Dorotko

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kropeczka13 pisze:Przekazuję prośbę redaktor naczelnej Kocich Spraw i przyłączam się do niej - proszę, zagłosujcie na ten blog!
Kochani,
Nie wiem, czy wiecie, ale rokrocznie odbywa się konkurs na Blog Roku. Moja imienniczka Magda Kuflińska prowadzi bardzo koci, sympatyczny blog rudomi.pl. Byłoby bardzo miło, żeby dostała się do finału, a może nawet wygrała. Z ubiegłorocznego doświadczenia wiem, że żaden blog zwierzęcy nie dostał się finału. Zespólmy siły i może uda się, że ten koci blog zostanie zauważony przez jury.
Magda Iza Bielicka
Aby rudomi.pl dostało się do finału, potrzebne są nasze głosy, jak najwięcej!
Wystarczy wysłać smsa o treści H00472 na numer 7122.
W treści smsa są zera i nie ma spacji. Koszt sms’a to 1,23 zł - przekazywany na cele dobroczynne. Z jednego numeru można wysłać tylko 1 sms. I tylko od polskiego operatora Głosować można do 19 stycznia 2012 god godz. 12.00.
jadziaII pisze:Od dzis Almawet nie bedzie przyjmowal kota bez ksiazeczki a szczegolnie na szczepienia, dzis by nastapila pomylka z Maurycym /niepotrzebnie pojechal/ wpisy i wklejki do ksiazeczek rzecz swieta, nie ma ze na karteczkach czy na watku, tego mozna nie zauwazyc lub pominac.
Kocia Mama Ewa pisze:Po dyżurku:
Sabinka pojechała do domku![]()
![]()
Pan jest kicią zachwycony, zadbał o wyposażenie kici we wszystkie niezbędne sprzęty i przekazał nam 20 zł na koty - włożyłam do skarbonki.
Na "białaczkowej" :
Józio już lepiejWygląda przez okno, jest aktywniejszy, ale apetyt jeszcze mizerny.
Bardzo martwię się o Zuzię. Kiepsko wygląda, cały czas śpi w koszyczku, wstała troszkę zjeść i od razu wróciła się położyć. Nie jest niczym zainteresowana, bardzo osowiała i apatyczna, a co najgorsze...ma strasznie jasne dziąsełka i nosek. Wygląda po prostu jak kotek białaczkowyWarto byłoby zbadać jej morfologię czy nie dzieje się coś niedobrego. Czy ktoś planuje z nią wyjazd na kontrolę do weta?
Arletka też w kiepskiej formie, zjadła niewiele, pociąga noskiem i cały czas śpi w drapaczku w wolierze - nawet nie zareagowała jak przyszłam, szukałam jej wszędzie, więc nie jest sobą
Kwarantanna: kicia schroniskowa jest bardzo biedna, drapię się, swędzi są skóra okrutnie i ma brzydką sporą ranę na szyjce, którą rozdrapuje. Przemyłam jej wodą utlenioną i posmarowałam neomycyną - przeniosłam do witrynki i zpomniałam odnieść na "zdrową".
Beti włąściwie dzisiaj znowu nic nie zjadła, ale była kupka twarda w kuwecie. Moze kicia je jak nikogo nie ma, bo przez kilka godzin dzisiaj nic, nawet owocami morza pogardziła![]()
Reszta ok, kochane kociaki.
Michasia ładnie poddaje się smarowaniu, jak jest miziana, wtedy mruczy rozkosznie i wszystko można
Marte3ka pisze:Witajcie,
czy mogłabym wypożyczyć od Was klatkę łapkę? pytałam parę dni temu ale była wypożyczona, czy coś się zmieniło?
bardzo zależy aby tą koteczkę jak najszybciej złapać....
Kocia Mama Ewa pisze:Po dyżurku:
![]()
Pan jest kicią zachwycony, zadbał o wyposażenie kici we wszystkie niezbędne sprzęty i przekazał nam 20 zł na koty - włożyłam do skarbonki.
terenia1 pisze:Kocia Mama Ewa pisze:Po dyżurku:
![]()
To kciuki za Sabinkędomek jej się należał kicia już długo była w Kociej Chatce, kurcze chyba kilka miesięcy trafiła do nas o ile dobrze pamiętam latem
terenia1 pisze:Kocia Mama Ewa pisze:Po dyżurku:
![]()
To kciuki za Sabinkędomek jej się należał kicia już długo była w Kociej Chatce, kurcze chyba kilka miesięcy trafiła do nas o ile dobrze pamiętam latem
wolontariusz pisze:Witam,
jutro do Lupusa ma pojechać koteczka ze schronu alergiczka - czy ktoś będzie w tamtą stronę jechał??
Jak nie to ja ją zabiorę i zawiozę. Nie ma problemu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 255 gości