cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 13:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No to i ja sobie sikne :)
Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sty 14, 2012 14:21 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Przyjszłam z dyżuru.
Co mogę powiedzieć...
Ira i dwie czarne kotki to diablice wcielone!! :evil: Warczą syczą piorą inne koty...
Jankes biedaczek nie rusza się ze swojego miejsca, nie ma ochoty na głaskanie, nawet nie zjadł mokrego żarełka.
Jego czarnula wystraszona, nie chciała jeść ale za to jak się wyłożyła słodko na piecu :1luvu: łapki wyciągnęła - pełen relaks.
Kozak poskubał mokrego żarełka ale generalnie bardziej go interesowały piłeczki, pomponiki i wszystko co sie gdzies poruszyło. Gonią go inne koty - zwłaszcza czarna grubiutka - sorry, ale ja Ich nie rozpoznaję.

Teraz nie wiem, czy w wolierze w końcu sprzątnęłam we wszystkich trzech kuwetach - jeśli nie - Arabella musisz mi wybaczyć. Zajęłam się Funią, wycięłam Jej prawie wszystkie kołtuny, wyczesałam troszkę martwej sierści. Ale jasna cholera!! Jak można kota krótkowłosego tak zaniedbać?? Skąd ten filc? Przecież tam było z pół kilo sierści w kulkach o średnicy 5 cm... To moje długowłose psy nie mają takich filców po 3 miesiącach bez szczotki... Na spokojnie siedziałam z Funką godzinę i jakoś te wielkie kołki usunęłam, co prawda nie wygląda teraz za pięknie bo ma powycinane dziury, ale na pewno lepiej Jej sie poruszać, bo nic nie ciągnie. Nie wiem jak będzie z tymczasem bo Funia póki co nie bardzo ma zamiar współpracować z innymi kotami :( Prała się z Irą i czarnulą przez siatkę. Zobaczymy.
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Sob sty 14, 2012 16:58 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No to już są postępy :lol: Skoro się tłukły przez siatkę to też dobry znak, ma na to siłę. Bałam się by nie wycofała się totalnie. Propozycja jest taka by na dzień Funię puszczać na kociarnię, a na noc chować do boksu, by inne kociaki mogły sobie polatać 8)
MIKUŚ

Post » Sob sty 14, 2012 17:07 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Prawdopodobnie w środę pojedziemy z Dorotką do Wrocławia!!!

Potrzebna pomoc.

Transport, kasa, chęci i dzień wolny !!!!!
MIKUŚ

Post » Sob sty 14, 2012 17:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Melduję się na nowym wątku.
Mój tymczas Cezar ma się już całkiem nieżle, udko pięknie podgojone, przestał je lizać, jest dobrze. Został uznany za kastrata, ale niepokoją mnie jego zachowania, bo jęczy i niespokojnie pomrukuje.Często rządzi w nocy, w ciągu dnia kręci się koło drzwi i wypatruje okazji do ucieczki. Nie wiem na ile te zawodzenia wynikają z tęsknoty za wolnością, a może to nadmiar testosteronu. Będę we wtorek u weta, spróbuję zasugerować, czy to przypadkiem nie wnęter. Z Milką się zdecydowanie nie lubią i pewnie nie polubią. Byłam świadkiem sytuacji, kiedy obserwowali się z odległości metra, Milka niespodziewanie doskoczyła, prasnęła go łapą w pysk i uciekła. Biedny Cezar nawet nie zdążył mrugnąć, a jej już nie było. Czasami jednak czają się nos w nos, aż któreś się podda i wycofa z tego pojedynku na siłę spojrzenia. W stosunku do mnie Cezar jest zdecydowanie nakolankowym kotem. Kiedy siadam na fotelu, on siada na kolanach, trochę podepcze a potem drzemie. Jest świetny, gdyby nie jego tęsknota za światem, nie musiałabym go nikomu oddawać.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob sty 14, 2012 18:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Przycupniemy sobie cichutko :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sty 14, 2012 21:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No to ja dla towarzystwa Paweł przycupnę przy tobie :wink:

A tak w ogóle to Still vel Timon jako swojego guruu wybrał młodego,razem śpią jedzą i bawią się.Moja bratowa jest niepocieszona.Mysli nad dokoceniem,ale z racji tego że Stil to grzyb musi odczekać i o trochę :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sty 14, 2012 21:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

martika szczwany still:)

młoda dzisija grała z ojcem balonem , amik ułożył się pośrodku , wyciągnął na leżaka i jak spadało koło niego to pacał łapa . cudo:) grali sobie tak we trójke :)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Sob sty 14, 2012 22:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dopiero teraz przeczytałam co by Funie zamknąć a reszte puścić :roll:
Zakręcony dzień dziś miałam.... Dopiero co z dyżu wróciłyśmy...

Ksawery tak zpitalał że mu uchów nawet nie dałam rady zobaczyć :oops:

Jankes w prawym uchu miał "kopalnie" ale lewe nawet ładne było

Kozak vel. Kozik ew. Kazik jak mi wyszło pod koniec wszystko przyjmuje ze stoickim spokojem.
:ryk: jak Zuza sprzątała w wolierze to ją atakował z drapaka :ryk: Jest papugowym kotem jak Edek Uli dosłownie. Jak by mógł to by z człowieka nie złaził.

Selena ma łupież 8O

Przepraszam bardzo że Ksawierowi uszków nie wyczyściłam, Obiecuje poprawe wiem że to było bardzo ważne ale naprawde nie miałam siły już go gonić :(

Funia nic przy mnie nie zjadła. wyciełam jej tylko 3 dredy.

Cóż jeszcze mogę dodać.....
Nie wiem czy oślepłam czy co ale Alficy nie widziałam. Czyżby znalazła domek?
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob sty 14, 2012 22:58 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Arabella26 pisze:Cóż jeszcze mogę dodać.....
Nie wiem czy oślepłam czy co ale Alficy nie widziałam. Czyżby znalazła domek?

Tak coś chyba Barbara mówiła jak do mnie dzwoniła rano.

Który to Ksawery? Bo mnie sie w oczach tam mieni a rano Mu te uszyska chce wyczyścić.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Sob sty 14, 2012 23:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Aaaa, ok, już widzę w albumie. On taki miziak jest, przytulał się dzisiaj.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Sob sty 14, 2012 23:09 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Prawdopodobnie w środę pojedziemy z Dorotką do Wrocławia!!!

Potrzebna pomoc.

Transport, kasa, chęci i dzień wolny !!!!!

basia jakby co to mam siostre we wroclawiu jedynie tak moge pomoc :(

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob sty 14, 2012 23:25 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Mnie się wydaje że one już po prostu mają dość tych zabiegów. Pierwszy raz jak czyściłam uszka Jankesowi to był przespokojny a dzisiaj to prychał i zeskakiwał z kolan jak oparzony.
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Nie sty 15, 2012 15:47 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

poproszę dyżur wtorek wieczór i niedziele rano.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie sty 15, 2012 16:15 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Jeżeli wolne, to chciałbym poniedziałek i środe wieczorem :)

Victor

Od: Sob gru 31, 2011 19:22

[poprzednia][następna]