ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 21:17 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptysiaki witają :1luvu: :1luvu:

Właśnie robię kolejne zamówienie na papu dla kiktów... Tym razem bez suchego - zjadły tyle co kot napłakał i bez żwirku - ten kupie we Wrocku i przywiozą mi za 5 zł pod samiuteńkie drzwi 8) 8) 8)

A i tak jeszcze mam sporo wydatków.. eh... Muszę się już zaopatrzać w sprawunki na kłaczki... odkąd im daje ciasteczka i ciut pasty przestały mi gadać w kuwecie :roll: :roll: i teraz codziennie rano dostają po 5 ciasteczej whiskasa na kłaczki a jak wracam z pracy po kroszkę pasty Gimpeta :mrgreen: :mrgreen: teraz zamówiłam duuużą zwykłego gimpeta i na spróbowanie małą tego extra... nie wiem czy to się różni, ale zwykłą wcinają prosto z tubki, może extra też im podejdzie to bede im kupować na zmianę 8) 8) 8)

Poza tym Ptysie rosną, brykają, wszędzie "gubią" swoje myszy i zdrowieją 8) 8) 8)
Jakby tego było mało koleżanka dziś się ze mnie śmiałą, że zwariowałam do reszty, bo kupiłam zaślepki do kontaktów jak przy dzieciach :roll: :roll: :roll: ale to dlatego, że mam kontakty w całym mieszkaniu na wysokości około 15 cm a futra biegając wte i wewte ciągle się o nie ocierają, szczególnie o jeden za łóżkiem.. A przecież to futka i moga najzyczajnie w świecie się naelektyzować :? :? :? stąd stwierdziłam, że nie chce mieć na sumieniu uprażonego kociaka i zabezpieczyłam jak przed dziećmi 8) 8) 8)

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Śro sty 11, 2012 21:26 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Bardzo słusznie. Nigdy dość zabezpieczeń :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 11, 2012 21:28 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

:ryk: :ryk: :ryk: Oj Małgosiu, coś mi się zdaje, że wpadłaś...jak śliweczka do kompociku :mrgreen:

U mnie bardzo dobrze sprawdzają się whiskasowe odkłaczacze, ale tylko jedna je jada. Natomiast druga kocha pastę. Najlepsza jest Bezopet (chyba tak sie nazywa) ale droga kurcze jest. Gimpet też się dobrze sprawdza :ok:
Gorące całuski posyłam :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sty 11, 2012 21:41 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Wpadłam nie wpadłam... jakbyś je zobaczyła też byś się strachu najadła... one ciągle się wiercą, kręcą, biegają i... śpią 8) A jak byłam na święta to... kontakt u mojej Mamy autentycznie się spalił, jakieś spięcie... a że to było 1 dzień przed przyjazdem Ptysi.. to sama byś się strachu najadła i widok kręcących się kotów non stop przy kontaktach napawałby Cię co najmniej o palpitację serca... dlatego zabezpieczyłam kontakty... jak ma się coś dziać to z dala od kociaków a jak plastik miałby się zacząć topić to przynajmnije zacznie śmierdzieć i nie będą się zbliżać...

Malgosia Wroc

Post » Śro sty 11, 2012 21:51 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Co racja - to racja. Ja to bym nawet nie wpadła na taki pomysł, choć kontakty też na niskim poziomie, ale raczej poukrywane. Moje koty tłuką się środkiem :mrgreen:

jasdor

Post » Śro sty 11, 2012 22:15 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Bo Twoje już wyrosły z fazy radosnej twórczości w wymyślaniu sobie zabaw a moje w tej fazie są... jak wyrosną pewnie też zaczną łazić środkiem nie bokami... 8) 8)

Malgosia Wroc

Post » Śro sty 11, 2012 22:29 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Analizując zdjęcia z młodości kocieńczej widać, że Animalon ich szkoliła na dobrym sprzęcie, nawet czytanie im nie straszne , czasem nawet do góry nogami :mrgreen:

jasdor

Post » Czw sty 12, 2012 11:54 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Ptysiaki witają :1luvu: :1luvu:

Właśnie robię kolejne zamówienie na papu dla kiktów... Tym razem bez suchego - zjadły tyle co kot napłakał i bez żwirku - ten kupie we Wrocku i przywiozą mi za 5 zł pod samiuteńkie drzwi 8) 8) 8)

A i tak jeszcze mam sporo wydatków.. eh... Muszę się już zaopatrzać w sprawunki na kłaczki... odkąd im daje ciasteczka i ciut pasty przestały mi gadać w kuwecie :roll: :roll: i teraz codziennie rano dostają po 5 ciasteczej whiskasa na kłaczki a jak wracam z pracy po kroszkę pasty Gimpeta :mrgreen: :mrgreen: teraz zamówiłam duuużą zwykłego gimpeta i na spróbowanie małą tego extra... nie wiem czy to się różni, ale zwykłą wcinają prosto z tubki, może extra też im podejdzie to bede im kupować na zmianę 8) 8) 8)

Poza tym Ptysie rosną, brykają, wszędzie "gubią" swoje myszy i zdrowieją 8) 8) 8)
Jakby tego było mało koleżanka dziś się ze mnie śmiałą, że zwariowałam do reszty, bo kupiłam zaślepki do kontaktów jak przy dzieciach :roll: :roll: :roll: ale to dlatego, że mam kontakty w całym mieszkaniu na wysokości około 15 cm a futra biegając wte i wewte ciągle się o nie ocierają, szczególnie o jeden za łóżkiem.. A przecież to futka i moga najzyczajnie w świecie się naelektyzować :? :? :? stąd stwierdziłam, że nie chce mieć na sumieniu uprażonego kociaka i zabezpieczyłam jak przed dziećmi 8) 8) 8)

Witamy się czwartkowo :1luvu: Jak bym była kotem, to chciałabym być Twoim :1luvu: .... Małgosiu, rewelacyjnie troszczysz się o Ptysie. I dobierasz jedzonko i do lekarza od razu z kitkami idziesz, jak trzeba. I zabezpieczasz kontakty , żeby Ptysie się nie świeciły :ryk: super :ok:

Nawet nie wiesz jaka to ulga dla mnie, że Ptysiu i Balbinka trafiły do tak odpowiedzialnej osoby. Bo adopcja to taki przełom w życiu kociaka, że nagle ma do dyspozycji nowy dom, nową karmicielkę, nową kanapę do drapania i teraz życie pokaże czy Duża dalej może mieszkać gdzie mieszkała, czy musi się wyprowadzić odstępując swoje domostwo nowym lokatorom :ryk: :ryk: :ryk: oczywiście za chatkę nadal płaci Duża .... :piwa:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sty 12, 2012 12:38 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Witajcie ciasteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Czw sty 12, 2012 17:37 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon pisze:
Malgosia Wroc pisze:Ptysiaki witają :1luvu: :1luvu:

Witamy się czwartkowo :1luvu: Jak bym była kotem, to chciałabym być Twoim :1luvu: .... Małgosiu, rewelacyjnie troszczysz się o Ptysie. I dobierasz jedzonko i do lekarza od razu z kitkami idziesz, jak trzeba. I zabezpieczasz kontakty , żeby Ptysie się nie świeciły :ryk: super :ok:

Nawet nie wiesz jaka to ulga dla mnie, że Ptysiu i Balbinka trafiły do tak odpowiedzialnej osoby. Bo adopcja to taki przełom w życiu kociaka, że nagle ma do dyspozycji nowy dom, nową karmicielkę, nową kanapę do drapania i teraz życie pokaże czy Duża dalej może mieszkać gdzie mieszkała, czy musi się wyprowadzić odstępując swoje domostwo nowym lokatorom :ryk: :ryk: :ryk: oczywiście za chatkę nadal płaci Duża .... :piwa:

No nie wiem czy przy TAKICH dwóch kociakach zdecydowałabym się na kolejnego 8) 8) 8) Na razie zostanę przy tej dwójce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A suchego im na razie nie kupuje, bo mają mnóstwo, ale uczymy się jeść suche :ok: :ok: :ok:

Malgosia Wroc

Post » Czw sty 12, 2012 19:56 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Obrazek
czesc Ptysiatka :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt sty 13, 2012 8:09 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

cześć PTYSIAKI robaki :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pt sty 13, 2012 8:12 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:No nie wiem czy przy TAKICH dwóch kociakach zdecydowałabym się na kolejnego 8) 8) 8) Na razie zostanę przy tej dwójce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

.... i dobrze , bo dopiero wtedy chyba Twoja chatka by się trzęsła od fundamentów przez nasze "figle" :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pt sty 13, 2012 8:15 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptyśki pewnie smacznie sobie śpią, a Duża poszła zarabiać na chlebanszegopowszedniego i ... karmę :mrgreen:

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 17:51 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptyski to mnie budzą o 6 rano 8O 8O 8O , abym na pewno nie zaspała do pracy, po czym jak wychodzę do pracy elegancko układają się na łóżku i ziewają... 8) 8) 8) 8)

W tej chwili każde bawi się swoją mysią 8) - oczywiście ulubione i ukochane mysie moich Ptysiów ledwo zipią... i zamówiłam już im następne... Wczoraj odkryłam, że Ptysiowa już dosłownie ledwo żyje, praktycznie oderwał całe futerko z plastiku, a ten jest tak pogryziony, że mysia już nawet formy nie trzyma... 8O 8O 8O ehh...

W przyszłym tygodniu przyjdzie przesyłka to dostaną nowe :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

[poprzednia][następna]