Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 20:56 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Bardzo się cieszę. No i tym razem miałaś szybką adopcję, Rosa długo nie czekała.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Śro sty 18, 2012 12:17 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Nie czekała, fakt. Pozwolę sobie wkleić maila od Dużej ( zdjęć na razie nie mam)
cyt" Jeszcze raz dziękuję za Rosę. Jest przecudnym kotem o wymarzonym charakterze. Dziękuję również za wyprawkę dla Rosy (miseczki, kocyki, jedzonko i lekarstwa). Rosa w pewnym momencie przestraszyła się miseczki czarnej- przypomina łapę- z zwielką ostrożnością wąchała "pazury tej łapy". Bardzo mnie to rozbawiło i wytłumaczyłam jej o co chodzi z tą miseczką :-). Teraz już nie ma problemu. Rosa jest inteligentnym, posłusznym kotem - jak nie kot :-). Napiszę króciutko, a jutro prześlę zdjęcia. Rosa od razu po przyjeździe postanowiła zwiedzić mieszkanie. Miała dostęp do pokoju, kuchni, przedpokoju i ubikacji. Piersze 20 min. zajęło nam powitanie, była u mnie na kolanach, kiedy otrzymałam tel. od Pani. Pokazałam jej kuwetkę, Zaraz za jakiś czas zrobiła siu, a następnego dnia ko. Wiadomo. że na początku zachowywała się z rezerwą, nie chciała się bawić ( teraz właśnie siedzi ze mną przy klawiaturze i póbuje pisać jest przekomiczna).Niewiele zjadła w piątek, trochę więcej w sobotę, w niedzielę sporo, a dziś uważam, że stanowczo za dużo.Ona po prostu zaczyna się toczyć:-)... przesadzam, ale widać po niej że jest najedzona ( zjadła 3/4 pojemnika "łapa" z suchą karmą, dwie łyżki bielucha, 3-4 łyżki mleka, ok.80 gr. mokrego. Myślę, że Rosa odbija sobie stresy wszystkie. Właśnie teraz przewiesiła się przez moją piszącą rękę i udaje że śpi. Jest przekochana. Wczoraj była przywitanie z Rodziną. Odwiedził mnie Syn z Synową. Są pod wrażeniem Rosy. Kilka godzin Rosa była na kolanach albo u jednego, albo u drugiego. Porobiłam sporo zdjęc z tej wizyty. Rosa akceptuje od razu ludzi, którzy wykazują jej sympatię i zainteresowanie pozytywne. Nie jest płochliwa, to zauroczyło mego Syna i Synową , jednym słowem podbiła ich serca. Dziś rozmawiałam z Synową - rozpływała się nad Kotką. Jestem z tego bardzo zadowolona, bo będą częściej przyjeżdzać, co zapowiedzieli i nie będzie problemu z opieką w razie czego (Rosa przewieszona przez moją rękę i z wyciągniętymi łapkami przed sobą). ta kociczka burzy moje wyobrażenie o kotach, które i tak było pozytywne. Na tym kończę dziś i pozdrawiam serdecznie
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 18, 2012 12:54 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Baaardzo się cieszę :ok: :1luvu:
Oby tak dalej.

Brawo Rosuniu :kotek: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 18, 2012 12:56 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

super :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 18, 2012 12:57 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Ależ wieści :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 25, 2012 7:40 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Dostałam zdjęcia, sporo ich, ale wkleję kilka.Rosa ma się dobrze, jest kochana, wesoła...itd. Kocha ludzi, pakuje się na kolana, właściwie to by z nich nie schodziła. Zdjęcia z niedzieli, a więc dwa dni po przyjeździe do nowego domku.Pełen luz :P
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro sty 25, 2012 9:34 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Ewuniu, bardzo się cieszę z udanej adopcji koteczki.
Czyli udało się uratować kolejne życie :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sty 27, 2012 18:28 Re: Rosa-grzeczna krówka.W domu!!!

Zgadza się :lol: Naprawdę jestem Tobie, TŻ-wi i p.Marcinowi bardzo wdzięczna za pomoc :1luvu: , Joasi za wizytę przedadopcyjną :1luvu: i w ogóle wszystkim kibicującym kotce.Jakoś wszystko zagrało :lol: .Rosa jest kotką o cudownym charakterze, Duża wciąż to podkreśla.Była u mnie króciutko, ale ja przywiązuję się do każdego kota, którego zobaczę, pogłaskam...itd. Rosy nie da się nie lubić, jest mądra, grzeczna, miziasta i bardzo już szczęśliwa.

ewar

[poprzednia]