KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 20:02 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:kilka zdjęć pingwinki (nadal mi siedzi na kolanach :wink: ) :arrow:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

O jejku jakie cudo :D Żeby moja Dunia tak chciała :( Już miałaby pewnie DS
To mam kilka pytań - elementy konieczne do ogłoszenia:
czy sama podchodzi do człowieka, przytulać już widzę, że się lubi :), czy je suche, mokre czy gotowane jedzonko, jak jej stosunek do innych kotów, czy ma książeczkę zdrowia - wysterylizowana jest, a odrobaczona? zaszczepiona pewnie jeszcze nie, jej historię już też znam, wiek też, czy nie ma żadnych problemów ze zdrowiem (moje działkowce np. wszystkie miały świerzb :/) hmm... nie wiem co jeszcze
A teraz pytania do Ciebie. Czy jeśli się ktoś znajdzie to wyadoptujesz ją? Chodzi mi o konieczność podpisania umowy adopcyjnej. Poproszę jeszcze na PW o jakiś kontakt do Ciebie, najlepiej tel., który mogłabym dodać do ogłoszeń.
Jest taaaaka pięka! Gdybym mogła mieć swojego kotka, to właśnie takiego bym chciała :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sty 19, 2012 20:16 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

michalinadzordz pisze:
*anika* pisze:kilka zdjęć pingwinki (nadal mi siedzi na kolanach :wink: ) :arrow:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

O jejku jakie cudo :D Żeby moja Dunia tak chciała :( Już miałaby pewnie DS
To mam kilka pytań - elementy konieczne do ogłoszenia:
czy sama podchodzi do człowieka, przytulać już widzę, że się lubi :), czy je suche, mokre czy gotowane jedzonko, jak jej stosunek do innych kotów, czy ma książeczkę zdrowia - wysterylizowana jest, a odrobaczona? zaszczepiona pewnie jeszcze nie, jej historię już też znam, wiek też, czy nie ma żadnych problemów ze zdrowiem (moje działkowce np. wszystkie miały świerzb :/) hmm... nie wiem co jeszcze
A teraz pytania do Ciebie. Czy jeśli się ktoś znajdzie to wyadoptujesz ją? Chodzi mi o konieczność podpisania umowy adopcyjnej. Poproszę jeszcze na PW o jakiś kontakt do Ciebie, najlepiej tel., który mogłabym dodać do ogłoszeń.
Jest taaaaka pięka! Gdybym mogła mieć swojego kotka, to właśnie takiego bym chciała :)

Nie podchodzi sama, ona na razie jest wystraszona, przyjechała do mnie dopiero wczoraj w nocy (po 22).
Na razie chyba nic nie jadła, wszystkie są zestresowane, nie ruszyły na razie żadnego jedzenia.
Ale NA PEWNO jest przyzwyczajona do jedzenia suchego, myślę że nie będzie wybredna - w końcu żyła "luzem" na terenie schroniska, nie miała czasu wybrzydzać ;)
Książeczki zdrowia nie dostałam, ale w każdym momencie można jej założyć. Jest wykastrowana (kilka dni temu miała zabieg). Ma ok 6-7 miesięcy. Wygląda na zdrową. Tzn. na razie nic się nie wykluło, ale w chwili kastrowania była oceniona na zdrową. Aha, ważne! Koty moim zdaniem bez problemu toleruje, czyli można ją łączyć z kotami. W klatce siedzi z dwoma średnio znanymi (tzn. żyły na tym samym terenie, ale przecież nigdy na tak małej przestrzeni) i nie widzę żeby jej to jakoś przeszkadzało. Rano siedziały wszystkie trzy razem w jednym transporterze, przytulone (z braku innej możliwości ;) ) do siebie.

Dane kontaktowe do ogłoszeń to ja proszę nie na mnie tylko na kogoś z JoKota, kto zajmuje się odbieraniem telefonów w sprawie ogłoszeń. Nie wiem do kogo ;) Mam nadzieję, że zaraz ktoś się zgłosi :lol: Ja naprawdę bardzo mało wiem o tym kocie, nic nie da że akurat do mnie będzie podany telefon. Jakby co jestem dostępna - jeśli znajdzie się dom dla niej, mogę właściwie codziennie umówić się na jej odbiór. A telefon do mnie ma większość składu JoKota ;) Umowa adopcyjna i tak będzie na JoKota (ja oczywiście mogę podpisać, ale sam formularz musi być fundacyjny).

Dwie pozostałe kocice które mam na TDT są jeszcze nieokreślone pod względem stopnia oswojenia. Tyle wiem, że biało-bura trochę powarkiwała jak ją chciałam wziąć na ręce. Ale agresywne nie są.

Czarna podobno mruczała do kogoś w lecznicy ;) do mnie w każdym razie jeszcze nie miała okazji ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sty 19, 2012 20:22 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Ok, to poobserwuj ją jeszcze trochę i daj mi znać coś jeszcze o jej charakterku i w weekend jej pododaję ogłoszenia i proszę w takim razie o dane kontaktowe od jokota - tutaj albo na PW :)

michalinadzordz

Post » Czw sty 19, 2012 20:42 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

ma powyżej 7 mcy, ma już stale zeby. jakies 7-8 mcy

jokot@jokot.pl
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sty 19, 2012 20:58 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Pingwince można w ogłoszeniu wpisać, że ma orientalny kształt pyszczka (kąt nos-czoło), bo ma :smokin:
tutaj dowód: Obrazek

Z resztą tak samo jak czarna, tyle że czarna mniej oswojona.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sty 19, 2012 21:18 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

jopop pisze:ma powyżej 7 mcy, ma już stale zeby. jakies 7-8 mcy

jokot@jokot.pl

A mogę poprosić jakiś kontakt telefoniczny na PW? To zawsze lepiej wygląda w ogłoszeniu i jest skuteczniejsze.

A kicia przepiękna :D Z każdej strony ;)

michalinadzordz

Post » Czw sty 19, 2012 21:40 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Proszę WSZYSTKIE dt kotów z tej akcji o informacje do mnie w sprawie kotków [zdjęcia + opisy + dane do kontaktu]. potrzebne do uaktualniania profilu JoKota na fb [ http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ]
najlepiej na maila: [...]
Ostatnio edytowano Czw paź 18, 2012 9:56 przez alix76, łącznie edytowano 2 razy
Powód: mail usunięto na życzenie właściciela

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sty 19, 2012 22:21 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

klauduska pisze:Proszę WSZYSTKIE dt kotów z tej akcji o informacje do mnie w sprawie kotków [zdjęcia + opisy + dane do kontaktu]. potrzebne do uaktualniania profilu JoKota na fb [ http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ]
najlepiej na maila: klauduskaa@o2.pl

Khe. Czyli na razie tylko ja :twisted: :roll:

Zaraz coś sklecę na pw.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sty 19, 2012 22:30 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:
klauduska pisze:Proszę WSZYSTKIE dt kotów z tej akcji o informacje do mnie w sprawie kotków [zdjęcia + opisy + dane do kontaktu]. potrzebne do uaktualniania profilu JoKota na fb [ http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ]
najlepiej na maila: klauduskaa@o2.pl

Khe. Czyli na razie tylko ja :twisted: :roll:

Zaraz coś sklecę na pw.

pogrubione i powiększone, bo widzę, że nie zauważyłaś :twisted:

klauduska

Post » Czw sty 19, 2012 22:39 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

nie zauważyłam, bo ledwo na oczy patrzę ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sty 19, 2012 22:52 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

ja nie wiem "co ty paczysz?" ;)

klauduska

Post » Czw sty 19, 2012 23:07 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Jutro zrobię jakiś opis, bo dziś już nie mam siły. I tak niewiele mogę wymyślić, bo co ja o tych kotach wiem? :wink:

Pingwinka jest miła, tylko trochę przestraszona, ale łagodna i do całkowitego oswojenia.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sty 19, 2012 23:14 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

skopiuj mi jej opis na pw ok? :) oczywiście jak już sklecisz ;)

michalinadzordz

Post » Czw sty 19, 2012 23:36 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

jopop pisze:
1969ak pisze: Nie widzę tego :( Na dzień dzisiejszy jak wysokie są faktury z lecznicy?

dostaną zbiorczą fakturę za całość. będą tam m.in.:
- 12 sterylizacji
- 2 kastracje
- leczenie 4 kotów
- badania pingwina
- pobyty w szpitaliku całego stada (to będzie niestety znacząca suma, dlatego prosiłam też o TDT do niedzieli)
- odrobaczenie i przeglądy techniczne ;) wszystkich

jaki jest koszt jednej sterylizacji?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 20, 2012 8:08 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

coś wątek spadł...

Zostały 2 dni!!!
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]