Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 21:49 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

aya13 pisze:Przepiękne kociaki;-) Super sprawna akcja....ach marzy mi się taka liczna grupa i tak sprawne działanie - gratulacje i trzymam kciuki :ok:

Zajrze na fb i udostępnie - może z Gdańska ktoś wypatrzy te piekności :1luvu:

Zajrzyj, zajrzyj, może więcej chętnych się znajdzie na te zupełnie bezobsługowe koty...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob sty 21, 2012 22:45 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Melba w miejsce Tygryski brzmi bardzo słodko :D
I wyadoptowana na pewno została Malwina a nie Jotka - według naszych ogłoszeń (choć w rzeczywistości Malwina to Jotka, a Jotka to Malwina :P )
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob sty 21, 2012 22:58 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Patrzyłam dziś na p.Teresę pod jednym kątem....i wyobrażałam sobie siebie,jakby już żadnego innego wyjścia nie było....
np jakbym musiała powierzyć komuś moją świnkę morską Pajunię.....albo moje ukochane następne....
Chciałabym się zachować tak , jak Ona....
Jeśli ktoś może- pomóżcie...
Transporty będziemy kombinować.
Dobrze,że Malwinka-Jotka ( czy odwrotnie.) trafila tam,gdzie trafiła...jeśli ktoś rezygnuje po lekturze wątku- to niie był właściwy dom

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Sob sty 21, 2012 23:06 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Evelin1 pisze:Patrzyłam dziś na p.Teresę pod jednym kątem....i wyobrażałam sobie siebie,jakby już żadnego innego wyjścia nie było....
np jakbym musiała powierzyć komuś moją świnkę morską Pajunię.....albo moje ukochane następne....
Chciałabym się zachować tak , jak Ona....
Jeśli ktoś może- pomóżcie...
Transporty będziemy kombinować.
Dobrze,że Malwinka-Jotka ( czy odwrotnie.) trafila tam,gdzie trafiła...jeśli ktoś rezygnuje po lekturze wątku- to niie był właściwy dom

Każdy z nas jest przywiązany do swoich zwierzaków, ale sytuacje losowe nie wybierają. Bardzo współczuję P. Teresie, ale trzeba pomyśleć, że oboje z mężem zrobili bardzo dużo dla swoich zwierzaków, co widać po kociastych. Nie trzeba ich oswajać, socjalizować, koteczki jak marzenie...tylko brać i głaskać...

issey32

Post » Nie sty 22, 2012 9:15 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Ja się nie mogę nadziwić tej Melbie :1luvu: Niby 11 lat była w Wólce a zachowuje się jakby je spędziła w moim domu. Jeść może całodobowo, nie marudzi, straszna gaduła z niej a pobudkę miałam o 6 bo Melba była głodna :ok: Miziasta, barankująca i wcale nie czuć jej starością 8)
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Nie sty 22, 2012 9:35 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Te wszystkie koty są miziaste i cudne i strasznie ich szkoda.
A i jaki DT takie i zachowanie kota :D

15 bez domków to jeszcze bardzo dużo...
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 22, 2012 11:05 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Dziewczyny, jak będziecie w Wólce u P. Teresy, zróbcie, proszę, jakieś zdjęcia Mandarynce. Na tych, które mam, dziewczynka wyszła smutna i zdjęcia są też trochę niewyraźne. Wstawiłam jej trochę ogłoszeń na portale, ale kluczowe są zdjęcia.

Potrzebuję także zdjęcia suń, które zostały i będą do adopcji, trochę informacji typu odrobaczenie/szczepienia/etc.... Chcę im zrobić wspólne ogłoszenie.

W poniedziałek, jeśli dobrze doczytałam, będzie u P. Teresy p. redaktor z fotografem. Z jakiej ona jest gazety/telewizji i jaki będzie temat programu/artykułu? Będziemy mogły to gdzieś zobaczyć/przeczytać?

I przekażcie pozdrowienia P. Teresie :D

issey32

Post » Nie sty 22, 2012 11:19 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Uff, wypucowałam Milusowi pyszczek, wyczyściłam obu panom uszy, wyszczotkowałam Groszka, są śliczni :1luvu: I bardzo grzeczni, czuję się tak jakbym nie miała żadnych tymczasów :wink: Wizyta u weta jutro po pracy :D Ładnie jedzą, ładnie poją, dużo śpią i się miziają, tak im upływa czas. Wszystko co trzeba w kuwecie, tylko w q Groszka ślady krwi - ponownego odrobaczenia nie unikną, mam nadzieję, że to jest przyczyna.

Z kwestii formalnych: co z ich aktualnymi ogłoszeniami? Ja bym chciała ich przed adopcją jeszcze trochę "odpicować" :wink: Poza tym i tak zostaną wyadoptowani za pośrednictwem Agapeanimali, tak więc przez nią też będą ogłaszani - może żeby nie robić zamieszania jak obecne ogłoszenia dla nich wygasną to następne będą już robić ja? :D może tak być?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Nie sty 22, 2012 13:18 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

issey32 pisze:Dziewczyny, jak będziecie w Wólce u P. Teresy, zróbcie, proszę, jakieś zdjęcia Mandarynce.

Mówisz, masz :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 22, 2012 14:36 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Jeszcze BRONKA

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 22, 2012 17:05 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Dzwoniła Pinokio i prosiła, żeby napisać, bo nie wie czy zdąży dziś wejść na forum.
Potrzebna osoba do wizyty przedadopcyjnej w Ciechocinku. Pani chętna na dwa koty.

Pani od Malwiny przyjedzie jutro po następnego kota.

A ja dzwoniłam do Zuzi i Czarnej, mają się świetnie, jedzą karmę dla kotów po sterylizacji, kuwetkują, Czarna jest bardzo miziasta, Zuzia jeszcze trochę się oswaja. Państwo bardzo zadowoleni, obiecali za jakiś czas przesłać zdjęcia.
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 22, 2012 18:45 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

:ok:
Mnie urzekł Drapek :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 22, 2012 18:54 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Duża von Focha pisze:Z kwestii formalnych: co z ich aktualnymi ogłoszeniami? Ja bym chciała ich przed adopcją jeszcze trochę "odpicować" :wink: Poza tym i tak zostaną wyadoptowani za pośrednictwem Agapeanimali, tak więc przez nią też będą ogłaszani - może żeby nie robić zamieszania jak obecne ogłoszenia dla nich wygasną to następne będą już robić ja? :D może tak być?

Nick masz, po dzisiejszemu mówiąc- słitaśny :ryk: widziałam świetnie przekrecony np con Focha :mrgreen:
W kazdym razie....dostałaś koty,więc jesteś upoważniona do tego,żeby robić to,co uważasz za stosowne w ich najlepszym interesie...
Powiem,że jak pojechałyśmy z Randą (żeby nie było,ze tak nam łatwo- Randa mieszka ok 60 km od p.Teresy,ja to tylko gość Randy), to z całej gromady najbardziej zapamiętałam 2 koty...Milusia,który umie objąć łapkami...i Groszka,który nieustannie był gotów do pozowania :)

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Nie sty 22, 2012 18:56 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Duża von Focha pisze:Uff, wypucowałam Milusowi pyszczek, wyczyściłam obu panom uszy, wyszczotkowałam Groszka, są śliczni :1luvu: I bardzo grzeczni, czuję się tak jakbym nie miała żadnych tymczasów :wink: Wizyta u weta jutro po pracy :D Ładnie jedzą, ładnie poją, dużo śpią i się miziają, tak im upływa czas. Wszystko co trzeba w kuwecie, tylko w q Groszka ślady krwi - ponownego odrobaczenia nie unikną, mam nadzieję, że to jest przyczyna.

Z kwestii formalnych: co z ich aktualnymi ogłoszeniami? Ja bym chciała ich przed adopcją jeszcze trochę "odpicować" :wink: Poza tym i tak zostaną wyadoptowani za pośrednictwem Agapeanimali, tak więc przez nią też będą ogłaszani - może żeby nie robić zamieszania jak obecne ogłoszenia dla nich wygasną to następne będą już robić ja? :D może tak być?

Groszek został zgłoszony w Czarownicach do pakietu ogłoszeń u CatAngel, ale zawsze można zmienić beneficjenta na innego kotka z Wólki :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]