To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 17:22 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

Tylko nie wiem czy cos z tego bedzie jak ogloszenie zmienil ...
Obrazek
Tanie ogłoszenia na bdt Budryska -> viewtopic.php?f=27&t=137731
Moja mała tymczaczasowiczka -> viewtopic.php?f=13&t=138350

Obrazek

akna

Od: Wto lis 23, 2010 1:01

Post » Pt sty 13, 2012 2:05 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

Kolejna zmiana:

"Oddam w dobre ręce 9-miesięczną koteczkę maine coon po rodowodowych rodzicach. Rodzice i ich rodowody do wglądu na miejscu. Kotka jest do oddania za darmo, wyprawka do niej kosztuje 500 zł. Koteczkę oddaję za darmo, ale wyłącznie z wyprawką. To warunek oddania."
Pewnie znudziło mu się odpowiadać na pytanie,czy można bez :evil:
Tyle zgłoszeń i co?Ogłoszenie nadal aktualne :cry:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt sty 13, 2012 13:42 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

Pozostaje podsumować faktyczną wartość wyprawki i oskarżyć o próbę wyludzenia. To zapewne też narusza warunki umieszczania ogloszeń na portalu.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sty 13, 2012 14:08 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

Można się ewentualnie powoływać na ten punkt:

"2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.
(...)
6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych
w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym
celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów."

Bo nawet jeśli gość rozmnożył psy lub koty, żeby nimi (lub wyprawką) handlować, to już złamał ustawę. Nawet jesli zwierząt nie sprzedał, a miał taki cel. Tyle ze kto niby miałby się tym zająć?
Zapis na portalu tablica.pl mi się podoba, ale czemu mówi tylko o sprzedających, a nie kupujących? Przecież kupujący też łamie ustawę, jeśli kupuje nie z hodowli, schroniska czy od organizacji społecznych. Może ktoś z kupujących by się wystraszył. Chociaż, dopóki choć jedna osoba nie zostanie ukarana z tego tytułu, to można sobie pogwizdać.
izza & Bajka + Sharky

izza

Od: Pt wrz 26, 2003 14:32

Post » Sob sty 14, 2012 2:41 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

felin pisze:Zapis na portalu tablica.pl mi się podoba

To opisane ogłoszenie i wiele podobnych pochodzi właśnie z tego portalu , więc co komu po tych zapisach?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob sty 14, 2012 8:12 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

i po co komu wglad do rodowodu? przeciez wiadomo, ze kotka rodowodu nie ma, wiec rasowa nie jest. wiele osob podejrzewam jednak da sie nabrac w ten sposob...
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Sob sty 14, 2012 19:51 Re: To teraz płacisz za wyprawkę a kot jest za darmo !!!

dana2509 pisze:
felin pisze:Zapis na portalu tablica.pl mi się podoba

To opisane ogłoszenie i wiele podobnych pochodzi właśnie z tego portalu , więc co komu po tych zapisach?

No faktycznie, lepiej rozlożyć ręce i biadolić.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia]