Niebieski Silver i niebieski Snikers

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 2:51 Niebieski Silver i niebieski Snikers

Gdzieś już tu na forum witałam się jako nowa użytkowniczka, ale skoro założyłam ten wątek, pozwolę sobie i tu się przywitać.
Zatem witam serdecznie wszystkich miłośników kotów
:love:
Silver
Obrazek

Snikers

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 08, 2012 0:19 przez dana.b, łącznie edytowano 14 razy

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie sty 22, 2012 7:42 Re: Kot o niebieskich oczkach

dana2509 pisze:Kot z niebieskimi oczami to moje wielkie marzenie od zawsze.Tego zobaczyłam dziś.
viewtopic.php?f=13&t=123184
On skradł mi serce.Nie mogę zasnąć :? Igor :1luvu:

W tym samym poście masz podane namiary na Korespondentkę, u której przebywa Igor. Skontaktuj się z Nią. Jeżeli uzna, że nadajesz się na domek dla Igora, wtedy dostaniesz kota.

Pamiętaj tylko, że biorąc niebieskie oczy, bierzesz też całą resztę. Kot ma osobowość, ma psychikę i swoje potrzeby, które trzeba zaspokoić. Jednym słowem - będziesz musiała zaakceptować i kochać kota takim, jaki jest.

Masz cudnego buraska :ok: Zanim weźmiesz Igora, poczytaj proszę o problemach związanych z dokoceniem. Tydzień przed przybyciem Igora do domu, wrzuć do kontaktu Feliwaya, co znacznie ułatwi sprawę obu kotom. Tu masz informacje na temat Feliwaya: http://animalia.pl/produkt,6265,Feliway_Dyfuzor.html U mnie zawsze się sprawdzał.

Powodzenia :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 22, 2012 21:03 Re: Kot o niebieskich oczkach

Dzięki za rady :ok:
Czytałam wiele o dokacaniu i wiem, że proste to nie jest.Myślę,że nawet trudniejsze niż wprowadzenie tego pierwszego.Wiedzieliśmy już, że nasza suczka akceptuje koty, więc szukaliśmy takiego, który akceptuje psa.Kiedy tylko go zobaczyłam, moje serce mocniej zabiło.W opisie była informacja, ta najważniejsza by mógł być nasz- akceptuje psy. :ryk: Napisałam.Ogłoszenie było aktualne i koteczek jest z nami.Nasz kochany kocurek akceptuje innego kota a sprawdziliśmy to kiedy córka przyjechała ze swoim.Szalały po całym domu już od pierwszego dnia.
vega013 pisze:Pamiętaj tylko, że biorąc niebieskie oczy, bierzesz też całą resztę.

Oczy są zwierciadłem duszy, a kot o takich oczach musi mieć cudowną duszę :P
Wiem, że to wielka odpowiedzialność i należy zaakceptować kota, jakim jest, dać mu czas na oswojenie się z nowym domem i otoczyć właściwą opieką .Moim zdaniem przede wszystkim trzeba go kochać.Nasze kocurro ma już rok, więc ma już jakieś swoje kocie przyzwyczajenia i charakterek.
W moim domu kot, pies i szynszyla, to członkowie rodziny.Są otoczone miłością, właściwą opieką tą domową, jak i weterynaryjną.Suczka jest oczywiście wysterelizowana.
Na wzięcie Igora nie mam szans, bo Korespondentka szuka domu w pobliżu Gliwic, by dopilnować kastracji :cry:
Ja wiadomo - drugi koniec Polski.Okolice Olsztyna

dana.b

Post » Nie sty 22, 2012 21:51 Re: Kot o niebieskich oczkach

Jakie warunki oferujesz kotu?
Mam kota w typie syjam bicolor z niebieskimi oczami ale szukam dla niego bardzo odpowiedzialnego domu.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie sty 22, 2012 21:54 Re: Kot o niebieskich oczkach

Igor to kociątko,któremu barwa oka się zmieni...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie sty 22, 2012 21:57 Re: Kot o niebieskich oczkach

Koszmaria pisze:Igor to kociątko,któremu barwa oka się zmieni...

Igorowi już takie oczy zostaną, będzie miał niebieskie
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie sty 22, 2012 22:23 Re: Kot o niebieskich oczkach

a już widzę Igora,seal tabby point bicolor,śliczny,pokręciło mi się z tym szczylkiem w pierwszym poście :)
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon sty 23, 2012 13:10 Re: Kot o niebieskich oczkach

iwcia pisze:Jakie warunki oferujesz kotu?

Mieszkanie w bloku na 1 piętrze 75m, 4 pokoje, okna z ogranicznikami, balkon jeszcze nie osiatkowany, ale będzie.W tej chwili drzwi balkonowe mają taki sam ogranicznik jak okna.Kiedy ktoś chce wyjść na balkon, najpierw sprawdza gdzie jest kot, zamyka drzwi od pokoju i wtedy wychodzi.Domownicy dorośli, odpowiedzialni, zaszczepieni miłością i szacunkiem do zwierząt.
Oprócz Silvera w domu jest prawie 8 letnia jamniczka o imieniu Sonia i 9 letnia szynszyla Pusia.
Zwierzęta zawsze mają pełną miskę i zapewnioną opiekę, zarówno tę domową, jak i weterynaryjną.
Mam stały kontakt z osobą, od której wzięłam Silvera(Szaraczka).Jest zresztą użytkowniczką tego forum, bo tu szukała pomocy w znalezieniu domu dla kota.

Cóż mogłabym jeszcze dodać? Nie wiem, ale chętnie odpowiem na każde pytanie.

Nie chciałabym, aby ktoś pomyślał, że jestem próżna i wybieram kotka, bo ma niebieskie oczka.Nie, nie jest tak.
Wybrałam zwykłego, szarego kota, który potrzebował domu a ja chciałam mu go dać.Teraz chciałabym wziąć kota, który będzie dobrym towarzyszem dla Silvera, ale także spełni moje marzenie.
Czytam to forum od kiedy zamieszkał z nami kot i ponoć dla miau odległość nie ma znaczenia, więc z tego powodu szukam, także tu.

Skróciłam opis
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 11:29 przez dana.b, łącznie edytowano 3 razy

dana.b

Post » Pon sty 23, 2012 14:52 Re: Kot o niebieskich oczkach

nie czuj się winna że chcesz kota z niebieskimi oczami,przecież warto spełniać marzenia,a skoro to będzie także spełnienie marzeń pewnego kota,to nie ma powodu by się czepiać :wink:

jaką karmę jedzą Twoje koty?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon sty 23, 2012 15:01 Re: Kot o niebieskich oczkach

dana2509 pisze:Na wzięcie Igora nie mam szans, bo Korespondentka szuka domu w pobliżu Gliwic, by dopilnować kastracji :cry:
Ja wiadomo - drugi koniec Polski.Okolice Olsztyna

Wyślij więc Korespondentce pieniądze na kastrację i przywieź do siebie już wykastrowanego kota.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 23, 2012 17:58 Re: Kot o niebieskich oczkach

Koszmaria pisze:jaką karmę jedzą Twoje koty?

Na razie mam jednego.Wybrednego księciunia.Suchą karmę zjada, kiedy nie dostanie nic innego.Z mokrych uwielbia saszetki Gourmet Perle i puszki Felixa.
Dostaje surowe mięsko, które uwielbia.Daję mu też czasem trochę ryby, ale z umiarem.

vega013 pisze:Wyślij więc Korespondentce pieniądze na kastrację i przywieź do siebie już wykastrowanego kota.

Taka myśl zaświtała mi w głowie.
Ostatnio edytowano Pon mar 05, 2012 2:41 przez dana.b, łącznie edytowano 1 raz

dana.b

Post » Pon sty 23, 2012 18:03 Re: Kot o niebieskich oczkach

iwcia pisze:Mam kota w typie syjam bicolor z niebieskimi oczami ale szukam dla niego bardzo odpowiedzialnego domu.

A jakieś zdjęcia?

dana.b

Post » Pon sty 23, 2012 18:09 Re: Kot o niebieskich oczkach

Zdjęcia mam kiepskie, muszę zrobić jakieś lepsze, bo na tych nie widać jak piękny jest Szymuś :)

ObrazekObrazekObrazek

Szymuś ma ok 8 miesięcy, jest bardzo nieśmiały ale idzie mu coraz lepiej, koty kocha szaleńczo :D
Mieszkamy w Łodzi
Ostatnio edytowano Pon sty 23, 2012 18:13 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz

iwcia

Post » Pon sty 23, 2012 18:11 Re: Kot o niebieskich oczkach

Widać.
Zjawiskowy. 8O :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon sty 23, 2012 18:23 Re: Kot o niebieskich oczkach