Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 19:40 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

A wystarczy świeczka w oknie....
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Sob sty 07, 2012 22:49 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Aneta.I pisze:A wystarczy świeczka w oknie....

Albo pokaz laserów...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 08, 2012 6:03 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Fajerwerki przecież kosztują. Nie można tych pieniędzy przeznaczyć na zbiórkę? No, widać nie można :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 08, 2012 17:07 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

"Światełko do nieba" usłyszałam na Karłowicach - z Rynku, jeśli ktoś zna Wrocław, wie, jak to jest daleko. O godz. 17, mając słuchawki na uszach, z muzyką.
Dobro czynione kosztem innych stworzeń, nie wiem, po co, bo ludzie mogą dawać na WOŚP bez tych atrakcji

:evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 08, 2012 17:27 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Wibrysku, czy mogę przesłać link do tego wątku do fundacji WOŚP? Napiszę do nich list i chcę podeprzeć ten list linkiem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 08, 2012 20:14 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:"Światełko do nieba" usłyszałam na Karłowicach - z Rynku, jeśli ktoś zna Wrocław, wie, jak to jest daleko. O godz. 17, mając słuchawki na uszach, z muzyką.
Dobro czynione kosztem innych stworzeń, nie wiem, po co, bo ludzie mogą dawać na WOŚP bez tych atrakcji

U mnie przed chwilą slychać bylo lomoty. Koty lataly po domu warcząc :twisted: :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie sty 08, 2012 20:53 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

felin pisze:
MalgWroclaw pisze:"Światełko do nieba" usłyszałam na Karłowicach - z Rynku, jeśli ktoś zna Wrocław, wie, jak to jest daleko. O godz. 17, mając słuchawki na uszach, z muzyką.

U mnie przed chwilą slychać bylo lomoty. Koty lataly po domu warcząc :twisted: :twisted:

W Warszawie łomoty trwały tym razem bardzo krótko, ze dwie minuty... ale to o dwie minuty za długo....
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob sty 14, 2012 17:48 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Wibrysku, czy mogę przesłać link do tego wątku do fundacji WOŚP?
Napiszę do nich list i chcę podeprzeć ten list linkiem.

oczywiście, dziękuję :1luvu:

u nas w Łodzi też było bardzo mocno słychać "światełko do nieba" :(

też się zastanawiałam jak to było jeszcze 15-20 lat temu
- wtedy zamiast fajerwerków mieliśmy "sztuczne ognie"
czy nie można do tego wrócić ????
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob sty 14, 2012 17:58 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Dziękuję, wibrysku :P
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sty 14, 2012 19:34 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Przyznam, że też zastanawiam się jak było ileś lat temu... na pewno było spokojniej, szłam na sylwestra do mojej przyjaciółki lub gdzieś dalej i nie bałam się wracać (panicznie boję się huku, nawet pękającego balonu). Chociaż kiedyś byłam na pasterce - musiało być to ze 30 lat temu :oops: i ktoś strzelał z kapiszonów... więcej nie poszłam na pasterkę i nie pójdę
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob sty 14, 2012 22:43 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

W Sylwestra umarl moj bezdomniak Menel. Znalazlam go martwego koło jego budki . Nie widac bylo sladow zeby ktos zrobil mu krzywde( pies,samochod, czlowiek). To byl dosyc wiekowy ale zdrowy kot. Mysle, ze serce nie wytrzymalo przy hukach petard :( Nienawidze Sylwestra

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob sty 14, 2012 22:46 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

kya pisze:W Sylwestra umarl moj bezdomniak Menel. Znalazlam go martwego koło jego budki . Nie widac bylo sladow zeby ktos zrobil mu krzywde( pies,samochod, czlowiek). To byl dosyc wiekowy ale zdrowy kot. Mysle, ze serce nie wytrzymalo przy hukach petard :( Nienawidze Sylwestra

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
tak mogło być, niestety. Biedaczek kochany :cry:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sty 14, 2012 23:35 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

kya pisze:W Sylwestra umarl moj bezdomniak Menel. Znalazlam go martwego koło jego budki . Nie widac bylo sladow zeby ktos zrobil mu krzywde( pies,samochod, czlowiek). To byl dosyc wiekowy ale zdrowy kot. Mysle, ze serce nie wytrzymalo przy hukach petard :( Nienawidze Sylwestra

:kotek: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: dzikuski u mnie jakoś przeżyły...pewnie gdzieś uciekły do takiego zapuszczonego parku.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sty 30, 2012 6:13 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Stadion narodowy też z hukiem musieli otworzyć. Prymitywni ludzie to i prymitywne zabawy :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 30, 2012 11:50 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Stadion narodowy też z hukiem musieli otworzyć. Prymitywni ludzie to i prymitywne zabawy :evil:

A czego się innego spodziewalaś? To dla tych, których dotyczy haslo "chleba i igrzysk", a cesarz po igrzyskach mówil im: "a teraz idź spać holoto albowiem świtać zaczyna". :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]