cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 21:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Wybaczcie, ale czy ktoś z Was śledzi ten wątek? viewtopic.php?f=8&t=133650&p=8451808#p8451808
Bo ja się obawiam, że się zaraz okaże, że już nie można zbierać pieniędzy, bo nie jesteśmy fundacją :? albo że skarbówka nas/Was nawiedzi :|
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 16, 2012 21:58 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Axa76 pisze:Wybaczcie, ale czy ktoś z Was śledzi ten wątek? viewtopic.php?f=8&t=133650&p=8451808#p8451808
Bo ja się obawiam, że się zaraz okaże, że już nie można zbierać pieniędzy, bo nie jesteśmy fundacją :? albo że skarbówka nas/Was nawiedzi :|

ale przeciez jestesmy na legalu i zawsze basia na pierwszej stronie daje rozliczenie mysle ze u nas jest wszystko offen :regulamin:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon sty 16, 2012 22:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:ale przeciez jestesmy na legalu i zawsze basia na pierwszej stronie daje rozliczenie mysle ze u nas jest wszystko offen :regulamin:

Tak owszem, ale nie możemy zbierać pieniędzy.
To tylko kwestia zaufania i takiej wymiany typu, że robimy porządek z kotem i ktoś Nam "zwraca" DOBROWOLNIE poniesione koszty. Pamiętajcie o tym.
Głównie utrzymujemy się z WŁASNYCH SKŁADEK.
MIKUŚ

Post » Pon sty 16, 2012 22:04 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

ale przeciez jestesmy na legalu i zawsze basia na pierwszej stronie daje rozliczenie mysle ze u nas jest wszystko offen :regulamin:

No tak, tylko propozycje tam są rozmaite - żeby załączać skany paragonów, żeby zbierać tylko na konto fundacji itp. Jeszcze nic chyba nie jest rozstrzygnięte (za dużo treści jak dla mnie, żeby się przez to przekopywać).

Jakby co, to ja nie zamierzam zgłaszać żadnych pretensji :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sty 16, 2012 22:08 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

I apropo Ksawerego.
Nie rozumię o co chodzi. Ksawery siedzi na kociarni i siedzieć będzie dopóki nie wyprowadzimy go na prostą + oczywiście badania krwi. Musimy go jeszcze raz zaszczepić na grzybicę. Wciąż ma świerzba w uszach.

Pani Ksawerego ma w domu swoją prywatną kotkę i zdecydowała się że adoptuje Ksawerego. Ja też nie wezmę na siebie takiej odpowiedzialności. Kiedy będzie już z Nim ok wtedy pojedzie. Nigdy nie możemy dać gwarancji że kot jest na 100% zdrowy, ale bynajmniej się staramy.

Pamiętajcie i zważajcie na to co piszecie. Wiele osób Nas czyta RÓWNIEŻ PANI KSAWEREGO!
Troszkę delikatniej :wink:
MIKUŚ

Post » Pon sty 16, 2012 22:11 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Axa76 pisze:Jakby co, to ja nie zamierzam zgłaszać żadnych pretensji :mrgreen:

No Sylwia - świetna robota. Jesteś " naszym szpiegiem". Nie wiedziałam co w trawie piszczy. Ale dzięki za podlinkowanie. Nie mam czasu na szperanie po miauku.
Wchodzę na miau tylko i wyłącznie ze względu na wąt Kociej Przystani. Czasem coś mi w oko wpadnie ot choćby jakiś czas temu MIMI.
MIKUŚ

Post » Pon sty 16, 2012 22:46 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Zaliczyłam dziś wizytę poadopcyjną u Amika. Kocio świetny, nawet niezbyt leniwy, choć Kasia narzeka, że leń i bawi się na leżąco jak mu rozrywka wpada w łapy. Prawdziwy facet. :cat3: Przy okazji podrzuciłam bazarkowe książki.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon sty 16, 2012 22:54 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No to leń z Amikowskiego. Kiedy Kasia podejmie już decyzję to damy mu Kocią pannę by go rozkręcić :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon sty 16, 2012 22:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No tak, najpierw mu coś tam ukręcili, a potem chcą go rozkręcać :D :D

elape

Post » Pon sty 16, 2012 22:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ula, co z Twoimi pieskami, nic nie piszesz...

elape

Post » Pon sty 16, 2012 23:23 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

elape pisze:Ula, co z Twoimi pieskami, nic nie piszesz...

Też jestem ciekawa. :(
MIKUŚ

Post » Pon sty 16, 2012 23:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

elape pisze:Ula, co z Twoimi pieskami, nic nie piszesz...

Szczęście w nieszczęściu - zostały podtrute.
Na osiedlu ktoś wyrzuca małe kawałki jedzenia z różnymi trutkami, to kolejne ofiary. Wcześniej niestety nie udało się odratować malamuta znajomej, jeden przeżył drugi nie miał tego szczęścia. Potem było jeszcze kilka przypadków i przerwa. Myślałam że już można spokojnie psiaki puścić, tymbardziej że jest śnieg... Jak widać - trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Już czują się lepiej, ale nadal wychodzą tylko na dwa spacery dziennie, zaraz po lekach, kiedy mają najwięcej siły, potem w domu biedaki wymiotują, ale coraz mniej. no i jedzą, więc myślę że będzie dobrze.
Fred też się pozbierał troszkę, ale tutaj nie wiadomo jak się sytuacja zakończy bo ma jeszcze chorą wątrobę.

Ogólnie jest dobrze, ale ja i tak jestem podłamana, mam dośc tego kraju, naprawdę... wszystko ludziom przeszkadza, do tego stopnia że krzywdzą niewinne istoty :( Już raz na mnie nasyłali policję, że sprowadzam do domu różne psy a potem znikają, że bieda i pewnie je zjadamy... Teraz to... ehh :cry:
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pon sty 16, 2012 23:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Przypominam o grafiku:)
Aktualny znajduje się na pierwszej stronie.

To następny tydzień :wink:

23.01 /pon/ King_usiak Martyss
24.01 /wt/ ..... .....
25.01 /śr/ ..... Sylwia
26.01 /czw/ ..... .......
27.01 /pt/ ......... .........
28.01 /sob/ ....... ........
29.01 /ndz/ Martyss .........
MIKUŚ

Post » Wto sty 17, 2012 8:56 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Pod tym adresem jest trochę zdjęć Blondi-Szoszany w domu:

https://picasaweb.google.com/1034281703 ... NowymDomku

Trzymamy kciuki za zdrowie piesów!
Mam nadzieję, że tych bezdusznych tępaków, którzy rozrzucają truciznę w jedzeniu ktoś w końcu wyczai i napiętnuje!
Mój ojciec dokarmia dzikoty na działce i mówi, że jest jeden facet-gołębiarz, który się odgraża, że jak tylko zobaczy kota na swojej posesji to ubije. I co mu zrobić? Na policję zgłosić? Wyśmieją! Póki co trwa wojna gołębiarz vs. reszta działkowiczów.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sty 17, 2012 9:08 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Witam po znacznej przerwie :roll:

Poszukuję malutkiego, szarego kotka (chłopca) na cito...
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

[poprzednia][następna]