Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 22:50 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Od wczoraj w Kociej Chatce pręguska allergiczka ze schroniska, dziś pojechała do Lupusa na badania, i od dziś mała czarnulka schroniskowa już po sterylce ale wycinki poszły do badania - i zobaczymy co się okaże, oby było ok :ok: czarnulka strasznie fajna :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 18, 2012 23:29 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Wciąż mi przykro z powodu Mikruski. Dlatego jej w niedzielę nie widziałam :cry:
MIKUŚ

Post » Czw sty 19, 2012 16:47 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:Piotrek prośba sprawdzajcie czy taki kocure z tego ogłoszenia nie trafił do schronu, zaginął na Środuli ludzie go szukają, tu link do ogłoszenia
http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z344163983

Od kilku dni widuję podobnego kotka u mnie na Zagórzu. Ogłoszenia już nie ma, ale o ile był to pręgusek z białymi łapkami, to coś podobnego tu biega. Ucieka przed ludźmi chyba - ponieważ widzę je w drodze z lub do pracy, nie bardzo mogę sprawdzać jak reaguje na kicianie etc. Ogłoszenia już nie ma- czy ten kotek się odnalazł? Czy ktoś ma namiary na właścicieli?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 19, 2012 21:51 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Filomen pisze:czy jest jakiś rudzielec - bo pani sie pytała w mejlu o rudzielca?

Jest bialo-rudy Arni ale on ma specyficzny charakter nie jest to typ przytulaka.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sty 19, 2012 21:57 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Przy wejściu na cmentarz w Sosnowcu, mieszka rudy piękny kocur. Został wyrzucony z domu kilka miesięcy temu. Opiekuje się nim kobieta, która ma tam budkę z kwiatami. Szuka mu pilnie domu. Kot jest piękny, cały rudy z zielonymi oczami. Jest trochę nieufny, ale bardzo dostojny, trzeba nad nim popracowac. W sobotę będę mu robic zdjęcia. Jego była włascicielka pojawiła się u tej kobiety, żeby jej oznajmic, że kot nazywa się Kacper i wyleciał z domu za rozbicie doniczki :evil:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sty 21, 2012 14:48 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

To jest Kacper

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szukamy mu domku wychodzącego

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sty 21, 2012 18:58 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj do schronu trafiła 3 miesięczna kotka - posażerka autobusu lini 906.... biało czarna - brudna, w uszach kopalnia, itd...
ale znaleźli się Państwo, którzy bez mrugnięcia oka zabrali ją do domu. Więc kotka w schronie spędziła 30 min:) - oczywiście pojechali z nią do weta na wszelkie badania.
Dzisiaj również do domu pojechała kotka ze szpitalika - fajna rodzina zgodziła się na adopcję i dokończenie leczenia unidoxem:)

Ogólnie w schronie jest około 15 kotów.
W przyszłym tyg. robimy wielką dezynfekcję wszystkich pomieszczeń, zaczynając od adopcji - zapraszam chętnych do pomocy.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob sty 21, 2012 21:26 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ja się zgłaszam - tylko dopasujmy dni- pasowałby mi chyba wtorek lub piątek :?: - mam wolne więc mogę być od rana
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 22, 2012 7:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dorota Wojciechowska pisze:Ja się zgłaszam - tylko dopasujmy dni- pasowałby mi chyba wtorek lub piątek :?: - mam wolne więc mogę być od rana

Wtorek będzie dniem łapanki dzikusów i od razu można dezynfekować pomiszczenie - zdzwonimy się.
Dzięki.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Nie sty 22, 2012 21:58 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Ja się zgłaszam - tylko dopasujmy dni- pasowałby mi chyba wtorek lub piątek :?: - mam wolne więc mogę być od rana

Wtorek będzie dniem łapanki dzikusów i od razu można dezynfekować pomiszczenie - zdzwonimy się.
Dzięki.

Który wtorek?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sty 23, 2012 7:36 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

mar_tika pisze:
wolontariusz pisze:

Dzięki.

Który wtorek?

Jutro - dzisiaj ustalę szczegóły z P. Olą
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon sty 23, 2012 9:05 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ja będę w schr ale od 10:30 do 12:30 wyprowadzamy boks na zdjecia ,po 12:30 moge pomóc:)

mar_tika

Post » Pon sty 23, 2012 15:41 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ja będę rano, możliwe, że Kasia (Ultra) też dojedzie.
Aczkolwiek nastapiła zmiana planów - dzisiaj koty zostaną (lub już zostały) złapane, więc od rana można działać.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon sty 23, 2012 15:44 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

to ja mogę być rano
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 23, 2012 18:29 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:Ja będę rano, możliwe, że Kasia (Ultra) też dojedzie.
Aczkolwiek nastapiła zmiana planów - dzisiaj koty zostaną (lub już zostały) złapane, więc od rana można działać.

To ja najwyżej dołączę później.
I niemiłe wieści.Pani po śmierci matki chce oddać dwie kotki.Mieszkanie muszą opuścić do końca stycznia.Jedna kotka ma 7 lat druga 12 lat,sterylizowane:(Poprosiłam panią żeby chociaż je zaszczepiła ,można wtedy ominąć kwarantanne i boks:(

mar_tika

[poprzednia][następna]