Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 12:54 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Ogłosiłam Psiaka Lucynie http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darm ... ka_dom.php
A tu masz :lol: :lol: :lol:

Treść wiadomości:
Pies jest uroczy ale niestety jak by się Pani czuła gdybym ja swoją sukę nazwał Lucyna? a Pani idąc przez park słyszała by Lucyna do nogi? Muszę żądać usunięcia tego ogłoszenia ze względu na powyższe,ponieważ prawo zabrania nazywania zwierząt imionami dla ludzi [choć moim zdaniem to ludzie są podli] Sam przygarnąłem dwa psy-znajdki więc więc z pewno rozumie Pani,że moje żądanie ma czystą intencję podyktowaną wymogami prawa.
Pozdrawiam .

Mamy takie prawo które zakazuje nadawania ludzkich imion zwierzakom 8O a jakoś innym to nie przeszkadza :roll:
No to kurde muszę poprosić moich sąsiadów, aby zmienili swoim psom imiona :lol:
I tak nie usunę ogł :)
Ostatnio edytowano Pt sty 20, 2012 13:00 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 20, 2012 12:59 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

CatAngel pisze:Ogłosiłam Psiaka Lucynie http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darm ... ka_dom.php

Treść wiadomości:
Pies jest uroczy ale niestety jak by się Pani czuła gdybym ja swoją sukę nazwał Lucyna? a Pani idąc przez park słyszała by Lucyna do nogi? Muszę żądać usunięcia tego ogłoszenia ze względu na powyższe,ponieważ prawo zabrania nazywania zwierząt imionami dla ludzi [choć moim zdaniem to ludzie są podli] Sam przygarnąłem dwa psy-znajdki więc więc z pewno rozumie Pani,że moje żądanie ma czystą intencję podyktowaną wymogami prawa.
Pozdrawiam .

Mamy takie prawo które zakazuje nadawania ludzkich imion zwierzakom 8O

Dooobre :ryk:
Ja bym poprosiła o podanie podstawy prawnej :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 20, 2012 15:43 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Myślę, że ten pan ma na imię Mirek :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon sty 23, 2012 13:59 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Potrzebuję pomocy i porady :)
Mam 2 tymczasy: bardzo fajnego półrocznego (w tej chwili już nawet 7-miesięcznego...) kocurka, absolutnie bezproblemowego, miłego, zdrowego, i kicię roczną nieco płochliwą. Potrzebuję pomocy w sformułowaniu ogłoszeń, bo mam mały odzew, już powoli tracę nadzieję i nawet nie chce mi się już tych ogłoszeń odnawiać :oops: Może będziecie mieć jakieś pomysły, jak "upgrade'ować" te ogłoszenia, żeby były bardziej zachęcające? Wklejam poniżej:

Mietek, słodki jak cukierek
Mietek to kociak wesoły, beztroski i mruczący. Uwielbia głaskanie, chętnie śpi na kolanach i lubi być noszony na rękach. Dobrze dogaduje się z innymi kotami. Ma miękkie, puszyste futerko i jest naprawdę rozkoszny i towarzyski. Ma około 7 miesięcy, jest wykastrowany, dwukrotnie zaszczepiony i odrobaczony. Miał zrobione testy na FIV i białaczkę: wynik ujemny. Został znaleziony w kartonowym pudełku jako maleńkie kociątko. Kontakt w sprawie adopcji: seidhee@gmail.com
Warunkiem adopcji jest zapewnienie kotu jak najlepszych warunków, przede wszystkim zabezpieczenie okien i balkonu przed wypadnięciem kociaka.

Wienia - kotka 1 rok, wysterylizowana
Wienia jest zabawną, drobną kicią. Lubi się bawić wędką i ganiać za cieniami, kocha inne koty i zabawy z nimi. Potrafi czasem porozmawiać z ludźmi :) Reaguje na wołanie "Wieniu! Wieniu!". Przychodzi wtedy i odpowiada. Uwielbia przesiadywać na balkonie.
Jest szczepiona i wysterylizowana, przetestowana na FIV i białaczkę z wynikiem ujemnym.
Nie przepada za głaskaniem i nie daje się brać na ręce. Można ją głaskać jak jest senna albo kiedy je :) Byłaby dobrą towarzyszką dla znudzonego kota. Myślę też, że cierpliwa, spokojna osoba w końcu skłoniłaby ją do większej poufałości z ludźmi.
Kontakt w sprawie adopcji: seidhee [maupa] gmail.com

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon sty 23, 2012 14:54 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

seidhee pisze:Potrzebuję pomocy i porady :)
Mam 2 tymczasy: bardzo fajnego półrocznego (w tej chwili już nawet 7-miesięcznego...) kocurka, absolutnie bezproblemowego, miłego, zdrowego, i kicię roczną nieco płochliwą. Potrzebuję pomocy w sformułowaniu ogłoszeń, bo mam mały odzew, już powoli tracę nadzieję i nawet nie chce mi się już tych ogłoszeń odnawiać :oops: Może będziecie mieć jakieś pomysły, jak "upgrade'ować" te ogłoszenia, żeby były bardziej zachęcające? Wklejam poniżej:

Mietek, słodki jak cukierek
Mietek to kociak wesoły, beztroski i mruczący. Uwielbia głaskanie, chętnie śpi na kolanach i lubi być noszony na rękach. Dobrze dogaduje się z innymi kotami. Ma miękkie, puszyste futerko i jest naprawdę rozkoszny i towarzyski. Ma około 7 miesięcy, jest wykastrowany, dwukrotnie zaszczepiony i odrobaczony. Miał zrobione testy na FIV i białaczkę: wynik ujemny. Został znaleziony w kartonowym pudełku jako maleńkie kociątko. Kontakt w sprawie adopcji: seidhee@gmail.com
Warunkiem adopcji jest zapewnienie kotu jak najlepszych warunków, przede wszystkim zabezpieczenie okien i balkonu przed wypadnięciem kociaka.

Wienia - kotka 1 rok, wysterylizowana
Wienia jest zabawną, drobną kicią. Lubi się bawić wędką i ganiać za cieniami, kocha inne koty i zabawy z nimi. Potrafi czasem porozmawiać z ludźmi :) Reaguje na wołanie "Wieniu! Wieniu!". Przychodzi wtedy i odpowiada. Uwielbia przesiadywać na balkonie.
Jest szczepiona i wysterylizowana, przetestowana na FIV i białaczkę z wynikiem ujemnym.
Nie przepada za głaskaniem i nie daje się brać na ręce. Można ją głaskać jak jest senna albo kiedy je :) Byłaby dobrą towarzyszką dla znudzonego kota. Myślę też, że cierpliwa, spokojna osoba w końcu skłoniłaby ją do większej poufałości z ludźmi.
Kontakt w sprawie adopcji: seidhee [maupa] gmail.com

Ślę Ci maila :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sty 23, 2012 14:58 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

OKI pisze:
CatAngel pisze:Ogłosiłam Psiaka Lucynie http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darm ... ka_dom.php

Treść wiadomości:
Pozdrawiam .

Mamy takie prawo które zakazuje nadawania ludzkich imion zwierzakom 8O

Dooobre :ryk:
Ja bym poprosiła o podanie podstawy prawnej :twisted:

gosc ma problem ze sobą
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon sty 23, 2012 15:02 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

I ze swoim imieniem :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon sty 23, 2012 15:11 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Nazywanie zwierzaków przeszkadza, a margaryny nie? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sty 23, 2012 15:23 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

lepiej nie wdawać się w dyskusję że świrem
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon sty 30, 2012 15:09 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

aburacze pisze:Dzień dobry!

Gumtree wprowadziło nowość: w ogłoszeniu trzeba jawnie pisać że kot jest oddawany za darmo. Dodałem wczoraj ogłoszenie, w którym nie było to jasno określone i mi moderator usunął.

Pozdrawiam wszystkich!

Adam

A mnie tam nie kasują ogł :mrgreen: a czasami nie mam napisane że za darmo :) i wszystkie ogł są do tej pory :)

CatAngel

Post » Wto sty 31, 2012 13:51 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

CatAngel pisze:Allegro
W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem.
Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami.
Jeśli chcą Państwo oddać psa lub kota w dobre ręce można tego dokonać poprzez Serwis Tablica.pl na warunkach ujętych na stronie:
http://tablica.pl/pomoc/oferty/zmiany-d ... zwierzeta/ Opłaty za usunięte aukcje zwracamy proporcjonalnie do czasu, przez który aukcja była widoczna w Serwisie.

O kurczę. A taki dobry odzew był z allegro. Jakie macie doswiadczenie z tablicą.pl? :?
Chociaż właśnie zajrzałam na allegro i mam wrażenie, że jest tam kilka 'przemyconych' ogłoszen adopcyjnych.

Jeżeli umieszczę klauzulę: "proszę nie licytować bez uprzedniego kontaktu telefonicznego. Zastrzegam sobie możliwość odmowy wydania zwierzęcia" - to czy wtedy allegro cofnie mi ogłoszenie? Nie zabraniam licytacji, tylko ustalam warunki tejże, aby zabezpieczyć los 'przedmiotu' (tak, aby nie oddawać kota za 1 PLN komuś, kto zalicytował - bo tak!)

Poradźcie, gdzie ogłaszać teraz? :?

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto sty 31, 2012 20:36 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Tak jak piszesz, jest zrobiona większość aukcji z samochodami. Proszą o uprzedni kontakt i obejrzenie samochodu.

A Tablica.pl moim zdaniem jest bardzo skuteczna, chyba najwięcej mamy odzewu własnie stamtąd :)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro lut 01, 2012 9:43 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Tutaj jest coś 'ala Allegro http://allget.pl/

CatAngel

Post » Śro lut 01, 2012 9:43 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Dubel
Ostatnio edytowano Śro lut 01, 2012 11:01 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Śro lut 01, 2012 10:49 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Agalenora pisze:Jeżeli umieszczę klauzulę: "proszę nie licytować bez uprzedniego kontaktu telefonicznego. Zastrzegam sobie możliwość odmowy wydania zwierzęcia" - to czy wtedy allegro cofnie mi ogłoszenie? Nie zabraniam licytacji, tylko ustalam warunki tejże, aby zabezpieczyć los 'przedmiotu' (tak, aby nie oddawać kota za 1 PLN komuś, kto zalicytował - bo tak!)

Taki zapis jest niezgodny z regulaminem allegro. Ponadto, jeśli ktoś wylicytuje kota za 1zł, to ma prawo go dostać, i jeśli pójdzie do sądu, to wygra - wygrywając licytację zawarł z Tobą umowę kupna-sprzedaży. Nie przypuszczam jednak, żeby komuś chciało się procesować o kota.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

[poprzednia][następna]