Miziasta Marcelina FIV+ DS u Moha :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 19:55 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Maniuś to stare, prawdopodobnie 14-15 letnie kocisko. Rok temu trafił do schroniska z interwencji Straży Miejskiej, jakie było jego życie wcześniej można się tylko domyślać. Ale pewnie z niejednego pieca jadł chleb, stąd tyle w nim mądrości. Generalnie jest cudownym starym pierdołą, z humorami, sztywnymi stawami, zamiłowaniem do domowego rosołku oraz z ... FIV-em, tak jak Marcelinka.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob gru 10, 2011 12:00 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Duuuzo buziakow i gorace pozdrowienia dla Marcelinki i jej Pani :1luvu:

mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze :D
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt gru 16, 2011 18:59 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Raczej do przodu, dziękujemy za pamięć :1luvu: Miło mi bardzo, że jeszcze pamiętacie Marcelinkę. Kitka jest prześmieszna, rozrabia, uwielbia jeść, ale już nie najada się na zapas aż do wyrzygu (dosłownie :twisted: ). Jednak od kilku dni wrócił glut, nasza wetka mówi, że za sucho jest w mieszkaniu i dlatego. Poza zatkanym noskiem nic jej nie dolega, po Nowym Roku planuję zrobić kontrolne badania krwi i odrobaczenie (liczę na św. Mikołaja, bo badania x3, a od robali x7 + jakieś szczepienia dla tej części stadka, u której to możliwe oczywiście). Niedługo wstawię też jakieś fotki, ale na razie krucho mam z czasem (jak pewnie więszość z Was, niestety).
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob gru 24, 2011 16:25 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

"A DLA MNIE, DLA MNIE, CO PRZYNIÓSŁ MIKOŁAJ? PRZECIEŻ BYŁAM GRZECZNA,NIE?!"
ObrazekObrazek
Najlepsze życzenia świąteczne od małej, zasmarkanej Marcelinki dla wszystkich kocich i "ludzkich" przyjaciół!
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Nie gru 25, 2011 18:46 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Marcelinko? To co przyniósł ci Mikołaj? :lol: :kotek:

Tobie i Twojej Dużej Spokojnych i Zdrowych Świąt!!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 18, 2012 9:55 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Jaki śliczny nosek, jak czarne serduszko :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Sob sty 21, 2012 12:35 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Mały diabełek ma się całkiem nieźle :wink: Przed świętami chorowała i brała antyiotyki - ale była bardzo grzeczna, nie grymasiła, łykała tabsy aż miło (z pół woła przy tym pożarła, ale na zdrowie). Teraz już ok, tylko trochę tęskni na swoją małą pańcią (wyjechaną na ferie), ale wołowinka koi wszelkie bóle i tęsknoty...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Wto lip 10, 2012 18:51 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Co u Marceliny ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto lip 10, 2012 19:36 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Marcelinka się weranduje :wink: Przepraszam za formę zdjęć, po kliknięciu są fajne i ładnie małą widać. Ja walczę z tą przeglądarką i nic nie chce mnie słuchać, jak ją lepiej ogarnę to poprawię :oops:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Wto lip 10, 2012 21:13 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jak tam zdrowie Marcelinki?
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto lip 10, 2012 22:24 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

nie wiem co jest z tymi koszykami.
moja kotka probuje się wciskać do koszyka, który jest dla niej przyciasny - z każdej strony coś wystaje.
O koszyk jest ustawiczna walka z Rudym bo Rudy chce się położyć w koszyku akurat wtedy kiedy mała w nim siedzi.
To nic że obok stoi dwa razy większy koszyk - ten mniejszy najlepszy ;)

A Marcelinka to nawet podusię ma w koszyku :)
Pięknie wygląda - zwłaszcza te wyciągnięte zdjęcie na parapecie :)
Dużo zdrówka :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw lip 12, 2012 20:14 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Ten koszyk to największa świętość wszystkich moich kotów, ustawia się do niego kolejka :mrgreen: Chciałam kupić drugi, bo ten już się rozpada, ale takich nigdzie nie ma a inne jakoś nie podchodzą. Równie atrakcyjna jest tylko miska z czystym praniem pozbieranym ze sznurka, ale taka opcja nie podchodzi mi (czy mnie? :oops: ) Zdrowie Marcelinki raczej ok, ostatnio się przeziębiła i dostała antybiotyk, tylko że ona jest [b]absolutnie[b] nieobsługiwalna, troje dorosłych ludzi nie może podać jej leków czy zmierzyć temperatury 8O, ale poza tym jest przekochana i śpi w łóżku z moimi dziećmi.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw lip 12, 2012 20:49 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

A czy nadal jeszcze ma status tymczaski :mrgreen: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 14, 2012 10:57 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

Nie, już u nas zostanie. Było jedno zapytanie dawno temu, ale osoba się rozmyśliła. Do tego Marcelinka to diabeł wcielony, absolutnie nieobsługiwalny, wiecznie zasmarkany, często z grzybkami - no po prostu Kot Stulecia :twisted: Ale jak jej nie męczyć (tj nie podawać leków, nie pakować do torby czy kontenerka,...) to jest najcudowniejszą malutką (3kg) przytulanką, która każdą noc przesypia wtulona w moją córkę :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob lip 14, 2012 14:58 Re: Miziasta Marcelina FIV+ DT do Moha! szuka DS!!!

To poproś założycielkę wątku o zmianę tytułu, bo przecież od początku - od kiedy okazało się, że Marcysia nie będzie mogłą zamieszkać z Twoimi Rodzicami - wiadomo było, że kociszcze trafia do Was na stałe :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]