KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 23:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:Piotrus my powinnismy jutro jechac do kontr.z kotami ale nie wiem jak to bedzie bo z moja kontuzjowana noga jest coraz gorzej.

Mama nadzieję, że byłaś u lekarza w niedziele tak jak się umawiałyśmy :roll: :evil:
Jeżeli nie to zaciągnę Cie tam siłą! Gosiakot pewnie mi pomoże :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro sty 18, 2012 0:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:
jadziaII pisze:Piotrus my powinnismy jutro jechac do kontr.z kotami ale nie wiem jak to bedzie bo z moja kontuzjowana noga jest coraz gorzej.

Mama nadzieję, że byłaś u lekarza w niedziele tak jak się umawiałyśmy :roll: :evil:
Jeżeli nie to zaciągnę Cie tam siłą! Gosiakot pewnie mi pomoże :D

Nie nie bylam bo nie mam czasu ani ochoty lazic do tych konowalow jak uslysze ze mi dadza termin np.na lipiec albo wrzesien to mnie szlag trafi na miejscu a pewnie by tak bylo bo takie sa terminy do specjalistow. Moze przejdzie.
Wole weterynarzy.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sty 18, 2012 9:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
AniaK S-c pisze:Obrazek

Klimkowe pozdrowienia slemy!!!! :kotek:

Klimus ale wyladniales, pamietaj kotku , zadnych wiecej narosli , juz wyczerpales dozwolony dla kazdego kotka zakres chorob :ok:

Witam, co do zdorwia Klimka - prawie wszystko, jak narazie, wydaje sie byc ok...co do narosli, wg wet. nie ma sensu narazie tego ruszac - jest za male (?) i jedyne co zaleca to obserwacje tej zmiany :?
Co do lysej plamki, latki za uchem - wet. stwierdzil, ze moze to byc wynik dlugiego przyjmowania roznych lekow - wyjalowienie organiznu...w kazdym razie latka ta zarasta sierscia i wydaje sie byc ok.
Klimek je jak szalony i figle mu w glowie :mrgreen: i wydaje sie byc zdrowym kocurkiem :)
Jezeli dowiem sie czegos wiecej, cos sie zmieni odnosnie narosli na dziasle, napewno poinformuje, tymczasem KLIMKOWE :kotek: pozdrowienia sle!!

AniaK S-c

Od: Pon paź 31, 2011 9:27

Post » Śro sty 18, 2012 9:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Miziamy Klimeczka :1luvu: i pozdrawiamy Anię :1luvu: i dziękujemy, ze tak dba o kawalera.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 18, 2012 14:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Czy ktoś wie co z Biedronkiem?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sty 18, 2012 14:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Na zdrowej był wyłączony grzejnik,niedociśnięta wtyczka. Wszystkim dopisuje apetyt,nawet Zuźka zjadła sporo.
Arletka jak zwykle "ponarzekała" trochę na oknie,zjadła w swojej jadalni tj. w łazience, a potem poszła do drapaczka.
Na kwarantannie jakoś tak pustawo się zrobiło. Kotka z alergią pojechała do weta. Ona jest niesamowita,ciągle się bawi jak mały kotek. Beti wylizała cały sos a resztę zostawiła,ona zdecydowanie woli sucha karmę.
Arni ma chyba grzyba, na karku . Spryskałam i założyłam kartę.
Kończy się żwirek i neomecyna.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro sty 18, 2012 14:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dziś przyjadą dwa worki żwirku ale one nie wystarczą na długo, więc już trzebaby robić kolejny przelew, by na czas mogła dotrzeć kolejna dostawa. Niestety, teraz musimy płacić za żwirek z góry lub gotówką :( a dostawy także nie są codziennie. Na dodatek cena poszła nieco w górę, ale to nie tylko w tym sklepie :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sty 18, 2012 16:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Przepraszam, ale nie dam rady być na spotkaniu. Przyjechałam przed chwilą i umieram z powodu ciśnienia i przeziębienia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 18, 2012 21:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

balbina38 pisze:
Kończy się żwirek i neomecyna.

Neomecyne mam cala nowa tubke to dam
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sty 18, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

I krótkie info w sprawie naszych kociaków:
DAWIDEK
Kociak który został zawieziony do lecznicy dr. Skolika z pokiereszowaną łapką tylnią - dość duży biało-czarny kocurek.
Operacja kociaka trwała trzy godziny więc sprawa jest dość poważna, kociak w kość udową ma wstawiony około 15 cm szpikulec na zdjęciu rtg wygląda to dość strasznie, miałam go dziś odebrać ale Pan Doktor w swojej wielkiej łaskawości przetrzyma go jeszcze w lecznicy - kociak bedzie do zabrania w weekend, lub w poniedziałek, będę w kontakcie z lecznica jeśli go trzeba będzie odebrać w poniedziałek to ja go przywiozę do kociarni. Dziś jak byłam całkiem leżał i bardzo cierpiał musi mieć podawane leki różne domięśniowo, nóżka nie jest w gipsie tylko w opatrunku, za około dwa miesiące szpikulec musi być z nóżki wyciągnięty, łaczny koszt operacji, leków 180zł

BIEDRONEK

Biedronek jest w lecznicy, na razie diagnozy są wstępne, jutro około 13 zostanie uśpiony na chwilę i będą robione zdjęcia żeby zobaczyć co jest w jego uchu środkowym. W brzuchu nie ma żadnych guzów - tak wynika po dzisiejszych zdjęciach. Jeśli się okaże że to co jest w jego uchu to guz białaczkowy, Biedronek nie zostanie wybudzony z uśpienia, jeśli będzie to coś innego Pani Doktor będzie go leczyła i ratowała, no więc na dzień dzisiejszy zbyt dużo nie możemy zdziałać.

W weekend wraca do nas z adopcji Paulinka od Pani Małgosi, tu niestety straszna tragedia - adoptowana została chyba miesiąc temu lub wcześniej, adoptowała ją para, a właściwie część męska pary czyli około 30 letni chłopak, on bardzo chciał mieć kota z nim została spisana umowa adopcyjna, a dziewczyna zgodziła się na adopcję, niestety dziś chłopak zmarł, jego partnerka jak wróciła z pracy zastała go leżącego na podłodze :( ona musi się z mieszkania wyprowadzić i nie moze Paulinki zatrzymać :( no cóż los pisze różne scenariusze :( Paulinka wraca do nas.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 18, 2012 22:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

AGATA mich pisze:Enisyl f zakupiony jest w szafce na zdrowej, ten Arletki jest podpisany.

Dziś zaczęłyśmy podawanie Enisyl f.
Jesli chodzi o Arletkę jak pisała Agata ma swoje opakowanie.
Z drugiego opakowania proszę podawać 2xdziennie Pędzlowi, Zuzi, Józkowi - nie zakłądałyśmy żadnej ewidecji. Po prostu, każdy dyzur ranny i wieczorny ma do podania wszystkim kotom Enisyl f, Józkowi najlepiej na łapę i wyliże, reszcze wg uznania albo do paszczy albo na łapkę.

terenia1

Post » Śro sty 18, 2012 22:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Tak, u opiekunów Paulinki straszna tragedia :cry: Kicia też jakoś nie ma szczęścia....

Biedny ten Dawidek, serce pęka, że tak cierpi :cry:

Boję się co jutro zostanie zdiagnozowane u Biedronka....trzymajmy mocno :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw sty 19, 2012 8:39 Re: proszę nie pisać nowy watek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.01.-29.01.2012 r.
23.01. pon. rano brak wie. Teresa
24.01. wt. rano brak wie. brak
25.01. śr. rano brak wie Cookie
26.01. czw.rano brak wie. brak
27.01. piat rano brak wie. brak
28.01. sob. rano Iwonka wie. brak
29.01. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ostatnio edytowano Czw sty 19, 2012 9:42 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw sty 19, 2012 9:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Środa wieczór poproszę :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sty 19, 2012 13:43 Re: proszę nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.01.-29.01.2012 r.
23.01. pon. rano brak wie. Teresa
24.01. wt. rano brak wie. brak
25.01. śr. rano brak wie Cookie
26.01. czw.rano brak wie. brak
27.01. piat rano brak wie. brak
28.01. sob. rano Iwonka wie. brak
29.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

Na razie wtorek wieczór poproszę :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]