Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 12:06 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze:Co do żwirku ja kupuję taki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... owy/208108 3 za 52zeta,ale on jest DUŻO lepszy i wydajniejszy niż Polskie,ja mam dwie duże kryte kuwety i tam wsypuje od razu po paczce i starcza mi to miesiąc :)

a jaka jest roznica miedzy silikonowym drewnianym a bentonitowym w jakosci i wydajnosci?
wydaje mi sie ze drewniany jest lzejszy niz pozostale
a jak z wydajnoscia? ja uzywam drewniany ewentualnie w carrfour lawendowy
gerardbutler

Post » Wto sty 17, 2012 13:07 Re: Mój świat według Bejbi

Buziaki Bejbinko!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 17, 2012 13:40 Re: Mój świat według Bejbi

Dalej temat żwirku?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto sty 17, 2012 16:53 Re: Mój świat według Bejbi

izka53 pisze:Część , vailet, nie mam czasu na szukanie gifków, ale i tak nocnie sie witam :1luvu:
W picasie jest opcja, ze ona kopiuje tylko wybrane foldery, w ustawieniach są takie opcje, ja mam na dysku kilka tysięcy zdjęć, w picasie moze połowę, a w picasaweb, tylko specjalne albumy. Ty masz dużo czasu, ściągnij sobie znów i pobaw się , bo warto. Ja zaczęłam od kolaży, potem dopiero odkryłam inne mozliwości - poprawa jakości zdjęcia, właśnie powiększenia fragmentu, przycięcia itp. Ale czasu wiecznie mi brak, a chciałoby się pobawić :cry: :oops:
A propos wątróbki - jak jej smakuje i nie s.a , to niech je, zwłaszcza w tak małej ilości. Ale tego nie trza gotować, na sitku wrzątkiem przelać, cała się sparzy.
Wczoraj robiłam na obiad takie lewe kotlety z karkówki, Gucio wielce zainteresowany był, ale tylko jak mu rzucałam, jak dałam parę skrawków na michę, to olał i dalej żebrał. No więc rzucałam, a co upolował, to zjadł :ryk:
Bejbisia na fotkach cudna, ale zdjęcia strasznie duże są, przy moim zamulonym playu otwierają się cała wieczność :mrgreen:

Cześć Iza dzięki za kilka info o Picasa :ok: jak mi się będzie nudzić to sobie spróbuję,a dziś miałam okropny dzień dlatego mnie nie było i za chwilkę znikam tylko się przywitam.Serce mi ze zmęczenia dziwnie skacze (nie boli) od 3 w nocy nie śpię (spałam 2 i pół godzinki.Co mnie obudziło? :twisted: Bejbina kupsko czarne od wątróbki zrobiła no i d..ze spania,a rano lekarz.
Współczułam i jemu i pacjentom.Jakiś nowy program komputerowy im dali i on nie umie jeszcze
więc każdego długo trzymał,choć w sumie tylko pisał.Same zwroty recept na różowe recepty bo źle coś ludziom wpisał.Ja bulę 100% i na normalnej recepcie to się nikt nie przyczepi bo nie refundowane.Jeszcze w tym roku nie byłam w aptece i aż się boję...Jutro Bejbi kupię wątróbkę z Lidla bo w Auchan była obleśna.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 17, 2012 17:00 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze:Co do żwirku ja kupuję taki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... owy/208108 3 za 52zeta,ale on jest DUŻO lepszy i wydajniejszy niż Polskie,ja mam dwie duże kryte kuwety i tam wsypuje od razu po paczce i starcza mi to miesiąc :)

Znowu widzę Gosia Zooplus...Ja nie umiem kupować przez net bez telefonu :oops: tylko tam gdzie mogę słownie wyklarować to kupowałam.Opłaca się 3 paczki.Widzę że naprawdę na takie stado na długo starcza 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:01 Re: Mój świat według Bejbi

Edytka1984 pisze:Obrazek

Hejka Edytko ze śnieżnym kotkiem :kotek: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:02 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Cześć Karola :) ale kociaczek :P
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:04 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Obrazek

Dziękuję Lilianna i witaj dziś niestety późno i krótko.Pewnie w nocy ożyję :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:09 Re: Mój świat według Bejbi

gerardbutler pisze:

a jaka jest roznica miedzy silikonowym drewnianym a bentonitowym w jakosci i wydajnosci?
wydaje mi sie ze drewniany jest lzejszy niz pozostale
a jak z wydajnoscia? ja uzywam drewniany ewentualnie w carrfour lawendowy

Drewniany by był ok.ale jak kot ma włosów więcej między palcami to wiórki mopem co chwilę wycierałam,a silikonowy?Dłużej wytrzymuje nie zbryla się nie kurzy,ale dla małych kotków nie jest dobry bo za delikatne łapcie mają.Dorosłe to już ok.Zależy co kot wybierze :mrgreen: Ja dziś kupiłam Filip betonitowy mniej pylący w Auchan i tylko tam on jest.Benka w marketach nie ma.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:10 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:Buziaki Bejbinko!

Bejbinka dziękuje cioci :kotek: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:11 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Dalej temat żwirku?

Bo to dobry temat :lol: gdzie taniej i jaki jest dobry :) tylko że to Zooplus :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 17:14 Re: Mój świat według Bejbi

moge małe OT ?
jak możecie to wyslijcie Eska na tego maluszka cięzko chorego

http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto sty 17, 2012 18:16 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:moge małe OT ?
jak możecie to wyslijcie Eska na tego maluszka cięzko chorego

http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html

Karola nawet nie pytaj czy możesz tylko wstawiaj :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 17, 2012 18:37 Re: Mój świat według Bejbi

Co tam słychać u Bejbisiątka?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro sty 18, 2012 0:45 Re: Mój świat według Bejbi

ObrazekObrazek

Ogrzej się Viola, troszkę , bo wiem , ze marzniesz , tak jak ja :oops:

vailet pisze: Bejbina kupsko czarne od wątróbki zrobiła no i d..ze spania,a rano lekarz.

Ale to przeciez normalne po wątróbce 8O Chociaż z drugiej strony ja kiedyś , niedawno , wpadłam w panikę - przez kilka dni pobolewał mnie żołądek, no nic dziwnego, pogoda wrzodowa. i w toalecie , na papierze krew, rany boskie , niedobrze mi sie zrobiło, zanim uświadomiłam sobie, że dzien wcześniej na obiad buraczki żarłam :oops: :ryk:

Tak a propos żwirku - cały czas zastanawiałam się , jak Ty te kupska Bejbi oglądasz, ale po focie z kuwetą zrozumiałm :oops: :ryk:
Gucio, jak walnie kupsztala, to tak go wytarza w bentonicie , ze nikt nic nie zauważy :mrgreen:
Drewniany podobno rewelacyjny jest z tego względu, ze mozna go spuścić normalnie w klopie, a dobry - nie rozsypuje się na trocinki i nie przywiera do łapek. Sama nie stosowałam, nie ta półka :mrgreen:
Używamy najtańszego bentonitu z Lidla, a Gucio tak zakopuje, że połowa ląduje na kafelkach, a urobek, wytarzany w bentonicie , i tak na wierzchu. Na szczęście on kupkuje rano, tak koło 9 i drugi raz po południu lub wieczorem. Kopie po kafelkach , po podłodze, po brzegach kuwety - hałas, jakby stado słoni przez busz się przedzierało :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]