Adopcja kota (Wro)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 14:24 Adopcja kota (Wro)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Od kilku tygodni bezskutecznie poszukuje kotków we Wrocławiu. Sytuacja jest następująca: Wraz z moim narzeczonym postanowiliśmy przygarnąć jakieś małe stworzenie (nie bez znaczenia jest fakt że za tydzień mam urodziny, więc musiał się zgodzić :P). Oboje mieliśmy już wcześniej zwierzęta (on psa, ja kota) jednak ze względów praktycznych kot wygrał :D. Niestety okazuje się, że we Wrocławiu "nie da się" przygarnąć kota (a tym bardziej dwóch, bo głównie taką opcje rozważamy, żeby kot nie był samotny w trakcie gdy będziemy na uczelni/w pracy).

Pisałam przez 2 tygodnie z dziewczyną z fundacji "Wrocławskie Koty" na której stronie jest całe krocie różnokolorowych kociątek. Niestety korespondencja nie była zbyt owocna - zarządano odemnie opłaty za kotka (50zł) + opłaty na rzecz fundacji (wpis ten był zawarty w umowie, kwota podobno dowolna, ale w takim razie dlaczego jest w umowie "obowiązkowa"?). Mimo tych niedogodności nadal byłam zainteresowana kotkami, jednak pani odpisuje mi raz na 2 dni, teraz nagle stwierdziła, że w ogóle nie ma czasu, więc ma się ze mną skontaktować ktoś kto ten czas ma... Telefon i e-mail milczy od 3 dni...
Zirytowana udałam się do Wrocławskiego schroniska. Tam niestety obecnie 90% to dzikie koty. Przez chwile miałam nawet ochotę zaszaleć i wziąć jakiegoś "dzikusa" i go obłaskawić, ale niestety z panią, która się nimi opiekuje nie mogliśmy znaleźć takiego co by chociaż dał się złapać, więc odpuściłam ten pomysł :P. Dopiero w drugim budynku wpadliśmy na przyjemnego 5-miesięcznego kocurka, który właśnie był zabierany przez jakąś pare, a także na śliczną trikolorke, która niestety była chora i obecnie nie przeznaczona do adopcji :(.

Moje pytanie brzmi: Czy ma ktoś na tym forum jednego lub dwójkę kotów w młodym wieku (2-3 miesieczny kotek to chyba sprawa nierealna, bo kotki chyba zimą nie lubią się kocić, co mnie dziwi bo mnie moja mama urodziła w styczniu bez marudzenia) 4-12 miesięcy byłby (a może byłyby?) w sam raz!
Jeżeli ktoś ma jednego kotka to fajnie gdyby był przyzwyczajony do towarzystwa... może za kilka-kilkanaście tygodni dobralibyśmy do niego jakiegoś kolege/koleżanke ze schroniska.

Chciałabym aby kotki pojawiły się jak najszybciej (czekam już od 3 tygodni i cały czas nie mogę się doczekać :)), jeżeli byłaby taka możliwość to odbiorę nawet dzisiaj :P!

Co do warunków dla kociaków:
Będą mieszkały w 2-pokojowym mieszkaniu z zabezpieczonymi oknami. Kotki oczywiście wykastruje/wysterylizuje chyba, że już przeszły ten dramat :).

Pozdrawiam serdecznie!
Aga

Aga.k

Od: Śro sty 18, 2012 14:08

Post » Śro sty 18, 2012 14:31 Re: Adopcja kota (Wro)

na dzień dzisiejszy nie mam transportu,koteczka po sterylizacji jest w Nowej Rudzie

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Śro sty 18, 2012 14:33 Re: Adopcja kota (Wro)

Trochę to skąpy opis :P

Aga.k

Post » Śro sty 18, 2012 14:36 Re: Adopcja kota (Wro)

Uff.... super!
Napisz o warunkach jakie możesz zapewnić kotom i bardzo się cieszę, że macie zamiar przygarnąc parkę w wieku do 12 miesięcy, bo są do adopcji (przekopiuję z innego wątku wpis smarti, która prowadzi dt i ma naprawdę super przygotowane koty do adopcji) :

smarti pisze:u mnie jest czarny dwupaczek-siostrzyczka i braciszek-uroczy i kochani-bardzo grzeczni :D ,
oraz drugi dwupaczek chłopczyk czany lekko zezowaty i jego ukochana - czarnulka w białych skarpetkach i z białym żabocikiem-z lekko zamglonym oczkiem,bardzo się kochający.

jest też dwupaczek lekko specjalnej troski-przeuroczy,prześliczny i bardzo zabawowy-dziewczynka dymna błękitna pręgowana z niewładną łapunią świetnie sobie radzi-planujemy amputować łapusię aby jej nie przeszkadzała, oraz zakochany w niej chłopczyk czarnulek w białych skarpetkach z białym żabocikiem z zamglonymi oboma oczkami widzący, jak ocenił dr. Garncarz w 20-tu %.
kotki nie wymagaja żadnego dalszego leczenia-sterylizację i wszelkie zabiegi zrobię im u siebie przed wyjazdem jeśli tak się umówimy.

wszyscy w wieku troszkę ponad 6 miesięcy , kuwetkujący, zaczipowani, przyzwyczajeni do domku niewychodzącego, odrobaczeni, dobrze wychowani-
mogą zostać u mnie wysterylizowani jeśli zechcesz poczekać.
zdjęcia wszystkich trzech dwupaczków wstawię jutro :D

Ponadto ja mam do adopcji dwa buraski w wieku 7 miesięcy , już po kastracji.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 18, 2012 14:42 Re: Adopcja kota (Wro)

napisałam ci pw :P ,moje koty też sa wychowane nie dzikie :P

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Śro sty 18, 2012 14:43 Re: Adopcja kota (Wro)

Marzenia11 pisze:Uff.... super!
Napisz o warunkach jakie możesz zapewnić kotom i bardzo się cieszę, że macie zamiar przygarnąc parkę w wieku do 12 miesięcy, bo są do adopcji (przekopiuję z innego wątku wpis smarti, która prowadzi dt i ma naprawdę super przygotowane koty do adopcji) :

smarti pisze:u mnie jest czarny dwupaczek-siostrzyczka i braciszek-uroczy i kochani-bardzo grzeczniNesca i Pedros :D ,

oraz drugi dwupaczek chłopczyk czany lekko zezowaty i jego ukochana - czarnulka w białych skarpetkach i z białym żabocikiem-z lekko zamglonym oczkiem,bardzo się kochający.Śnieżka i Zozolek

jest też dwupaczek lekko specjalnej troski-przeuroczy,prześliczny i bardzo zabawowy-dziewczynka dymna błękitna pręgowana z niewładną łapunią świetnie sobie radzi-planujemy amputować łapusię aby jej nie przeszkadzała, oraz zakochany w niej chłopczyk czarnulek w białych skarpetkach z białym żabocikiem z zamglonymi oboma oczkami widzący, jak ocenił dr. Garncarz w 20-tu %.
kotki nie wymagaja żadnego dalszego leczenia-sterylizację i wszelkie zabiegi zrobię im u siebie przed wyjazdem jeśli tak się umówimy.

wszyscy w wieku troszkę ponad 6 miesięcy , kuwetkujący, zaczipowani, przyzwyczajeni do domku niewychodzącego, odrobaczeni, dobrze wychowani :D -dostaną wyprawkę na pierwsze dni życia w nowym domku.
mogą zostać u mnie wysterylizowani jeśli zechcesz poczekać.
zdjęcia wszystkich trzech dwupaczków wstawię jutro :D

Ponadto ja mam do adopcji dwa buraski w wieku 7 miesięcy , już po kastracji.

Aga-jak tylko przyjedzie TŻ to wstawimy zdjęcia bo sama nie potrafię
wiem też że koleżanka jedzie w sobotę do Wrocławia to z transportem nie byłoby problemu.

Edit-już wysyłam Ci zdjęcia-na razie te co mam,może nie są w najpiękniejszym otoczeniu ale kotki i tak piękne!
Ostatnio edytowano Śro sty 18, 2012 14:53 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 18, 2012 14:45 Re: Adopcja kota (Wro)

Heeej!
Chętnie zobaczyłabym zdjęcia - ja bym w sumie najchętniej wzięła od razu 10 kotów, ale postanowione są max 2, a dla mojego lubego liczą się też walory "wizualne", więc muszę mu troche popokazywać :P.

Warunki: Mieszkanie troche ponad 40m2, najlepiej dla kotów niewychodzących, chociaż w pobliżu są działki i nie ma ruchliwych ulic (co 20m progi zwalniające :P), ale wiadomo, że jednak strach jest... pewnie będzie trzeba zabezpieczyć okna, ale z tym nie będzie problemu.
Co więcej napisać? Kotki oczywiście wysterylizuje/wykastruje w swoim czasie, o ile już nie są.
Jak macie pytanie to pytać! Pytać i pisac o kotkach! :)

Zdjęcia możecie zawsze wrzucić mi na e-mail: agnieszkakurzajczyk@gmail.com, tylko podpisane (kto z forum i jakie kotki) bo potem się okaże, że wszystko mi się pomiesza :P

Aga.k

Post » Śro sty 18, 2012 14:46 Re: Adopcja kota (Wro)

Tomaszek i Pętelka, rodzeństwo
viewtopic.php?f=13&t=132989&start=60
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro sty 18, 2012 14:55 Re: Adopcja kota (Wro)

becia_73 pisze:w Toruniu są dwa maluszki...prawdopodobnie to rodzeństwo, kocurek i kotka....
Piszę prawdopodobnie, gdyż są bardzo podobne i zostały przyniesione do tej samej lecznicy w odstępach kilku tygodni przez dzieci.
Maluszki przesłodkie, na oko nie mają wiecej niz 5 mies.(urodzone prawdopodobnie w sierpniu 2011)
Mam tylko fotki koteczki Pchełki ale kocurek jest bardzo podobny, ma tylko plamke na prawym oczku.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 18, 2012 14:56 przez becia_73, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sty 18, 2012 14:55 Re: Adopcja kota (Wro)

Wysłałam wiadomość na priv :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sty 18, 2012 15:02 Re: Adopcja kota (Wro)

Widzę, że wszystkie propozycje spoza Wrocławia, aż przykro ile jest kotów które potrzebują pomocy. Aż głupio mi będzie potem odmówić komukolwiek, no ale wszystkich niestety nie wezmę :(.

Super, że komuś chce się tak starać żeby kotki miały dom!!! Szacunek dla ludzi z tego forum :)!!!

Oglądam i czytam o wszystkich kotkach i chętnie obejrzę i więcej, a jestem pewna, że jakaś dwójka znajdzie swój domek (tym razem na stałe). Nie przejmujcie się gdy nie odpisuje, jeżeli nie mam w tym momencie żadnych pytań co do kotków to po prostu nie odpisuje żeby przedwcześnie nie deklarować chęci wzięcia, ale na pewno wezmę każdego kotka pod uwagę :)

Aga.k

Post » Śro sty 18, 2012 15:05 Re: Adopcja kota (Wro)

Witaj-cudowna, czarna koteczka tak długoooooooooooooo czeka.....

viewtopic.php?f=13&t=131107
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro sty 18, 2012 15:06 Re: Adopcja kota (Wro)

Mam nadzieję, ze smarti wysłała Ci maila ze zdjęciami :wink: bo jak nie to.... :evil: :D :D :D :ok: :ok: :ok:
no i ten atut że kotki bys miała już w ten weekend bo akurat JEST transport z Warszawy - moze to przeznaczenie? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sty 18, 2012 15:07 Re: Adopcja kota (Wro)

wysłała wysłała :ryk:
jakby więcej zdjęć było potrzeba to napisz-zrobimy i wyślemy :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 18, 2012 15:09 Re: Adopcja kota (Wro)

no to super :!: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[następna]