Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 23:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

marinella pisze:właśnie próbował ukraść ciasto ale powoli się wynurza

Radosław ciastokradziej :mrgreen: Swoją drogą moje kicie kradną czekoladowe płatki kukurydziane jak tylko zostawię na stole :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 15, 2012 0:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Wyniki ma czyste- pasożyty wróciły negatywne, podobnie lamblie, na kokcydia nie miał badań ale miał 3 x podany borgal, więc jeśli by je miał to by się już ich pozbył. Tajemnica jego brzucha na razie pozostaje niewyjaśniona, jeszcze prosiłam wetki żeby z tej krwi co miał pobraną dorobiły jeszcze jeden enzym trzustkowy, ale jak dotąd to wszystko miał w normie.Tak sobie pomyślałam, że on może mieć jakąś alergię pokarmową, np. na gluten, tylko nie wiem jak takie coś się diagnozuje u kotow.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie sty 15, 2012 9:01 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Trudna jest diagnostyka u kotów alergii pokarmowej, ja robiłam to drogą eliminacji.
Najlepiej pododawać mu tylko suche weterynaryjne Fibre pomieszaną z Indestinal Gastro lub na początek samą Fibre - ono ma włókna które bardzo dobrze działają na jelito grube, także pomagają i na zaparcia i na rozwolnienie. Wypróbowane u naszej Pysi, która ma problemy z jelitami.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sty 15, 2012 9:33 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

on w sumie nie ma ani zaparć ani biegunek
jego kupy są wielkie i smierdzące ale mają normalną konsystencje
i puszcza bardzo śmierdzące pierdziochy ;)

popróbuję róznych karm, myślę też o probiotykach i zobaczymy

moja córa mówi o nim Mój Ladzio i dziś stwierdziła ze dobrze mieć trzy kotki i jednego czarnego :twisted: :twisted: :twisted:

właśnie się bawią myszką na kijku :ok:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Nie sty 15, 2012 12:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

moorland pisze:Wyniki ma czyste- pasożyty wróciły negatywne, podobnie lamblie, na kokcydia nie miał badań ale miał 3 x podany borgal, więc jeśli by je miał to by się już ich pozbył. Tajemnica jego brzucha na razie pozostaje niewyjaśniona, jeszcze prosiłam wetki żeby z tej krwi co miał pobraną dorobiły jeszcze jeden enzym trzustkowy, ale jak dotąd to wszystko miał w normie.Tak sobie pomyślałam, że on może mieć jakąś alergię pokarmową, np. na gluten, tylko nie wiem jak takie coś się diagnozuje u kotow.

Niestety najłatwiej drogą eliminacji.
Najlepsza jest monodieta - jedna karma i żadnych smakołyków czy choćby wylizywania misek. I nie kilka dni, ale tygodni.

Mieliśmy podobny przypadek. Indor po każdym mokrym miał biegunkę. Kupy przybrały postać stałą na RC37 i wszystko wydawało się być ok. Tylko w suszarni (bo tam najpierw mieszkał) ciągle kupą śmierdziało. Po przeprowadzce do DT okazało się, że kot pierdział okrutnie. A że sroga zima była i ciągle otwarte okno nie wchodziło w grę, to było niefajnie... ;) Po wstawieniu na RC intrestinal wszystko się unormowało.
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Nie sty 15, 2012 16:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dzisiaj u dworcowiakow:

PKS rampa - kotka biala z szara (ostatnio zawsze tam jest) i bardzo oswojona koteczka czarna z bialymi plamkami, rozowy nosek z czarna plamka nad nim. Przybiegla i najpierw ociaranie, potem glaskanie i mruczenie :) slodka. Wiem, ze ona bo nawet pod ogon pozwolila zajrzec.
PKS zagajnik - 5 kotow, niezbyt glodnych... jeden czarny nawet nie wyszedl z budki. Byl szary mlodzieniec.

Skladowa - jeden bialo czarny kot

PKP graciarnia - 3 koty glodne, bialo czarne, jeden z takimi malymi oczkami blisko osoadzonymi i chyba ma zeza ?
PKP laczka - 9 kotow; 3 czarne byki (jeden z nich z pomaranczowymi oczkami:) + 1 czarny mniejszy z wyrudziala sierscia i mokra sierscia w okolicach tylnych nozek. 2 biale z niewielkia iloscia plamek, obie maja kiepskie oczka, jedna z nich oprocz tych oczek ma grzybice/swierzb na uszku i zauwazylam obok przedniej lewej nogi rozowa skore..na grzbiecie podobne, to ten:
[IMG=http://img208.imageshack.us/img208/572/20120115448.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

Temu bardzo swiszczy oddech:
[IMG=http://img269.imageshack.us/img269/1002/20120115445.jpg][/IMG]

i byl jeszcze taki byczek/krowka:)
[IMG=http://img259.imageshack.us/img259/6149/20120115443.jpg][/IMG]

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie sty 15, 2012 17:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Tylko, że z Radkiem jest tak, że kupę ma ładną, dużą, problem jest z brzuchem, wygląda jak kotka na ostatnich nogach, naprawdę, szczególnie jak coś zje to wtedy schodzi mu takie brzuszysko większe od Radka, on już brał esputicon, espumisan, probiotyk fratrogermine, miał badaną wątrobę, trzustkę, kupę miał dwa razy badaną i nic, jest na maksa zgazowany i cholera wie dlaczego. Takie wzdęcia właśnie kojarzą mi się z ludzkim uczuleniem na gluten, aha i ogólnie Radek jakoś szczególnie chyba za suchym nie przepada, może właśnie nie dawać suchego a pokarmić go przez chwilę samą piersią gotowaną, bo na pewno będzie 100 razy taniej niż pakować w niego intestinal, który i tak ma zboża. Wtedy by się okazało czy to alergia, bo kurczak sam w sobie nie ma nic co by go uczulało, jutro będę u weta to się jeszcze zapytam co o tym myśli.

moorland

Post » Nie sty 15, 2012 17:51 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

LunaKlara, to widać,że te koty z pks tak wędrują na łączkę i z powrotem bo ten czarny z tym grzybkiem i ten czarny z wyplowiałą sierścią głównie rezydują na pks. Też zwróciłam na Nie uwagę ostatnio. Natomiast kotka ze świszczącym oddechem to inna kicia od tego kota ze zdjęcia, też tygrysek ale mniejsza. Kurde, jak jeden kot na leczeniu to kolejne zaczęły chorować..

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Nie sty 15, 2012 18:02 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Bo taka pogoda ni w pięć ni w dziewięć. Gdyby był lekki mróz za w czasu to i koty były by w lepszej kondycji.
Obrazek

itaka

Post » Nie sty 15, 2012 18:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

miki27- na zdjęciach LunyKlary wszystkie koty są z PKP, a po czym wnosisz, że one wędrują pomiędzy sobą? Tam na łączce też są czarne z wypłowiałą sierścią, szczególnie, że tych czarnych tam jest chyba z 8.
Ten ze świszczącym oddechem to dziadek z łączki. Ten pierwszy to wykastrowany kocurek- jak już pisałam, przy kastracji miał podane leki ale nie można było nic więcej dla niego zrobić, bo bardzo źle znosił klatke, a ostatnia na zdjęciu to dziewczynka.

moorland

Post » Nie sty 15, 2012 18:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

miki27 pisze:LunaKlara, to widać,że te koty z pks tak wędrują na łączkę i z powrotem bo ten czarny z tym grzybkiem i ten czarny z wyplowiałą sierścią głównie rezydują na pks. Też zwróciłam na Nie uwagę ostatnio. Natomiast kotka ze świszczącym oddechem to inna kicia od tego kota ze zdjęcia, też tygrysek ale mniejsza. Kurde, jak jeden kot na leczeniu to kolejne zaczęły chorować..

tak, ten mniejszy czarny byl wczesniej na PKS. Pozostale z PKP widzialam tylko na PKP :)

ten ze swiszczacym oddechem z mojego zdjecia byl na PKP, innego z takimi objawami nie zauwzalym ani na PKP ani na PKS. Moze to kolejny :( ehhh

LunaKlara

Post » Nie sty 15, 2012 18:18 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Czyli ten mały czarny wyrudziały to nie jest zabiedzony Orange. Ale biedny okropnie.
Uśmiałam się z tych "czarnych byków", ale to szczera prawda, jeden z nich zwłaszcza jest naprawdę olbrzymi :D
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie sty 15, 2012 18:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

moorland pisze:miki27- na zdjęciach LunyKlary wszystkie koty są z PKP, a po czym wnosisz, że one wędrują pomiędzy sobą? Tam na łączce też są czarne z wypłowiałą sierścią, szczególnie, że tych czarnych tam jest chyba z 8.
Ten ze świszczącym oddechem to dziadek z łączki. Ten pierwszy to wykastrowany kocurek- jak już pisałam, przy kastracji miał podane leki ale nie można było nic więcej dla niego zrobić, bo bardzo źle znosił klatke, a ostatnia na zdjęciu to dziewczynka.

dzieki Moorland moze zapamietam te plcie :)

ciekawa jestem co to byla za oswojona koteczka na rampie ?

jak tam chora kotka ?

ps. wszystki dzisiaj wstawione zdjecia sa kociarstwa z PKP

LunaKlara

Post » Nie sty 15, 2012 18:35 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Oswojona koteczka to mama Pandy, jest na zdjęciach, chyba na str. 54 poprzedniego wątku.
Ten czarny to według mnie jest kot z PKP a nie ten sam co na PKS
Panda jednak jedzie do nowego domu w przyszłym tygodniu
O koteczce z piwniczki by Marta lub Jarka musiały cos napisać, bo one jej dzisiaj kroplówkę podawały w piwniczce, wczoraj nie bylo za dobrze, gorzej niż przed wczoraj, jutro ją zabieram do weta na badanie krwi, zobaczymy.

edit:
moorland pisze:Koty z PKS-Tutaj mama bubu (krówka) i siostra Radka
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 15, 2012 18:38 przez moorland, łącznie edytowano 1 raz

moorland

Post » Nie sty 15, 2012 18:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

A na łączce nie ma 6 czarnych kotów ? Ja od samego początku widziałam tylko szóstkę czarnego kociarstwa przeze mnie i mego TŻ zwane "łajzami" :mrgreen:
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]