monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 18, 2012 21:44 Re: monochromatycznie i nie tylko

Jezisicku !!!!! że tak powiem z czeska 8O
Powaliło mnie, zdjecia genialne !!!!! :mrgreen:
One są tak podobnie ubarwione że wyglądają ja rozwój jednego kota :lol:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw sty 19, 2012 7:31 Re: monochromatycznie i nie tylko

Hipcia pisze:One są tak podobnie ubarwione że wyglądają ja rozwój jednego kota :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:
Podoba mi się ta teoria- Cyryl jest na szczycie drabiny ewolucyjnej :ryk:

Magija a Cyryl jest takim ciapowatym kocurem na jakiego wygląda na zdjęciach czy to tylko złudzenie i piękniś ma charakterek? Bo miny wali jak moja Świrka zwana Pluszowym Kotem (że niby nie żywe zwierze tylko maskotka z uśmiechniętą głupkowatą miną, która się porusza sporadycznie).

Jeszcze mi nie przeszła ekscytacja wynikami.... Strasznie się cieszę!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw sty 19, 2012 10:45 Re: monochromatycznie i nie tylko

Miłego dzionka Obrazek A jaka jest reakcja gości na takie jednorakie umaszczenie tylu kotów? Bo ze tyle to wiem jak wygląda ich zdziwienie Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw sty 19, 2012 10:46 Re: monochromatycznie i nie tylko

Pewnie myślą, że za dużo wypili ;).
salma75

Post » Czw sty 19, 2012 10:56 Re: monochromatycznie i nie tylko

salma75 pisze:Pewnie myślą, że za dużo wypili ;).

oprócz jednakowych na pierwszy rzut oka Cyryla, Denisa i Taurusa, sa jeszcze dwa czarne - Gracjan i Satynka. O ile w tym drugim przypadku nie ma strachu, bo jak się gościowi uda zobaczyć czarnego kota, to na pewno jest to Gracjan (Satynkę widziałam raz, chyba przez przypadek wyszła, albo ja już za długo siedziałam i straciła czujność), o tyle jeśli chodzi o chłopców krówczastych to się przyglądam długo i namiętnie, zanim się odezwę do któregoś po imieniu 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 19, 2012 11:17 Re: monochromatycznie i nie tylko

Cyryl jest trochę głupkiem choć w kontaktach z kotami potrafi zadrzeć, ostatnio miał fazę, że ze wszystkimi się skłócił i chciał wszystkich bić. Idzie wtedy taranem i nie patrzy, pokonuje masą. Potrafi być mendą i zaczajać się na srających w kuwecie. Najbardziej gnębi Denisa o dziwo, bo Denis jest 2 razy większy od niego i zawsze mu powtarzam, że łapy ma długie i mógłby grubasowi bęcki dać takie, że Gruby by popamiętał. Ale Denis jest pacyfistą i tego nie robi. Jednak ogólnie Cyryl jest fajtłapą, składa się głównie z przełyku pokarmowego i jego mózg ma wyłącznie 2 tryby - czuwania i jedzenia. Jak nie je jest w trybie czuwania.

Co do reakcji odwiedzających na stado krów w domu wszyscy myślą,że jest to rodzina a widząc Cyryla dodatkowo - że ta rodzina się zaraz powiększy. Jak żyła Lukrecja a ona była wielkości kociaka to jeszcze myśleli, że wiecznie mamy kocięta. Najtrudniej się to wszystko tłumaczyło osobom, które przyłaziły do nas w sprawie adopcji. Co do czarnych - jest tak jak pisze Inga, Satynka jest panną cień a Gracjan rzadko zaszczyca swoją osobą bop brzydzi się rodzajem ludzkim, psim i w ogóle wszystkiego się brzydzi poza swoją skromną osobą.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sty 19, 2012 11:46 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pięknie to wszystko opisałaś :D
Czy stan posiadania takich kotów - krówek - to przypadek, zbieg okoliczności czy jakiś delikatny plan, który udało się zrealizować :lol:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw sty 19, 2012 11:52 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:...Gracjan rzadko zaszczyca swoją osobą bop brzydzi się rodzajem ludzkim, psim i w ogóle wszystkiego się brzydzi poza swoją skromną osobą.

w końcu Hrabia, czyż nie? 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 19, 2012 11:52 Re: monochromatycznie i nie tylko

Cyryl-jest-stanowczo-za-gruby

Howgh!
(nigdy już do ryżej nie powiem, że jest grubasem - przy nim to wdzięczna sylfida :twisted: )
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 19, 2012 16:50 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze: Idzie wtedy taranem i nie patrzy, pokonuje masą.

Powiedziałabym, że to słuszna strategia- alleluja i do przodu! Gdybyś przyjmowała zakłady- postawiłabym na Niego :ok:

Magija pisze: Najbardziej gnębi Denisa o dziwo, bo Denis jest 2 razy większy od niego i zawsze mu powtarzam, że łapy ma długie i mógłby grubasowi bęcki dać takie, że Gruby by popamiętał. Ale Denis jest pacyfistą i tego nie robi.

To mnie też zadziwia- u nas największy jest Kroker- pastwi się nad nim regularnie Suffka (relacja 5,6kg do 2,8kg i połowa wielkości). To jest niby zabawa ale gryzie go i przewraca tak raczej bez wyczucia. Kroker jak już ma jej naprawdę dosyć albo go po prostu boli- siada na niej. Najwidoczniej ma problemy z higieną intymną bo Suffka natychmiast znika :twisted:

Magija pisze:Jednak ogólnie Cyryl jest fajtłapą, składa się głównie z przełyku pokarmowego i jego mózg ma wyłącznie 2 tryby - czuwania i jedzenia. Jak nie je jest w trybie czuwania.

Czuwa, żeby nie przegapić posiłku :mrgreen:

A ja siedzę przed TV i czekam :wink:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw sty 19, 2012 16:53 Re: monochromatycznie i nie tylko

Ja też czekam :D

Zazusia

Post » Czw sty 19, 2012 17:42 Re: monochromatycznie i nie tylko

to dajcie znać bo ja nie mam tego kanału
sprostowanie co do emisji niedzielnej - nie będzie
Obrazek

Magija

Post » Czw sty 19, 2012 17:57 Re: monochromatycznie i nie tylko

Śliczna dziewczyno!!!
Piękny reportaż. Aż się wzruszyłam.

Zazusia

Post » Czw sty 19, 2012 17:59 Re: monochromatycznie i nie tylko

Kamera wyślicznia chyba - szkoda, że nie mogłam obejrzeć jestem bardzo ciekawa :1luvu:
Obrazek

Magija

Post » Czw sty 19, 2012 18:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

Szkoda, że nie mogłam obejrzeć :(. Jakby gdzieś w necie było, dajcie znać, cooo?
salma75

[poprzednia][następna]