[Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 19, 2011 13:36 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Budyń zamieszkał w Gliwicach u pani Kasi i jej koteczki. :D
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lis 22, 2011 18:48 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Super Budyniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto lis 22, 2011 19:00 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lis 27, 2011 13:34 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Jak tam sytuacja na froncie??

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 08, 2012 13:01 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Aktualne info. Udało się nam od Pani Ani dotychczas wziąć w sumie:
Cztery Maluszki, które były u Halbiny na DT
Żółtka - oswoił się i juz jest w nowym DT
Kitkę - oswojona, czeka na DS
Zuzankę i Zuzulkę - obie oswojone trafiły do DS

Aktualnie u mnie jest Plamka na oswajaniu i leczeniu.

Z panią Ania pozostaję w kontakcie, podrzucam jej karmę, jednak nie dysponuję DT które podjełyby się oswajania i leczenia kotów. W tym względzie naprawdę przydałaby się pomoc!!!

W nadchodzącym tygodniu pojadę po kolejnego kota. Aee to wszystko. Niestety muszę bezczelnie kłamać, że koty jadą do nowych domów od razu, nie mogę wspominać, ze trafiają wcześniej na DT, bo wtedy nie chce mi ich wydać. Udało mi się z nią tez uzgodnić, że zaczniemy akcję sterylek. Z tym, ze to tez muszę robić etapami, bo mamy brać kota, przetrzymać go 10dni po sterylce i dopiero wtedy oddać.
Postaram na bieżąco wrzucać info.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto sty 10, 2012 10:31 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Oto efekty naszych działań:

Żółciuć ma na imię teraz Tofik
Obrazek => Obrazek

Zuzanka i Zuzulka

Obrazek
Obrazek
=>
Obrazek

Kitka wypiękniała i wciąż czeka na kochający domek!
Obrazek =>
Obrazek
Obrazek

Formica

Post » Wto sty 10, 2012 10:51 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Piękne koteczki ! :) Odwaliliście kawał dobrej roboty :ok:

OlaLola

Post » Wto sty 10, 2012 11:15 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Nie jesteśmy nawet w połowie.
Ale wszystkie koty stamtąd wymagają oswajania, ja nie mam warunków by wziąć więcej niż jednego dzikusa, bo mi dziczeją potem. Więc trza po kolei :( A to wolno idzie.
Obrazek

Formica

Post » Wto sty 10, 2012 20:10 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Byłam dziś dwukrotnie u Pani Ani, ale zastałam drzwi zamknięte. za pierwszym razem zostawiłam jej kartkę w skrzynce pocztowej z info, ze chcę kolejne dwa koty od niej wziąć i za drugim razem jej nie było w skrzynce, więc mam nadzieję, że się ze mną skontaktuje lub że będzie w domu w czwartek tak jak napisałam jej, że przyjadę.
Zobaczymy.
Na razie znalazł się domek dla Plamki i jak młoda tylko wyzdrowieje, jedzie do nowego domu :D
Obrazek

Formica

Post » Wto sty 10, 2012 20:13 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Formica pisze:Byłam dziś dwukrotnie u Pani Ani, ale zastałam drzwi zamknięte. za pierwszym razem zostawiłam jej kartkę w skrzynce pocztowej z info, ze chcę kolejne dwa koty od niej wziąć i za drugim razem jej nie było w skrzynce, więc mam nadzieję, że się ze mną skontaktuje lub że będzie w domu w czwartek tak jak napisałam jej, że przyjadę.
Zobaczymy.
Na razie znalazł się domek dla Plamki i jak młoda tylko wyzdrowieje, jedzie do nowego domu :D

:ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 10, 2012 22:06 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Uwaga zaczynam spamować na wątkach :)
Wprowadzamy nowy system opisywania zwierzaków. Proszę o podawanie info o nowych kotach według takiego wzoru:

Imię
Kastracja
Szczepienia
Stosunek do kotów
Stosunek do psów
Stosunek do dzieci
Kontakt do opiekuna
Opis, uwagi.

Te metryczki będziemy wstawiac na wstępie każdego opisu. Poniżej będzie miejsce na historię, opisy itd.
Bo nie wszyscy chcą czytać, wielu ludzi tylko rzuca okiem.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sty 11, 2012 15:39 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Super robota Formico, Halabino i Sissay!

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Nie sty 15, 2012 0:17 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Byłam w czwartek u p. Ani, zostawiłam jej trochę karmy.
Okazało się, że ktoś jej zostawił 30zł i "na trochę" kocura olbrzymiego. Przed świętami dostała kartkę, że ma go oddać do schronu, a właścicielka go sobie odbierze wróciwszy zza granicy. Kocur niekastrowany. Oczywiści najstarsza kota już w ciąży widocznej, gdy próbowałam namówić p.Anię do sterylki aborcyjnej, wpadła w lament.

Końcem końców wyszłam stamtąd z dwoma innymi kotkami:
1) Krówką, urodzoną pod koniec maja 2011r.
Obrazek

2)Strzałką vel. Noskiem, urodzoną w połowie 2010
Obrazek

Obie kotki zakatarzone i zapchlone. Od razu wylądowały w gabinecie weterynaryjnym. Dostały antybiotyki, leki przeciwzapalnie, delikatne odrobaczenie i środek przeciwpchelny.

Krówka jest na DT u Moniki, Strzałka u mnie w klatce jak na razie na czas oswajania. Dziś już sama w czasie głasków barankowała, co mam nadzieję dobrze rokuje :)
Obrazek

Formica

Post » Nie sty 15, 2012 11:37 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Strzalka nie wygląda na te półtora roku :roll: ale może takie zdjęcie.

U jakiej Moniki jest Krówka, bo na pewno nie u mnie? :mrgreen:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie sty 15, 2012 15:36 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

A Pani da wysterylizować ciężarną kotkę??

OlaLola

[poprzednia][następna]