Adopcja kota (Wro)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 22:18 Re: Adopcja kota (Wro)

Gratulacje! :piwa: :piwa: :piwa: i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 18, 2012 22:31 Re: Adopcja kota (Wro)

Potrzebna teraz osóbka do wizyty, hop hop :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sty 18, 2012 22:36 Re: Adopcja kota (Wro)

Naprawdę się cieszę, że aż dwa koty znalazły dom i to nie byle jaki, bo dobry dom. Od razu można wyczuć intencje nowej właścicielki kotów.
Muszę przyznać, że bardzo często wśród wyadoptowujących koty jest właśnie Kinia z Darłowa. Ja mam wielki szacunek do takich właśnie bardzo dobrze działających osób, które starają się wyadoptować jak największą ilość podopiecznych, żeby móc pomagać następnym. Nie chcę nikomu tutaj słodzić :mrgreen: , ale super prosperujesz Kinga. :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro sty 18, 2012 22:44 Re: Adopcja kota (Wro)

JaEwka pisze:Gdyby to nie było tak szybko to bym poszła ale niestety i czwartek i piątek od rana do późnego wieczora mam już obstawione.

Czwartek jest mój ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 18, 2012 23:00 Re: Adopcja kota (Wro)

golla pisze:Naprawdę się cieszę, że aż dwa koty znalazły dom i to nie byle jaki, bo dobry dom. Od razu można wyczuć intencje nowej właścicielki kotów.
Muszę przyznać, że bardzo często wśród wyadoptowujących koty jest właśnie Kinia z Darłowa. Ja mam wielki szacunek do takich właśnie bardzo dobrze działających osób, które starają się wyadoptować jak największą ilość podopiecznych, żeby móc pomagać następnym. Nie chcę nikomu tutaj słodzić :mrgreen: , ale super prosperujesz Kinga. :ok:

Dziękuję :oops: :1luvu: Staram się jak mogę:)
Ale z miauowych ogłoszeń 'szukam kota' chyba dość rzadko udaje mi się przebić, ale jak widać- tym razem się udało :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 19, 2012 0:31 Re: Adopcja kota (Wro)

prześliczne kicie :ok: :kotek: :kotek: :1luvu:

jak nasza Mrusia-Vea, no nie Marzenia :?: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 19, 2012 1:12 Re: Adopcja kota (Wro)

turkawka pisze:
golla pisze:Fundacje mają prawo do 1% i z tego mogą sobie sfinansować szczepienia. (...)

Pogarsza albo nie pogarsza. Z 1% dostaje się różne kwoty. Nie zawsze są one w wysokości 50000 zł. Czasami zwrot z 1% to 2000zł. Przy dużej ilości kotów, do tego kotów chorych, to jest kropla w morzu.

Nie wszystkie. Od kilku lat przepisy są już inne i możliwość przyjmowania 1 % nie jest jednoznaczna z istnieniem fundacji. Trzeba się o to starać osobno, składać tony dokumentów, wykazać się "pożytkiem publicznym"... wyspowiadać się z całego roku działalności, a za złożenie wniosku wybulić kilka stówek. My już staramy sie trzeci rok.
I rzeczywiście jest to kropla w morzu. Koszty ratowania tych zwierzaków są kolosalne, a każdy chciałby kotka zdrowego, domowego i najchętniej jeszcze z wyprawką i żeby przez długi czas nie trzeba było nic do niego dokładać :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sty 19, 2012 9:25 Re: Adopcja kota (Wro)

Aga.k pisze, że nie dostawała odpowiedzi na swoje maile. Ale sama też na mojego nie odpowiedziala :roll:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw sty 19, 2012 10:04 Re: Adopcja kota (Wro)

To kto się piszę na wizyte? :P
W czwartek jestem trochę zajęta, ale w piątek mam prawie cały dzień, mogę po kogoś podjechać w rozsądnej odległości we Wrocławiu (tylko nie wiem gdzie uda mi się zajechać, bo ja się tutaj autentycznie gubię :P)

Martka - na twojego odnośnie czego? Nie dostałam żadnych e-mail'i związanych z kotami (poza tymi od Smarti) po ostatnim e-mail'u Edyty... przeszukałam nawet spam ale żadnego e-mail'a od "Martki" nie mam, więc nawet nie wiem o co chodzi. :/
Jeżeli nie odpisałam to bardzo Cię przepraszam, ale autentycznie nic mi nie przyszło :P.

Edit: Nie napisałaś mi maila tylko wiadomość prywatną na forum... Napisałam wyraźnie w wątku, żeby się nie przejmować gdy nie odpowiadam... nie odpowiedziałam prawie nikomu ale tylko ty masz z tym problem... Mimo to przepraszam, może uznałaś, że Cię zlekceważyłam, ale tak nie było.
Pozdrawiam

Aga.k

Od: Śro sty 18, 2012 14:08

Post » Czw sty 19, 2012 10:42 Re: Adopcja kota (Wro)

Wstępną chętną mam, ale to "ostatnia deska ratunku" :D
Tak więc na razie szukamy dalej :D
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 19, 2012 11:21 Re: Adopcja kota (Wro)

sisay pisze:
turkawka pisze:
golla pisze:Fundacje mają prawo do 1% i z tego mogą sobie sfinansować szczepienia. (...)

Pogarsza albo nie pogarsza. Z 1% dostaje się różne kwoty. Nie zawsze są one w wysokości 50000 zł. Czasami zwrot z 1% to 2000zł. Przy dużej ilości kotów, do tego kotów chorych, to jest kropla w morzu.

Nie wszystkie. Od kilku lat przepisy są już inne i możliwość przyjmowania 1 % nie jest jednoznaczna z istnieniem fundacji. Trzeba się o to starać osobno, składać tony dokumentów, wykazać się "pożytkiem publicznym"... wyspowiadać się z całego roku działalności, a za złożenie wniosku wybulić kilka stówek. My już staramy sie trzeci rok.
I rzeczywiście jest to kropla w morzu. Koszty ratowania tych zwierzaków są kolosalne, a każdy chciałby kotka zdrowego, domowego i najchętniej jeszcze z wyprawką i żeby przez długi czas nie trzeba było nic do niego dokładać :roll:

Czasami są to małe kwoty, ale zazwyczaj na początku zbierania, już w pierwszym roku można dostać około 10.000 zł. Potem kwota się zwiększa, są Fundacje prozwierzęce, które zbierają bardzo pokaźne sumy, wystarczy sprawdzić na stronie bodajże Ministerstwa Finansów ich przychody z 1% lub zobaczyć wynik finansowy z rocznego rozliczenia, to są setki tysięcy, mówię, bo widziałam. I wcale nie musi to być organizacja ogólnopolska. Przykro, że Wasza Fundacja nie ma za wiele, ale gdybyście się dobrze rozreklamowali to może z czasem byłby lepszy wynik finansowy. Powodzenia.

golla

Post » Czw sty 19, 2012 12:12 Re: Adopcja kota (Wro)

Już jestem po wstępnych zakupach dla kotków.
Kupiłam kuwete zamkniętą, przekonał mnie brak rozsypanego żwirku i atmosfera prywatności dla kotka. Jak nie będzie im się podobać to zdejmiemy góre i zobaczymy jak będzie z otwartą ^^.
Kupiłam też 3 miseczki - 2 mniejsze na jedzenie (dla każdego po jednej), 1 nieco większą i głębszą na wodę, oraz jedzenie Royal Canin dla kociąt do 12 miesiąca życia, dobry wybór?
Chciałam kupić jakąś zabawke, ale w zoologicznym nie mieli nic sensownego dla kotów :<.

Czekamy koteczki :P

Obrazek

Aga.k

Post » Czw sty 19, 2012 12:29 Re: Adopcja kota (Wro)

Jedzenie mokre zooplus.pl
Jedzenie suche krakvet.pl
tam też można znaleźć witaminy i zabawki. Żwirek najlepszy drewniany (kociaki lubią zjadać żwirek a drewniany jest najbezpieczniejszy) ja kupuję taki http://allegro.pl/cat-s-cats-best-eko-e ... 53120.html
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 19, 2012 12:36 Re: Adopcja kota (Wro)

Aga.k pisze:Już jestem po wstępnych zakupach dla kotków.
Kupiłam kuwete zamkniętą, przekonał mnie brak rozsypanego żwirku i atmosfera prywatności dla kotka. Jak nie będzie im się podobać to zdejmiemy góre i zobaczymy jak będzie z otwartą ^^.
Kupiłam też 3 miseczki - 2 mniejsze na jedzenie (dla każdego po jednej), 1 nieco większą i głębszą na wodę, oraz jedzenie Royal Canin dla kociąt do 12 miesiąca życia, dobry wybór?
Chciałam kupić jakąś zabawke, ale w zoologicznym nie mieli nic sensownego dla kotów :<.

Czekamy koteczki :P

Obrazek

To ci super wyprawka. I jakie smaczne jedzenie.

golla

Post » Czw sty 19, 2012 12:44 Re: Adopcja kota (Wro)

Gibutkowa pisze:Jedzenie mokre zooplus.pl
Jedzenie suche krakvet.pl
tam też można znaleźć witaminy i zabawki. Żwirek najlepszy drewniany (kociaki lubią zjadać żwirek a drewniany jest najbezpieczniejszy) ja kupuję taki http://allegro.pl/cat-s-cats-best-eko-e ... 53120.html

Dzięki za informacje.
Własnie przed chwilą czytałam na temat żwirków od Cat's best i mają bardzo pozytywne opinie, więc możliwe, że zdecydujemy się na niego :).
Co do jedzonka, na razie jest Royal, jeszcze poczytam i zobaczę czy będziemy zmieniać czy zostaniemy przy tej (no i oczywiście czy kociakom zasmakuje :P). Niektóre karmy trochę odstraszają - 25zł za 400g karmy :D. Royal niby na tej stronie 20zł za 400g, ale ja kupiłam w sklepie 800g za 20zł, co już cenowo mi odpowiada :).

Aga.k

[poprzednia][następna]