K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 17:01 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Annazoo pisze:Chyba nikt nie doniósł, bo mnie też zdjęli, a ogłaszam bez związku z afn.
Dodatkowe warunki (umowa adopcyjna) są wbrew regulaminowi.
Zresztą sprzedawać też nie można z tej racji, że nie ma zarejestrowanych hodowli kotów rasy europejskiej.

jest 6 stron z kotami po złotówce ... i nie wszystkie fundacyjne.
Co by nie było i tak będziemy wystawiać już jako fundacja i po sprawie. Zwłaszcza przy obecnych powiązaniach z Tablicą będzie to może prostsze

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 18, 2012 20:41 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Do kociarni dotarła nowa kotka, biało-czarna, z tych ze Straszewskiego. Rozmruczany dziki dzik :wink: jest w dogu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sty 18, 2012 22:34 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:Do kociarni dotarła nowa kotka, biało-czarna, z tych ze Straszewskiego. Rozmruczany dziki dzik :wink: jest w dogu.

Ją trzeba miziać, bo była wciśnięta za rurę i wyglądała na to, że pójdzie mieszkać na podwórku. natomisat wywleczona zza rury rozmruczała się Robertowi do ucha więc ja szkoda na podwórko...

Katgral była na spotkaniu z dyrektorem supermarketu, o którym rozmawialiśmy w kociarni. Na razie umówiliśmy się na weekend pilotażowy, zobaczymy jak nam to wyjdzie. Mowa o lutym, 10-12.02 o piątku po południu i sobocie w godzinach 11-18, w niedzielę będzie stał sam koszyk na karmę dla naszych ogonów. Jeżeli będzie ok to będziemy mieć możliwość raz w miesiącu i to w różnych ich filiach więc jest szansa trafiać do co raz to innych ludzi. Chwilę wcześniej zawiśnie plakat na sklepie promujący naszą zbiórkę. W odpowiednie dni będą co pół godziny podawać przez radiowęzeł, że jest taka zbiórka i że zapraszają. Na razie wygląda to optymistycznie, fundacja od dzieciaków ponoć bardzo dobrze na tym wychodzi.
Spotkajmy się znowu 4 lutego aby omówić obydwie imprezy (tzn łącznie z Dniem Kota).

Czy znacie jakichś wolontariuszy, którzy zajmują się pomocą starszym osobom? Pani, która wpłaciła znaczną kwotę na Ginę potrzebowałaby takiego kogoś. Ona jest po wypadku, potrącił ją samochód (stąd właśnie pomoc dla Giny również potrąconej), chodzi o kulach ale tylko trochę po mieszkaniu. Pani z opieki społecznej przychodzi do niej 2 x w tygodniu, bo na więcej tej pani po prostu nie stać. Mówiłam jej, że jakby coś trzeba dowieźć, jakieś nagłe lub cięższe zakupy to niech dzwoni do nas, może uda się pomóc ale to potrzebny ktoś bardziej dyspozycyjny i raczej na stałe.

Tweety

Post » Śro sty 18, 2012 22:36 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

helpunku, zostałam uwalona (wraz z całą swoją grupą ćwiczeniową) na zaliczeniu, a poprawka w pon. rano, mógłby mnie ktoś zastąpić na kocivencie?
>błagalne oczka<

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro sty 18, 2012 22:45 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:helpunku, zostałam uwalona (wraz z całą swoją grupą ćwiczeniową) na zaliczeniu, a poprawka w pon. rano, mógłby mnie ktoś zastąpić na kocivencie?
>błagalne oczka<

Ja mogę pojawić się dopiero koło 15 i tradycyjnie zgarnąć przybytek na kocimską. Albo możemy pouczyć się razem na kocivencie :mrgreen: :mrgreen:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Śro sty 18, 2012 22:45 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:helpunku, zostałam uwalona (wraz z całą swoją grupą ćwiczeniową) na zaliczeniu, a poprawka w pon. rano, mógłby mnie ktoś zastąpić na kocivencie?
>błagalne oczka<

a ja właśnie miałam do Ciebie pisać abyś przygotowała w piątek to co trzeba zabrać ... Na pewno będzie Karolina w godz 12-15. Może ktoś być 15-18?

Tweety

Post » Śro sty 18, 2012 22:46 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

gertaaa pisze:
>błagalne oczka<

Ja mogę pojawić się dopiero koło 15 i tradycyjnie zgarnąć przybytek na kocimską. Albo możemy pouczyć się razem na kocivencie :mrgreen: :mrgreen:

no to właśnie pisałam, że problem się robi od 15 ;)

Tweety

Post » Śro sty 18, 2012 22:49 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

ale za to wpadnę w piątek na kociarnię i przygotuję co trzeba, o.
żeby nie było, że taki bezużytek jestem :mrgreen:

gertaaa :1luvu:

Kocuria

Post » Śro sty 18, 2012 22:51 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:
gertaaa pisze:
>błagalne oczka<

no to właśnie pisałam, że problem się robi od 15 ;)

Pisałyśmy w tym samym czasie :mrgreen:

gertaaa

Post » Śro sty 18, 2012 22:56 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

tweety, to wy będziecie zbierać rzeczy z kociarni na kocivent?
zostawiłabym wam filcoqlki dla karoliny na stoliku, wzięlibyście?

Kocuria

Post » Śro sty 18, 2012 23:08 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:tweety, to wy będziecie zbierać rzeczy z kociarni na kocivent?
zostawiłabym wam filcoqlki dla karoliny na stoliku, wzięlibyście?

jak zwykle, złociutka :wink: Karola będzie też to sobie weźmie sama. Super, że będziesz w piątek, bo wtedy nie ma problemu i latania z obłędem w oczach i noszenia niepotrzebnych szmat

Tweety

Post » Czw sty 19, 2012 8:42 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:potkajmy się znowu 4 lutego aby omówić obydwie imprezy (tzn łącznie z Dniem Kota).

O której? Znowu o 17.30? Bo chciałabym poinformować osoby nieobecne na Miau....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sty 19, 2012 8:45 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:
Tweety pisze:potkajmy się znowu 4 lutego aby omówić obydwie imprezy (tzn łącznie z Dniem Kota).

O której? Znowu o 17.30? Bo chciałabym poinformować osoby nieobecne na Miau....

myślę, że to dobra godzina

Tweety

Post » Czw sty 19, 2012 9:12 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

gertaaa pisze:
>błagalne oczka<

Czy Ktoś mógłby pomóc mi z zapakowaniem i przewiezieniem majdanu po kocivencie. Samochód jest tylko rąk do pracy trzeba, bo sama to do północy się nie wyrobię :)
Hallo, Ktosiu jesteś gdzieś tam? :mrgreen: :mrgreen:

gertaaa

Post » Czw sty 19, 2012 9:46 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

halo tu ktoś :mrgreen: przyjdę i pomogę

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

[poprzednia][następna]