ma przykurcz mięśni, uniemożliwia mu to swobodne wskakiwanie i zeskakiwanie. Nie da się tego wyleczyć, po prostu taki jest. Fe Nie nadaje się do domu wychodzącego. FIV, FELV i FIP negatywny. Wrócił z adopcji, gdyż nie zgadzał się z psem

a ogłoszenia robiłam mu z takim tekstem:

Krawat to piękny 1,5 roczny wykastrowany kocurek. Krawat wrócił z adopcji, ponieważ nie akceptuje psów. W nowym domu pokazał się jednak z bardzo dobrej strony. Bardzo szybko się zaaklimatyzował, był przyjacielski w stosunku do ludzi i w ogóle nie kłopotliwy. Z psim towarzyszem jednak nie potrafił się dogadać. Krawat korzysta z kuwety i jest zdrowy, ma zrobione badania na FIP, FELV i FIV (wynik negatywny). Krawat jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony. Najlepszy byłby dla niego dom gdzie był jedynakiem. Nie nadaje się do domu wychodzącego. Znajduje się w domu tymczasowym w Tarnowskich Górach.

OlaLola

Post » Czw sty 26, 2012 17:11 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Oto link do wyróżnionej tablicy Krawata, skoro nie da się allegro to jest tablica :)

http://tablica.pl/oferta/niepelnosprawn ... DFWSZ.html

OlaLola

Post » Sob sty 28, 2012 16:06 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Krawat będzie miał jutro odwiedziny, Pani dzwoniła kilka dni temu w jego sprawie, a z racji tego, że na końcu rozmowy powiedziała "to w razie czego ja jeszcze zadzwonię", a jak ktoś tak mówi to zazwyczaj już potem nie dzwoni, to zupełnie o niej zapomniałam... :roll: Pani jednak zadzwoniła i chciałaby zobaczyć Krawacia a jeśli "zaiskrzy" między nimi to adoptować w przyszłym tygodniu :) Prosimy o mocne kciuki :ok: :ok:

Tak poza tym nikt nie dzwoni....

OlaLola

Post » Nie sty 29, 2012 9:45 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Super, trzymam kciuki! Jak pani go zobaczy, to raczej już klamka zapadnie :mrgreen: Daj znac jak poszło.

sisay

Post » Nie sty 29, 2012 11:17 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Mam nadzieję, odwiedziny po popołudniu. Na pewno dam znać :)

OlaLola

Post » Nie sty 29, 2012 16:04 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

No i szukamy domu dalej... miałam jakieś dziwne przeczucie, że coś będzie nie tak... Pani myślała, że przyjeżdża do Juniora... ba, dwu miesięcznego Juniora... nie wiem skąd ona wzięła jego ogłoszenie... nie mam pojęcia, skąd je wygrzebała... 3 razy się pytałam czy chodzi o Krawata, mówiłam nawet, że on ma 1,5 roku... może to i dobrze, bo powiem Wam, że odniosłam wrażenie, że Krawat ma więcej życia niż ta Pani z jej córką razem wzięte.... :roll:

OlaLola

Post » Nie sty 29, 2012 16:30 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Ech... trudno się mówi, chociaż jakoś nie umiem zrozumieć takiej postawy. Dobrze sie stało, Krawacik szuka dalej :ok:

sisay

Post » Nie sty 29, 2012 21:22 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

OlaLola pisze: powiem Wam, że odniosłam wrażenie, że Krawat ma więcej życia niż ta Pani z jej córką razem wzięte.... :roll:

To dobrze,że tam nie trafił. Znajdzie lepszy dom.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob lut 25, 2012 10:51 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Krawat miał wyróżnioną tablice, dwa albo trzy razy, odzewu nie było. Porobiłam mu wczoraj też kilka nowych ogłoszeń, ale zero odzewu. Z persicą się nienawidzą, to jest tak,wróciła mu depresja nie jest za dobrze. U nas jest dużo kotów, plus persia, która w sumie nic mu nie robi, ale wystarczy, że na niego spojrzy i już Krawat ucieka, albo syczy...Kiedyś próbowaliśmy CalmAidu, ale zjadać go nie chciał, a jak mu się smarowało łapkę to on się kładł, a jemu tą łapkę wylizywały inne koty.... On musi znaleźć dom.... :roll:

OlaLola

Post » Czw mar 01, 2012 21:19 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Dwa dni temu zaszły u nas pewne zmiany. W związku z pogarszającym się stanem psychicznym i pogłębiającą się depresją Krawata, Krawacio pojechał do innego domu tymczasowego. Do tego domu miała jechać Fari, ale doszliśmy do wniosku, że dla Krawata ten dom ( znajduje się tam tylko jeden kot rezydent) będzie na wagę złota. Mam nadzieję, że Krawat dojdzie tam do siebie, a depresja mu minie.

OlaLola

Post » Pon mar 12, 2012 17:03 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

zdjęcia Krawacia z nowego Dt :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Pon kwi 23, 2012 19:06 Re: Krawat wrócił z adopcji, bardzo prosimy o ogłoszenia !!

Myślę, że możemy po cichutku napisać, że Krawat zostaje na zawsze w swoim obecnym Dt :)

OlaLola

[poprzednia]