Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 9:53 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Koty sa na stronie białostockiego TOZ - bardzo dziękujemy :D
http://www.bialystok.toz.pl/?menu=adopcje
i Inka i Tygryska są już na stronie Fundacji psom na pomoc - mysza1-bardzo dziękujemy :D
http://psomnapomoc.pl/inne/do_adopcji
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Wto sty 17, 2012 9:56 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Randa pisze:Koty sa na stronie białostockiego TOZ - bardzo dziękujemy :D
http://www.bialystok.toz.pl/?menu=adopcje
i Inka i Tygryska są już na stronie Fundacji psom na pomoc - mysza1-bardzo dziękujemy :D
http://psomnapomoc.pl/inne/do_adopcji

wstawiłam na pierwszą stronę wątku

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 17, 2012 10:37 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

sms od Pinokio po wczorajszej wizycie u Weta z Krecikiem:
" Krecik ma zapalenie dziąseł, dostał zastrzyki,morfologia dobra,biochemia będzie dziś,Fif i Felv ujemne. zastrzyki na 7 dni i zaszczepimy"
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 11:09 przez Mamrot, łącznie edytowano 1 raz

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto sty 17, 2012 10:47 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Wszystkich bardzo przepraszam, wiem, ze czekacie na wiesci, ale po prostu wczoraj wrocilam do domu ok 22 i nie mialam juz na nic sily, a do ogarniecia moje stadko. Skonczylam ok 2 w nocy. Potem do 4 czytalam co sie dzieje na watkach, ale napisac juz po prostu sil mi zabraklo. Jak wyszlam wczoraj z domu ok 9 rano, tak wrocilam ok 22. Po drodze zgarnelam suke owczarka,ktora jest szkieletorkiem, bardzo umeczona i chyba po cieczce. Ma jakies problemy psychoczne, bo ugania sie za wlasnym ogonem i jak go zlapie w zeby, to lezy i warczy. Nie jest agresywna, ale o cos musi chodzic. Nie wiem o co, ale powioze i ja do weta. Nie moglam jej zostawic na drodze. Zeszlo mi z 2 godziny szukanie w pobliskiej wsi wlasciciela, ale suka ponoc od kilku dni pokazywala sie we wsi. Nikt jej nie zna. Zjadla mi cale zakupy jakie mialam. Kotlety, boczus, bulki. . . .jadla i jadla. . . Musze ja dzisiaj ogarnac. Na szczescie z jednym z psow sie zgadza i na razie siedzi z nim w budzie. Zaloze jej potem watek na dogomanii.
Ok, a wiec tak:
Krecik ma okropne zapalenie dziasel. Zeby sa na swoim miejscu, nie ma potrzeby usuwac. Szczeka klinicznie nie wykazuje objawow jakiegos zlamania, czy pekniecia. Jest na swoim miejscu i przy dotykaniu, otwieraniu, uciskaniu, Krecika nic nie boli. Dostal zastrzyki na tydzien.
Biochemia bedzie wynik dzisiaj. Morfologia w porzadku.
VIV I VELF ujemne, mozna szczepić.
Mandarynka ma przewlekle zapalenie spokowek i dostala krople, ktore trzeba zapuszczac 3 razy.

Zapłaciłam 180 zł u weta + 20zł krople i 40 zl paliwo.

kilometry: Falki-Wolka-Bielsk P-Wolka-Falki=80km

Wydałam: 240 zł a wczoraj na konto moje dla kotow z Wolki wplynelo 490 zł

Niestety nie ma nickow przy wplatach. Nie wiem, czy moge napisac kto wplacilimieniem i nazwiskiem?

A wpłacili:
Anna M G 50 ZŁ
Tomasz K 50 zł
Dorota Dz 100 zł
Jolanta K. Z 100 zł
Katarzyna G 120 zł
Małgorzata M 70 zł

Bardzo, bardzo dziekuję.

Nie wiem, bo jakos nie zapytałam o szczepienia. Zapytam dzisiaj, kiedy mozna szczepic Kreta i czy mam zaszczepic, prosze abyscie napisaly. Szczepic go, czy nie.
Jesli chodzi o testy, to skoro Kret ma ujemne, to pewnie i wszystkie sa zdrowe? nie znam sie na tym, ale mysle, ze tak.
Ma u siebie w aparacie zdjecie zrobione,( a ja dostałam na pamiatke test Krecika) Randa. Tak sie zlozyło, ze wczoraj sie spotkalysmy w Lecznicy. Randa była z psem do kastracji i miala ze soba aparat.
Randa pokazesz? te kreseczki?
Zawiozlam tez wczoraj worek karmy kotom do Wolki. Karma ode mnie. Są jeszcze puszki od (potem wpisze, bo zapomniałam), ale malo. Za kilka dni nie bedzie. Karmy worek przy takiej ilosci kotow tez chyba na dlugo nie starczy.
Przydaloby sie pomyslec, a ja bardzo prosze w imieniu Pani Teresy.
Tak to mniej wiecej wyglada. Prosze pytajcie, jesli o czyms zapomniałam.

edit: tak, zapomnialam Was zapytac, czy powinnam wziac fakture za wczoraj? nie wzielam od razu,bo faktury wystawia wet ojciec, a leczy syn. Ojca juznie bylo w Lecznicy. Moge to zalatwic dzisiaj.
Czy wystarczy moje slowo i zapis w komputerze u weta i Randa jako swiadek.
Na dzis pozostalo u mnie 250 zl, jesli umiem liczyc. Przepraszam, ale jakis metlik w glowie mam ostatnio. Prosze o cierpliwos do mnie i jak cos nie tak piszcie, ok?

szczepic Kreta jak cos bedzie mozna po zastrzykach
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 10:57 przez pinokio_, łącznie edytowano 2 razy
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto sty 17, 2012 10:52 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

pinokio_ pisze:VIV I VELF ujemne,
FIV i Felv -prawda?
pytam, bo poprawię i taki poprawiony cytat wrzucam na pierwsza stronę -pod informację w sprawie choroby Krecika

ja chciałam tylko zapytać -czy wiadomo które koty jadą do Poznania?

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 10:59 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Ja nic nie wiem. A za poprawnosc, a wlasciwie za nie poprawnosc przepraszam :wink:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto sty 17, 2012 11:08 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

pinokio_ pisze:Ja nic nie wiem. A za poprawnosc, a wlasciwie za nie poprawnosc przepraszam :wink:

Pinokio Droga! dzięki , że jesteś dla nich... nie karm tak tej wyglodzonej suczki ;( bo jej zaszkodzi. trzeba po troszku dawac jeśc żeby kiszki nie oszalały i biegunka gotowa. małe porcje Kochana moja Irenko... Poszukam zaraz kogoś tomnie wesprze w zamowieniu karmy z krakvetu, sama nie dma rady sfinansować, a ze 2 wory po 15 kg purina cat chowsterilized by się przydały to by było około 280 zł, biorę 1/3 na siebie! KTO dołączy do karmy kosztu? proszę!!!!

Mamrot

Post » Wto sty 17, 2012 11:14 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Pinokio! o szczepieniu narazie nie ma co myśleć.jest oslabiony chorobą i kuracja antybiotykowa tez nie sprzyja gotowości do natychmiastowego szczepienia. z mojego doświadczenia z dziąsłami u kotów to 7 dni zastrzyków pomogą ale pewnie nie rozwiążą problemu... to są paskudne nawracajace sprawy i często mus zęby wyrwać żeby nie było ciagłych zapaleń dziąseł.. mam nadzieje, że to juz do rozpatrywania przez DT czy nawet DS. z tego co piszecie tu o tych kotkach to Krecik będzie z pewnością potrzebował opiekuna z zacięciem do wizyt u weta... Czekam cały czas na wieści od złotej Pani z Wawy... pełna nadziei, że weźmie choć 2 szt na DT. napisłam sms do potencjalnego DS w Gdansku, jutro chce tamjechac z wizytą, narazie czekam na odzew.

Mamrot

Post » Wto sty 17, 2012 11:15 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

jakiej wygłodzonej suczki?

Mamrot -to czekamy na wieści o wizycie :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 11:16 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 11:16 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Niestety nie ma nickow przy wplatach. Nie wiem, czy moge napisac kto wplacilimieniem i nazwiskiem?

A wpłacili:
Anna M G 50 ZŁ
Tomasz K 50 zł
Dorota Dz 100 zł
Jolanta K. Z 100 zł
Katarzyna G 120 zł
Małgorzata M 70 zł

Irenko!
chyba wszyscy będą zgodni, żebyś wydawała kasę na potrzeby wszystkich kotów z Wólki, robisz ogromnie dużo...
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 11:18 przez Mamrot, łącznie edytowano 1 raz

Mamrot

Post » Wto sty 17, 2012 11:17 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Patmol pisze:jakiej wygłodzonej suczki?

Mamrot -to czekamy na wieści o wizycie :1luvu:

przeczytaj wpis Pinokio - o tym co robiła wczoraj...

Mamrot

Post » Wto sty 17, 2012 11:18 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

poprawiłam 8)

Mamrot zaprosiłam cię do znajomych na FB 8) ten czarny kot to jest Patmol :oops:

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 11:22 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

no teraz jest o tej suce 8)
ale wcześniej na pewno nie było :mrgreen:

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 11:41 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Dołożę się do karmy. Komu przesłać?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto sty 17, 2012 11:53 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Patmol pisze:no teraz jest o tej suce 8)
ale wcześniej na pewno nie było :mrgreen:

było było, od pierwszego wpisu

Mamrot

[poprzednia][następna]