michalinadzordz pisze:W nocy była pierwsza kupka, ale taka dziwna :/ Strasznie sucha i w dziwnym kolorze - takim jasnożółtym, czy to normalne? Połowa była taka żółta a reszta ciemna, żaden z moich kotków tak nie miał :/ Wybaczcie opis, ale martwię się o nią. Co ona jadła?
Spokojnie, takie kupy się zdarzają - mój kocurro, który uznaje tylko suchą paszę,no z łaski zje odrobinę surowej piersi z kurczaka, ale to naprawdę muszę go prosić, czasem ma takie 2kolorowe kupsztale i do tego suche(tyle że ona max 2 dni ma zaparcie, a jak robi codziennie to też raczej są to suche bobki- kwiestia diety). Kolor zależy od tego co jadła, ale też kupka mogła się odbarwić bo długo zalegała w jelitach, a sucha jest, bo kicia prawie nie jadła i nie piła, więc jelito grube maksymalnie "wysuszyło" kupkę, żeby jak najwięcej wody odzyskać. A wczoraj po masażu i odrobaczaniu perystaltyka ruszyła i kupa poszła!
A skoro poszła kupa, to i apetyt powinien jej wrócić, bo na pewno nie czuła się z tym ciężarem komfortowo.
A swoją drogą to kicia jest PRZEPIĘKNA i już teraz radzę potencjalnym domkom ustawiać się po nią w kolejce!
Widziałam ja wczoraj w lecznicy - to taka kompaktowa kicia, malutka ale okrąglutka, cudnie umaszczona, a do tego ma wspaniały ogon i cudowny pysio!
Gdyby nie to, że grozi mi zbieractwo i zdaję sobie z tego sprawę, pewnie już byłaby moja