KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 17:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:ok: :ok: :ok: za operację Dawidka i :ok: :ok: :ok: za zdrowie i dobre domki dla wszystkich naszych kotów :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 15, 2012 18:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

A propos zdrowia, czy Biedronek, Zuzia i Józek byli dzisiaj u weta? Są jakieś wieści? Martwię się tymi kotkami :(

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie sty 15, 2012 18:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Z tego co wiem były u weta, Zuzia dostała zastrzyk, a Biedronkowi spadła temperaturka, co jest oznaką, że antybiotyki działają. Białaczka jednak bardzo utrudnia mu zdrowienie...
Nie dajcie się kotki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie sty 15, 2012 18:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Przesyłam zdjecia kotek o ktorych pisała Gosia

STOKROTKA

Obrazek

Obrazek

Kotka druga bezimienna znaleziona na Kazimierzu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie sty 15, 2012 19:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dziękuję za wklejenie zdjęć Wiesiu :)
Na pierwszych dwóch jest wysterylizowana koteczka Stokrotka, bardzo przymilna i w pełni oswojona . Na pierwszym małym zdjęciu jest sam grzbiet , bo chciałam pokazać jak pięknie jest umaszczona.
Kolejne 3 zdjęcia przedstawiają ciemniejszą koteczkę tricolor , to z kolei jest kicia znaleziona na przystanku, nie jest wysterylizowana , jest jeszcze ciągle wystraszona ale pozwala się dotykać , to nie jest dziki kot, raczej jakaś kolejna nieszczęśnica której pozbyli się z domu wyrzucając . Jest podejrzenie, że ktoś zostawił ją na przystanku tramwajowym i odjechał żeby nie mogła go znaleźć :evil:
Proponuje dla kici imie Wioletka.
Ostatnio edytowano Nie sty 15, 2012 19:38 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie sty 15, 2012 19:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

[quote="gosiakot]Dziekuje , w tej sytuacji po niezliczonych telefonach zalatwilam, ze kotek zostanie przyjety w Lecznicy doktora Skolika jutro rano. Tylko w tej lecznicy mozna zrobic jednoczesnie przeswieltlenie oraz jesli bedzie potrzeba - zoperowac lapke tylna prawa. Pani Krystyna tam go zawiezie, a jak dobrze pojdzie z czasem to Terenia zabierze go do kociej chatki. Bardzo prosze o czula opieke nad koteczkiem , strasznie sie nacierpial . To jest kotek wyrzucony z domu , jest doroslym wysterylizowanym kocurkiem. Kotka nazwalam Dawidek .W kamienicy gdzie mieszka pani Krystyna jest Synagoga Mizrahi, doslownie obok niej znaleziono kotka.[/quote]

Gosiu u dr Skolika leczymy nasze koty i ma bardzo dobry aparat rtg.

dobrze, że kotek nie dostał na imię Mordechaj :ryk:

oczywiście bez urazy jesli ktoś jest wyznania mojżeszowego :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sty 15, 2012 19:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jestesmy na drugim miejscu w zbiórce tesco - glosujcie proszę - trzeba mieć konto na Facebooku
http://www.facebook.com/Eksperci.Tesco? ... 0837399609

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sty 15, 2012 19:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Filomen pisze:[quote="gosiakot]. Kotka nazwalam Dawidek .W kamienicy gdzie mieszka pani Krystyna jest Synagoga Mizrahi, doslownie obok niej znaleziono kotka.[/quote]
Gosiu u dr Skolika leczymy nasze koty i ma bardzo dobry aparat rtg.

oczywiście bez urazy jesli ktoś jest wyznania mojżeszowego :D[/quote]

Wiem i dlatego tam tez szukalam pomocy jak sie okazalo ze w almavecie mozna dopiero w srode operowac, a w Lupusie nie ma rtg, nat. u Molickich musialabym chyba wziac kredyt na hipoteke , bo za 3 zastrzyki tolfine , cos p-w zapalne i jeszcze cos oraz obejrzenie kota zaplacono 85 zl ( widzialam paragon).

Co do imienia to OK - Jesli pani Krysia znajdzie tam kolejnego kociaka bede pamietac o Twojej sugestii, ale jak bedzie kotka to nazwe ja Tzipe. O ile mi wiadomo meczetu w Bedzinie ani okolicach nie bylo wiec nie obawiajcie sie dalszych udziwnien , jest jednak sporo buddystow wiec np. Padme jek nabardziej sie moze trafic :mrgreen:

gosiakot

Post » Nie sty 15, 2012 19:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dyżury na następny tydzień wklejam już na 1 stronę, brakuje tylko piatek rano.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.01.-22.01.2012 r.
16.01. pon. rano Beatka wie. Teresa
17.01. wt. rano Marta wie. Ewa
18.01. śr. rano Beatka wie Cookie
19.01. czw.rano Marta wie. MaraS.
20.01. piat rano brak wie. Ewa
21.01. sob. rano Iwonka wie. Teresa
22.01. niedz. rano Dorotka wie. Agata

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 15, 2012 19:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Filomen pisze:

:D

Mordechaj to inaczej Mordka - całkiem fajne imię dla kotka :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie sty 15, 2012 19:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kurcze cos technicznie nie zagralo i zdjecie pyszczka kotki - Stokrotki sie nie otwiera - pisze IMAGE wiec jest tylko pierwsze w kolejnosci male zdjecie grzbietu Stokrotki ...

gosiakot

Post » Nie sty 15, 2012 19:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Się przypomnę na tą chwilę okreśiła się Cookie i Iwonka.

terenia1 pisze:Dziewczyny mam prośbę do wszystkich dyżurantów z Kociej Chatki wszystkich bez wyjątku :D mam kilka spraw do przekazania takich organizacyjnych odnośnie głównie spraw leczenia i bardzo bym prosiła o spotkanie nas wszystkich dosłownie na pół godziny - do przekazania informacji które mam, wydaje mi się że najlepiej jak sie spotkamy w kociarni - dobrze by było jak by się wszyscy zjawili, ale wiem że to może być trudne - dzień musimy ustalić, ale godziny pewnie będę późno popołudniowe prosze opowiedzcie mi się na PW który dzień w przyszłym tygodniu by pasował i wtedy ustalę jeden dzień kiedy przynajmnie większość z nas mogłaby podjechać.

terenia1

Post » Nie sty 15, 2012 19:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Iwona11 pisze:
Filomen pisze:

:D

Mordechaj to inaczej Mordka - całkiem fajne imię dla kotka :D

WLASNIE ! ale ja obawialabym sie skojarzen ze skompromitowanym " Mordo Ty moja " co mogloby zaszkodzic wizerunkowi naszego kociaka i spowodowac znizke w notowaniach OBOP-u

gosiakot

Post » Nie sty 15, 2012 20:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Się przypomnę na tą chwilę okreśiła się Cookie i Iwonka.

terenia1 pisze:Dziewczyny mam prośbę do wszystkich dyżurantów z Kociej Chatki wszystkich bez wyjątku :D mam kilka spraw do przekazania takich organizacyjnych odnośnie głównie spraw leczenia i bardzo bym prosiła o spotkanie nas wszystkich dosłownie na pół godziny - do przekazania informacji które mam, wydaje mi się że najlepiej jak sie spotkamy w kociarni - dobrze by było jak by się wszyscy zjawili, ale wiem że to może być trudne - dzień musimy ustalić, ale godziny pewnie będę późno popołudniowe prosze opowiedzcie mi się na PW który dzień w przyszłym tygodniu by pasował i wtedy ustalę jeden dzień kiedy przynajmnie większość z nas mogłaby podjechać.

Tereniu napisz jaki dzien jest proponowany , latwiej sie odniesc do konkretnej daty .

gosiakot

Post » Nie sty 15, 2012 20:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:Kurcze cos technicznie nie zagralo i zdjecie pyszczka kotki - Stokrotki sie nie otwiera - pisze IMAGE wiec jest tylko pierwsze w kolejnosci male zdjecie grzbietu Stokrotki ...

Gosiu jak umiesz zmniejsz to jedno olbrzymie zdjęcie bo zaraz przerobią go na linka :wink:
przydałoby się troszkę więcej zdjęć szczególnie pierwszej kici, ta Pani nie ma aparatu lub kogoś znajomego żeby porobił więcej zdjęć? i może przydałoby się więcej informacji na temat kotek i numer telefonu do kobiety, jak wszystko bedzie dam je na naszą stronkę i porobię ogłoszenia.

terenia1

[poprzednia][następna]