Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 21, 2012 11:06 Re: Chora Socia :( + 2 tymczasy JoKotowe :)

dzień dobry Socia, kocham cię, już posmarowałam tobą chleb.

a śniadanie Soci: pate RC - nietknięte
indyczek w sosiku - nietknięte
Animonda - nawet nie 1/4 puszki, z czego połowę na siłe.

CZY KTOŚ MA JAKIEŚ POMYSŁY CO DO JEJ JEDZENIA ?!?!?!?!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob sty 21, 2012 11:07 Re: Chora Socia :( + 2 tymczasy JoKotowe :)

Spytaj Fosteru :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 21, 2012 11:11 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Ci to by się dopiero dogadali :twisted:
Socia: "Cześć Foster, jak tam? To czego dzisiaj udało ci się nie zjeść?" :twisted:

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 11:13 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Fosteru mówi: mleczny conv jest niezły, ale bez leków, mięsny conv jest suuuper i Duża się fajnie wścieka, aaaaa... kurzęce serducha też są super :lol:
Animonda Rafine Soupe Kitten może być :roll: Resztę niech sobie Duża sama je :x

OKI

Post » Sob sty 21, 2012 11:19 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

:ryk:

Socia: Słuchaj, jak mi wesoło jak Pancia się wścieka! ja sobie tam troszeńkę skubnę jak ona nie widzi, a ta lata jak wariatka po całym mieszkaniu wołając tylko "chodź jeść". nie ma :twisted:
za to lubię jak ona je swojego Sinlaca. bo to to jest mniam i znowu wylizałam jej miskę  :mrgreen:
ta no właśnie, kurze serca i żołądki to ja wchrzaniałam, ale potem przestała mi dawać, gupi wet, który jej to odradził :evil: :evil:

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 11:23 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Fosteru mówi: Duża mnie zabrała do takiego weta, który powiedział, że mogę jeść, co chcę, bylebym jadł :twisted: To korzystam, jak mogę 8)
A Duża marudzi. Mówi, że ją z torbami puszczę :roll: Czy ja wiem, czy puszczę? Niech tylko wróci z pełnymi, to puszczę :roll: Wykaz zakupów powyżej :twisted:
Inaczej założę strajk głodowy. O! 8)

OKI

Post » Sob sty 21, 2012 11:24 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

to może zmielony, przemrożony wcześniej indyk sparzony odrobiną wrzątku? Bo jak ciepłe to bardziej pachnie, to może załapie :ok:
PS bo recovery byłoby zawsze opcją "na start", ale nie wiem, czy jej wolno :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 21, 2012 11:47 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Klauduska, ja wiem, że to świętokradztwo, ale niejadki po chorobie "odpalam" na whiskasa - najlepiej działa seria Supreme, aromat taki, że tynk spełza ze ścian. 8-letni kot sąsiadki, który 2 tygodnie tylko skubał, jak się przypiął, to zassał jak pompa abisynka. Potem dostawał trochę whiskasa do normalnego żarcia dla zapachu a po tygodniu jadł normalnie swoje jedzenie.
Moim z reguły wystarczała jedna saszetka, nawet jak tylko ją polizały, to niedługo zabierały się za normalne jedzenie. Nie radzę Ci przestawić całkowicie :twisted: tylko spróbować dla pobudzenia apetytu.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 21, 2012 11:58 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Alienor, alix76, spróbuję dzisiaj i jutro z tym. oby ona wreszcie zaczęła jeść..

w pon ważyła 1,8 kg, a wczoraj 1,7 kg :(

--
Socia: Foster, ale wiesz jak fajnie jest jak ona musi po wszystkich forach pisać i po ludziach dzwonić i się dopytywać co ona ze mną ma robić?! a ja w tym czasie się w najlepsze wyleguję na kocyku na parapecie <sasasa>

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 13:54 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

EUREKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

poszłam do sklepu kupić jedzenie dla Soci [whiskasa i mleko dla kotów], pomyślałam, że spróbuję może też z surowym mięsem, bo o te serca itd to się zabijała. no i TAK TAK TAK!!
Kupiłam jej wołowinę gulaszową, mielone wołowe i indycze. dawałam po kawałeczku, żeby w ogóle sprawdzić czy zje i TAK TAK TAK wcisnała w 5s warcząc cały czas, bo a nóż widelec ktoś by jej odebrał :1luvu: :1luvu: :1luvu:

wszystko wsadziłam do zamrażarki, żeby się przemroziło i no cóż, Socia widać będzie pół BARFistką :)

whiskasa supreme też wciągnęła raz-dwa-trzy. zadowolona z siebie aż wylizała całego Koliego na parapecie :mrgreen:

NO NARESZCIE COŚ ZJADŁA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 13:56 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Fosteru mówi: Socia, tak trzymać :piwa:

OKI

Post » Sob sty 21, 2012 13:58 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

ja nie ogarniam, że taką pełną mięsa Animondę odrzuca, a whiskasa śmierdzącego wcinała aż jej się uszy trzęsły :roll:

Socia mówi: Foster, a ty byś nie chciał poBARFować razem ze mną? olej Convę, jedz surowe :P !

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 14:01 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

Czasami Duża daje surowiznę :lol: Ale do tego chętnych jest jeszcze 6 i nie da rady im nie dać :roll: Duuuużo krojenia :mrgreen:

OKI

Post » Sob sty 21, 2012 19:54 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

zagadka:
ile razy się dzisiaj w nią wkłuwałam, żeby zrobić jej zastrzyk? :roll:

klauduska

Post » Sob sty 21, 2012 21:34 Re: Socia dalej nic nie chce jeść:(/JAK KARMIĆ CHOREGO NIEJADKA?

weszłam i widzę, ze problem rozwiązany 8) Ale odpowiadając na pytanie- chorego niejadka karmi się NA SIŁĘ :wink: Najlepiej Convem, ewentuallnie gerberkiem i strzykawką.

I pamiętaj, że samo mięso to nie BARF, to tylko część barfa.
Można tak mieszać

200 g indyk, tzw gulasz z indyka
150 g serca z indyka
650 g wołowiny glaszowej lub ćwiartki lub uda z kurczaka
50 g wątróbka z indyka lub kurczaka
2 żółtka
12,5 g Felini Complete
1 g tauryny
1 g zmielonych skorupek
50 g gotowanych warzyw lub przecieru warzywnego ze słoiczka dla niemowląt
ok.200 g wody

dla kociąt ja to wszystko mielę :)