DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 17:10 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Hm.
Ja miałam tylko raz w domu taką kotkę. Na widok psa rzucała się wściekle z pazurami. Ale nie zdążyłam zaobserwować jak sytuacja by się rozwinęła, bo niestety po 2 dniach zginęła tragicznie :roll:
Od tamtej pory ani razu nie zdarzyło się nic podobnego, a miałam na DT bardzo różne koty i głównie dorosłe.
Uważam mimo wszystko, ze coś zostało zrobione źle i przede wszystkim nie dano zwierzakom czasu. Ale nic, widać to nie był ten domek :)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto sty 17, 2012 20:11 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

W każdym razie na wszelki wypadek będziemy szukać domu bez psa, dobre jest to, że Krawat na prawdę super zachowywał się w nowym domu, więc to jednak zwiększy szansę na jego adopcje.
Dzięki Korespondentce jutro przyjedzie zainteresowana jego adopcją rodzina. :ok:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro sty 18, 2012 12:03 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Z Dianą jedziemy zaraz na USG brzuszka. Kicia nadal wymiotuje, wcześniej miała już takie problemy, próbowaliśmy zmieniać karmy/dawki, odrobaczaliśmy. Efektu nie ma. Możliwe, że będziemy musieli jechać na edoskopię, ale to muszę jeszcze z Formicą uzgodnić. Na razie jedziemy na USG.

EDIT: USG nic nie wykazało, pobraliśmy krew do badania, wyniki o 20.

OlaLola

Post » Śro sty 18, 2012 14:27 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

halbina pisze:zaginiona suczka pani, która ze mną pracuje, zaginęła 07.12.2011 r. w Zabrzu, miała 4 lata... na facebooku ją ogłaszałam...

Nie mają takiej suki w Miedrach, ale wiedzą, że zaginęła.

Suka z przerośniętą powieką nie jest wyciachana.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro sty 18, 2012 14:39 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

No to niewesołe wiesci od Diany :( kciuki.

sisay

Post » Śro sty 18, 2012 16:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

dorobella pisze:
halbina pisze:zaginiona suczka pani, która ze mną pracuje, zaginęła 07.12.2011 r. w Zabrzu, miała 4 lata... na facebooku ją ogłaszałam...

Nie mają takiej suki w Miedrach, ale wiedzą, że zaginęła.

Suka z przerośniętą powieką nie jest wyciachana.

czyli nie jest po sterylce, a jakieś jej imię znasz?? byłaś tam czy dzwoniłaś??

Biedna ta nasza Dianeczka, zamówiłam jej na jutro 400gram RC Sensitiv, wet miał tylko 1,5 ale tak dużego opakowanie nie chciałam brać. Zobaczymy co wyjdzie w badaniu krwi.

Jeśli chodzi o Krawata Pani nie przyjedzie dziś, ma dzwonić jutro.

OlaLola

Post » Śro sty 18, 2012 20:01 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Badania krwi wyszły dobrze, wszystko prawidłowo... Dzwoniłam pytać o cenę endoskopii w Zabrzu, 150zł przełyku, 200 żołądka... Nie wiem jak się to ma do tego, że żeby dostać się do żołądka trzeba przejść przez przełyk...

OlaLola

Post » Śro sty 18, 2012 20:37 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Bo trzeba dalej wcisnać rurkę :ryk: cena niefajna :roll:

sisay

Post » Śro sty 18, 2012 21:14 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Spotkałam szefową schronu w lecznicy. Ma do mnie dzwonić.

sisay pisze: cena niefajna :roll:

200 zł zapłaciłam za wizytę u Garncarza plus transport, mus to mus.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw sty 19, 2012 8:27 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Krawat w DS.

Niemniej nie sprawiedliwe jest to, że trzeba płacić za przełyk. Dzwoniłam jeszcze do Katowic, ale tam nie było lekarza robiącego badania, a sekretarka (?) nie była w stanie mi nic sama powiedzieć... Na razie muszę skombinować RC Sensitiv, bo wet nie wie czy będzie miał, bo w hurtowni nie mają...

OlaLola

Post » Czw sty 19, 2012 10:40 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.

No i mam persa... 7-8 letnią biało rudą kociczkę...Kotka wymiotuje jedzeniem ( nie zbyt dobrej jakości, na pewno na Royalu czy Purinie nie była), zaczynają jej się robić kołtuny, oczy w niezbyt dobrym stanie. Kotka non stop wymiotuje, dzwoniła do mojego weta, jadę z nią, zrobimy badania krwi, nie ma na co czekać.

OlaLola

Post » Czw sty 19, 2012 18:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

:ok:
A ja się wywiem o tę endoskopię jeszcze własnymi drogami.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw sty 19, 2012 19:05 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Ok :) Dzięki Formica, póki co Diana wcina RC Sensitiv, ma dostawać 65g dziennie :)

Takie na szybko zdjęcia persiczki:

Obrazek
Obrazek

Wyniki badań będą ok 20, poziom cukru 280, ale wet mówi że to stres, będziemy robić badanie moczu. Dostała kroplówkę(była trochę odwodniona) i leki przeciw wymiotne

OlaLola

Post » Czw sty 19, 2012 20:15 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Wyniki dobre, zaczynam myśleć, że wet ma zepsuty sprzęt :ryk:
Kotka śpi, nie wymiotuje już. Troszkę ją wyczesałam, wycięłam kołtunki z sierści z ogonka i grzbietu. Więcej nie chciałam jej szterować, niech śpi dziewczyna dużo dziś przeszła... Jeśli wszystko będzie ok nie musimy jechać do weta jutro, ważne żeby jadła, nie wymiotowała i nabrała chęci do życia. Zapomniałam napisać, że ma kamień na zębach, mój wet też ocenił ją na 7-8 lat.
Kupiłam jej RC dla wybrednych kotów za 8,10 i grzebień za 23zł. Kicia potrzebuje wirtualnego opiekuna !!

OlaLola

Post » Czw sty 19, 2012 21:09 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

skąd Wy te koty bierzecie, Olu?... 8O
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]